Follow:
Beauty

Gezicht glitter festival look

zilvere gezicht glitter look voor feestjes en festivals

Het is Lente, waardoor het festival seizoen nu officieel is geopend! Dat betekent dat we onszelf weer mogen uitdrukken in alle geuren en kleuren. En daarom heb ik voor jullie een hele simpele maar toch leuke festival look! Een beetje glitter voor op het gezicht!

 

☾ Hiervoor heb ik de volgende dingen gebruikt:

  • Vloeibare latex, kan gekocht worden bij de meeste theater en grimeur winkels ( en zit ook wel eens bij nep wimpers inbegrepen). ± €4,-
  • Een willekeurige kleur losse glitters. Ik heb zilveren van de Action gebruikt. ± €3,-

 

IMG_0532Toen ik klaar was met mijn make-up heb ik een klein druppeltje latex op mijn vinger gedaan en het verspreid over de plek waar ik mijn glitters zou willen hebben. Dat zou elke plek van het gezicht kunnen zijn. Ik heb er voor gekozen om de latex aan te brengen op één van mijn jukbeenderen en het een beetje te verspreiden naar mijn slaap toe. De latex dep je op het gezicht zo geeft hij een betere grip!

image2

Zo snel mogelijk daarna heb ik wat losse glitters op mijn andere vinger gedaan. Dat kan ook elke kleur zijn die er te vinden is. Kleuren mengen kan natuurlijk ook. Misschien voor een rood-wit-blauw look op Koningsdag!

De glitters heb ik toen verdeeld met mijn vinger over de plek waar ik de vloeibare latex heb aangebracht. Na het even gedroogd te laten hebben was ik klaar om op stap te gaan!

image3

Deze look blijft de hele dag zitten! Let op! Wanneer je allergisch bent voor latex is het natuurlijk niet zo’n goed idee om dat op je gezicht te smeren. Daarom verkopen ze gelukkig ook gewone glitter gels voor op het gezicht.

Geen latex in huis? De glitters mengen met vaseline geeft ook een super mooi resultaat. Maar wordt er wel sneller afgeveegd dan de latex.

Ook heb ik eens op internet gelezen dat mensen haarlak gebruikten in plaats van de latex. Dan spoten ze de haarlak op hun vinger, verdeelden dat over het gezicht en gelijk daarna de losse glitters. Dit heeft bij mij helaas niet zo goed gewerkt, omdat de haarlak te snel op droogde! Maar de glitters die ik er wel op kreeg bleven wel de hele avond zitten! ( doe dit niet te vaak, haarlak is natuurlijk niet gemaakt om op je gezicht te doen)

 

Vragen en tips zijn altijd welkom! Op welke manier hou jij de glitters op het gezicht? ♥

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Joachim

    Tof idee!

    31 maart 2016 at 10:17
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge