Follow:
Beauty Nagels

Dip Powder nagels: maak gemakkelijk thuis salon nagels!

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen: TP dip powder aliexpress Kiara Sky Dupe - Thuis salon nagels

Ik ben echt gek op mijn nagels doen en hou ervan om mooie lange nagels te hebben. Helaas, heb ik als studente niet genoeg geld om elke maand naar de salon te gaan en daarom doe ik het graag thuis. Dip Powder is mijn favoriete manier om mijn nagels te doen, want het is makkelijk en blijft 3 weken goed zitten (terwijl ik veel met mijn handen in het water werk, horeca). En het leuke is: Dip Powder nagels zijn helemaal niet duur en je hebt er zelfs niet eens een gel-lamp voor nodig! Met een beetje oefening, heb je de mooiste salon nagels thuis gemaakt.

Disclaimer: ik heb geen enkele professionele ervaring op het gebied van nagelstyling. De dingen die ik heb beschreven in deze blog zijn mijn eigen bevindingen. Het werkt voor mij, maar dat betekent niet dat het ook voor jou zal werken.


Wat zijn Dip Powder Nagels?

Een hele tijd terug liet ik jullie zien hoe ik Builder Gel nagels maak, maar ondertussen heb ik al veel meer andere producten uitgeprobeerd. Ik probeerde bijvoorbeeld Poly Gel met dual forms, maar dat bleef niet zitten tijdens mijn werk in de horeca. Ook probeerde ik Poly Gel over tips aan te brengen (zoals Acryl), maar dit bleef ook geen 2 weken zitten. Builder Gel bleef wel beter zitten, maar vond ik erg moeilijk en veel tijd kosten. Toen ik leerde over Dip Powder was ik verkocht! Het zag er zo makkelijk en snel uit, dat ik het graag wilde proberen. Het meest bekende merk van Dip Powder is Kiara Sky, helaas kost deze set ongeveer 100 euro. Dat vond ik een beetje veel om het product mee uit te proberen. Ik vond een goedkopere versie op Aliexpress, van een gecertificeerde verkoper. Die was het proberen waard. Ik keek een aantal video’s op YouTube om mezelf de Dip Powder techniek aan te leren, wat ik iedereen aanraad om ook te doen. Sindsdien heb ik mijn nagels al 4 keer gedaan en kan ik trots zeggen dat ik er steeds beter in word! De nagels blijven bij mij 3 weken zitten, maar bij mijn vriendin (waarvan ik de nagels ook altijd doe en die niet in de horeca werkt) blijven ze zelfs langer zitten.

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen: TP dip powder aliexpress Kiara Sky Dupe - Thuis salon nagels

Dip Powder nagels: Aanbrengen

Benodigdheden

1. Zet alles klaar

Voordat je begint, raad ik je aan alvast alles klaar te leggen wat ik hierboven genoemd heb. Als je tijdens het doen van je nagels nog iets moet pakken, kan dat je nagels beschadigen. Tip: leg ook alvast een bakje of papiertje onder het bakje met dip powder, zo kan je later het poeder wat je naast het potje hebt gegooid weer makkelijk teruggooien!

2. Begin met schone handen

Vetten en oliën op je handen kunnen ervoor zorgen dat je nagels minder goed gezet worden. Was daarom voordat je begint even je handen en nagels. Droog ze goed af of laat ze zelfs even opdrogen. Als je de nagels van iemand anders doet: draag wegwerphandschoenen! Leg je telefoon tijdens het proces het liefst ook even weg, want ook hier kan vet op zitten. TIP: zet lekker even een muziekje op.

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (9)

3. Nagelriemen naar achter duwen en verwijderen

Deze stap zorgt ervoor dat je nagels lang kunnen blijven zitten. Je moet je nagelriemen naar achter duwen met een bokkenpootje. Check goed of er geen velletjes van je nagelriem nog aan je nagel hangen, want dit zorgt ervoor dat je nagel gaat liften. De velletjes kan je verwijderen met een cuticle remover, of met een elektrische vijl. Ik gebruik een elektrische vijl, met een puntig bolletje om de velletjes voorzichtig weg te halen. Droge nagelriemen? Knip ze!

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (9)

4. Nagels vijlen en buffen

Het is belangrijk bij het aanbrengen van nagelverlenging, dat je je nagels zo kort mogelijk vijlt, zo blijven de tips langer zitten. Ook moet je de bovenkant van het nagelbed vijlen met een buffer. Je haalt hiermee alle glans van de nagel, zodat de dip powder zich hier beter aan kan hechten!

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (9)

5. Nageltips aanbrengen

Persoonlijk vind ik het handig om van te voren de juiste maten van de tips al bij elkaar te zoeken, zo hoef ik ze alleen nog maar op te plakken. Het is hier heel belangrijk om geen luchtbelletjes tussen je nagel en de tip te creëren met de lijm. Dit doe je door je juiste hoeveelheid (ongeveer een druppel) op de tip aan te brengen, en hem dan eerst schuin op de nagel te zetten en vervolgens plat te drukken. Net zoals je vroeger een sticker op zou plakken in een verzamelboek van de supermarkt. Zitten er wel belletjes onder? Gewoon opnieuw proberen!

6. Nageltips knippen en vijlen

Het scheelt je later een hoop tijd als je de nagel tips alvast de juiste vorm geeft. Dit kan je doen door ze te knippen en te vijlen. Het hoeft niet helemaal perfect, omdat je er later toch nog een keer overheen zal gaan met een vijl. Je kan de tips beter te lang laten, als te kort. Vijl ook het randje waar de tip overloopt naar je eigen nagel wat platter, zo zal je manicure sneller natuurlijker ogen.

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (9)

7. Nagels schoonmaken, dehydrator en primer

Om je nagels goed voor te bereiden op de Dip Powder is het belangrijk om eerst je nagels schoon te maken met een alcoholdoekje of dehydrator en daarna een primer aan te brengen. Een dehydrator kan je royaal aanbrengen op je nagelbed en onder de tips (free edge). Van een primer hoef je maar een heel klein beetje aan te brengen, want als je teveel aanbrengt zit er een dikke laag tussen je nagel en de dip powder. Dit kan er juist voor zorgen dat je nep nagel sneller loslaat. Met een primer hoef je dus alleen maar lichtjes aan te stippen.

8. Een klein streepje base coat aanbrengen

Dip powder begin je met de speciale Dip Powder Base Coat (anders dan een normale base coat). Deze base coat dient als een soort lijm voor het Dip Poeder. Het eerste kleine streepje (je leest het goed) breng je aan op het randje van de tip naar je nagel. Dit is een klein horizontaal streepje over de nagel, die de buitenranden niet eens raakt. Het streepje zit dus alleen in het midden van je nagel en dient voor extra stevigheid. Je mag in geen enkel geval met de basecoat je huid aanraken, want dat kan je manicure verpesten. LET OP: je doet maar EEN NAGEL PER KEER, want de base coat droogt enorm snel! Ik raad ook aan één hand per keer te doen, want bij stap 13 en 17 heb je tijd om van hand te wisselen. TIP: begin met de hand die je het minst goed afgaat!

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (9)

9. Dip je nagels in het poeder en tik het overschot terug in het bakje

Als je base coat is aangebracht, moet je snel handelen, ander droogt hij op en plakt het poeder niet meer. Je dipt je nagel volledig in het bakje met dip powder. Dit doe je in een 45 graden hoek. Zo glijd je nagel als het ware het poeder in. Hou je vinger een seconde in het poeder en haal hem er dan weer uit. Het overschot aan poeder dat op je nagel zit, schud je terug het bakje in. Alles wat ernaast valt, vang je op met het papiertje/bakje wat je eronder hebt gelegd. Dit poeder kan je als je helemaal klaar bent weer terug bij de rest gooien!

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (9)

10. Als de base is opgedroogd: veeg het resterende poeder ook van je nagels en vinger

Deze stap doe je, als je alle vingers individueel gedaan hebt. Dus eerst de base coat en daarna in het poeder dippen. Als de base coat is opgedroogd, veeg je met een borsteltje het resterende poeder (dat niet goed vast zit) van je nagels en vingers. Doe dit met een schoon goedkoop make-up borsteltje. Als de basecoat niet goed is opgedroogd, kan het aan het borsteltje blijven hangen. Daarom voer je deze stap pas uit als je alle nagels gehad hebt.

How to apply dip powder nails - Hoe breng je thuis dip poeder nagels aan
v.l.n.r het eerste, tweede, derde, (activator), vierde en vijfde (activator) laagje dip powder

11. Nog een laagje base en poeder, een verticaal streepje in het midden

Je eerste laagje dip powder is een feit, nu gaan we door naar de tweede. Ook dit is nog een dun streepje, om je nagel sterker te maken. Je trekt deze keer een verticaal streepje met de base coat over je nagel. Begin bij het begin in het midden van je natuurlijke nagel en trek een dun lijntje naar het einde van je nagel(tip). Dit lijntje zit alleen in het midden van je nagels en dus niet aan de zijkanten. Weer doe je één nagel per keer. Je dipt hem gelijk weer in poeder (45 graden en 1 seconde wachten). Tik het poeder weer van nagel af. Als je alle nagel gedaan hebt veeg je het restant weer weg met een borsteltje.

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (9)

12. Een derde laagje base en poeder 2/3 van de nagel

Je hebt nu de basis neergelegd, want zo krijgt je nagel en mooie apex en blijft hij sterk. Het is nu tijd om ook de zijkanten van je nagel te doen. Je lakt je nagel vanaf het midden, met alle zijkanten mee naar boven. Het stuk bij je nagelriemen blijft dus nog ongelakt. Dit komt omdat het begin bij je nagelriem anders veel te dik en onnatuurlijk wordt. Dip je nagel in de poeder zoals je hiervoor hebt gedaan en veeg naderhand de restanten weer weg.

13. Even tussendoor: activator & andere hand

Omdat je nu drie laagjes dip powder hebt, is het handig even een laagje activator te gebruiken. Tot nu toe is je dip powder nog vrij zacht geweest en de activator zorgt ervoor dat je nagels hard en sterk worden. Als je teveel laagjes dip powder over elkaar hebt, dringt de activator niet meer door tot de onderste laag, vandaar dat we het even tussendoor doen. Breng de activator rijkelijk aan over de nagel, het maakt niet uit of deze de huid aanraakt (ookal kan het wel priken). Hoe dikker de laag, hoe beter de nagel droogt. De activator moet nu even zijn werk doen, daarom is het nu tijd om alvast met je andere hand te beginnen. Ga weer terug naar stap 8 en doe de andere hand. Tegen de tijd dat jij die hebt gedaan, is de activator opgedroogd. Door met de achterkant van een make-up borsteltje op je nagel te tikken hoor je dat hij opgedroogd is.

14. Foutje? Vijlen!

Als de activator is opgedroogd, kan je kleine foutjes alvast wegvijlen. Het gebeurt wel eens dat de lijm op een rare manier opdroogt. Je kan nu een klein beetje gaan vijlen, want anders wordt het foutje alleen maar erger. Vijl niet teveel! Houdt in gedachte dat er maar een klein laagje over je nagel heen zit. Het grote vijl-werk komt hierna nog! Het vijlen kan een hoop stof opleveren, dus ik gebruik tijdens het shapen een mond en neus kapje om te voorkomen dat ik het stof inadem.

How to apply dip powder nails - Hoe breng je thuis dip poeder nagels aan
v.l.n.r het eerste, tweede, derde, (activator), vierde en vijfde (activator) laagje dip powder

15. Vierde laagje base en poeder 3/4 van de nagel

Als de vorige laagjes zijn opgedroogd, is het tijd om de laatste twee laagjes van de Dip Powder nagels aan te brengen. Je lakt weer over het gehele breedte van de nagel, alleen doe je dit nu een stukje dichter bij de nagelriem. Je lakt nog niet je volledige nagel, omdat je zo de meest natuurlijke nagel creëert. Dip je nagel met de base coat weer in het poeder, tik je nagel af en doe de rest van je hand. Als je alle nagels gedaan hebt veeg je het poeder weer weg met een kwast.

16. Laaste laagje base en poeder op volledige nagel

Het laatste laagje gaat over je volledige nagel. Let hierbij wel op dat je je huid niet aanraakt. Als je met de basecoat je huid aanraakt, kan dit lifting veroorzaken, en daardoor kan je nepnagel er sneller afgaan. Lak dus heel voorzichtig een millimeter van je huid af. Je dipt je nagel weer in het poeder zoals voorheen en verwijdert het overtollig poeder van je nagel. (Vind je je nagel nog niet dik genoeg, dan kan je altijd nog een extra laag aanbrengen)

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (9)

17. Daarna: activator

Alle laagjes zitten erop! Nu is het weer tijd voor de activator. Breng de activator weer zo dik mogelijk aan over de nagel, zorgt dat je geen enkel plekje vergeet. Je nagel heeft nu weer tijd nodig om te drogen, dus kan je je andere nagel gaan doen! Ga weer terug naar stap 14 en doe de andere hand.

18. Vijlen!

Nu is het tijd om je Dip Powder nagels te vijlen, want ze kunnen best hobbelig zijn om dit punt. Persoonlijk vind ik een elektrische vijl heel fijn werken, omdat dit best veel tijd en moeite wegneemt, maar je kan het ook gewoon met een normale vijl doen. Ik vijl eerst de vorm (free edge) van de nagel, daarna mijn zijkanten en dan het gebied bij de nagelriemen. Als laatst ga ik met de vijl over de bovenkant om alle hobbels weg te halen en de nagel een gladde salon look te geven. Vergeet niet als laatste nog even onder de tip te vijlen, daar kunnen soms restjes blijven hangen! Het vijl werk is het meest langdurige werk van de hele manicure, maar hoe meer moeite jij erin stopt, hoe beter je nagels eruit zullen te komen zien. Teveel stof op je nagel? Veeg het weg met een borstel. LET OP: vijl niet teveel, anders worden je nagels misschien te doen. Als je nagel warm wordt van het vijlen, wissel dan even van nagel.

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (10)

19. Gelnagellak of gewone nagellak

Ik heb een lamp thuis, waarmee ik gellak kan laten drogen. Helaas heeft niet iedereen zo’n lamp in huis. Je kan er ook voor kiezen om je nagels te lakken met normale nagellak. Persoonlijk vind ik dit minder fijn. Ik werk in de horeca en zit daar continu met mijn handen in het water. Gellak blijft veel langer zitten. Ik maak eerst even mijn nagels schoon door ze te wassen zonder zeep, daarna gebruik ik een dehydrator over de gehele nagel. Als je een lak aanbrengt, is het belangrijk dat je dit zo dun mogelijk doet, zo droogt het het mooist! Ik breng een base coat aan (30 seconden drogen in LED lamp), daarna 3 laagjes kleur (elk 60 seconden drogen) en 2 laagjes topcoat (elk 60 seconden drogen). Daarna haal ik met een alcoholdoekje het plakkerige laagje van mijn gelnagel.

20. Nagelriemolie

Als je lakje is opgedroogd, zijn je nagels klaar! Bij mijn blijven ze tot wel 3 weken goed zitten, daarna moet ik ze bijwerken of verwijderen. Maak de manicure af door een nagelriemolie over je nagels en huid te masseren. Nagelriemolie zorgt ervoor dat je nagels flexibel blijven en je huid er niet droog uit gaat zien. Niemand wilt vieze velletjes bij een mooie manicure. TIP: zet de nagelriemolie naast je bed en breng de olie elke avond voor het slapen gaan aan!

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (11)
Ik gebruikte Nude Beige van Pink Gellac!

Ik ben super benieuwd naar jullie nagels! Laat ze aan me zien in je Instagram story en vergeet me niet te taggen @irishuijkman


Dip Powder nagels: Bijwerken

Benodigdheden

1. Vijl de oude kleur eraf

Omdat dip powder goed aan je nagels blijft zitten, hoef je het niet helemaal te verwijderen om de nagels opnieuw aan te brengen. Je kan de nagels namelijk gewoon bijwerken, wat veel sneller is dan het hele verwijder en aanbreng proces bij elkaar. Na 3 weken zijn je dip powder nagels ongeveer zo ver uitgegroeid, dat het tijd is voor een nieuw kleurtje. Om te beginnen met het bijwerken van je nagels haal je de oude kleur er af. Dit doe je NIET met nagellak remover, want zo haal je ook de dip poeder er af. Je vijlt de kleur eraf. Doe dit met een grove vijl (met de hand of elektrisch). Het vijlen kan een hoop stof opleveren, dus ik gebruik een mond/neus kapje om te voorkomen dat ik het stof inadem.

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (14)

2. Check of de dip powder nog goed zit?

Als alle kleur er af is, kun je de dip powder goed zien zitten. Check even of alles van de nagel nog intact is. Als er lucht onder de nagel is gekomen, is het handig omdat gedeelte weg te vijlen. Dit herken je aan een licht vlekje, meestal aan de rand van je natuurlijk nagel en de dip powder nagels. Dit kan je gemakkelijk wegvijlen, zodat de rest van de nagel weer stevig vast zit. Check ook even of de tips nog goed vast zitten! Zo niet? Dan raad ik je aan de desbetreffende nagel te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Hoe je een nagel moet verwijderen, leg ik in het deel hieronder uit. Kortom: zorg dat alle dip powder die op je nagel blijft zitten nog goed vast zit, anders kun je nagel gaan liften.

3. Werk je nagelriemen bij en gebruik de buffer

Als het goed is kan je nu een stuk van je natuurlijke nagel zien, omdat de dip powder nagels zijn uitgegroeid. Het is belangrijk om je nagelriemen weer naar achter te duwen en de velletjes van je nagel te verwijderen. Gebruik ook een buffer om de glans van je natuurlijke nagel af te halen, zo kan de dip powder goed hechten.

4. Schoonmaken, dehydrator en primer

Verwijder eventuele vetten die op je nagel zitten. Ik gebruik een alcoholdoekje om mijn nagels vetvrij te maken en daarna zelfs nog een dehydrator, deze doe ik alleen op mijn natuurlijke nagel. Zo weet ik zeker dat er geen oliën op mijn nagel zijn blijven zitten, die het liften kunnen veroorzaken. Ik stippel lichtjes langs mijn nagelriem met de primer, zodat de dip powder stevig kan blijven zitten. De primer en dehydrator hoef je niet op de dip powder of tips aan te brengen.

How to apply dip powder nails - Hoe breng je thuis dip poeder nagels aan
Je hoeft dus alleen de meest rechtse twee plaatjes te volgen!

5. Breng 2 tot 3 nieuwe laagjes dip powder aan

Deze laagjes breng je eigenlijk hetzelfde aan als stap 15 & 16 van Aanbrengen. Je brengt een laagje van de base coat op 3/4e van je nagel aan, dus nog niet volledig bij de nagelriemen. Daarna dip je je vinger in het poeder, wacht je een seconde, en tik daarna het poeder van je nagel af. Als je alle vingers gedaan hebt doe je dit nog een keer, maar dan over de volledige nagel. Zorg natuurlijk dat je één nagel per keer doet, en voordat je een nieuwe laag aanbrengt moet je even het poeder afstoffen met een borsteltje.

6. Activator en vijlen!

Als alle laagjes van je ene hand erop zitten, kan je je nagels weer rijkelijk insmeren met de activator. Je kunt nu op dezelfde manier je andere hand met dip powder doen, zodat de activator van de andere kan drogen. Als de activator droog is, hoor je dat als je erop tikt met de achterkant van een make-up borsteltje. Je kan de nagel dan in vorm gaan vijlen. Ik gebruik eerst een normale vijl om mijn nagel weer in vorm te vijlen, daarna gebruik ik mijn elektrische vijl om de bovenkant en de aanzet van mijn nagel glad te maken. Hoe minder hobbels, hoe professioneler de dip powder nagels er uit zullen zien!

7. Lak je nagels!

Als de nieuwe laagjes dip powder klaar zijn, kan je de nagels weer een nieuwe kleur geven. Maak ze eerst even schoon met een alcoholdoekje. Gebruik daarna een base coat, kleur en topcoat. Dit kan gellak zijn of gewone nagellak, het is maar net wat je in huis hebt. Ik gebruik zelf gellak en raad dat ook iedereen, omdat je manicure dan gemakkelijk drie weken blijft zitten. Gebruik je gellak, breng van de base-, kleur- en topcoat dan zo dun mogelijke laagjes aan, voor de meest professionele look. Aan het eind haal je het plakkerige laagje eraf met een alcoholdoekje.

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen: TP dip powder aliexpress Kiara Sky Dupe - Thuis salon nagels
Ik gebruikte ‘Put It In Neutral’ van Aliexpress

8. Nagelriemolie

Als je nagels er weer mooi op zitten, ben je klaar om je nieuwe frisse manicure af te ronden. Gebruik een beetje nagelriemolie om je nagels te hydrateren. Ik probeer deze olie dagelijks te gebruiken voor het slapengaan.


Dip Powder nagels: Verwijderen

Benodigdheden

1. Vijl zoveel mogelijk van de dip powder nagel weg

Om je manicure te verwijderen, moet je een groot deel van de Dip Powder Nagel wegvijlen. Als je dit niet goed genoeg doet, kan het verwijder proces heel lang duren. Gebruik hiervoor de meest grove vijl die je kan vinden. Je vijlt de kleur inclusief een deel van de nagels weg. Het vijlen kan een hoop stof opleveren, dus ik gebruik een mond en neus kapje om te voorkomen dat ik het stof inadem. Ik gebruik zelf een elektrische vijl met daarop een opzetstukje met een grof schuurpapiertje.

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (12)

2. Week een watje in de aceton en plaatst deze op je nagel

Met aceton week je niet alleen gellak van je nagels, maar ook Acryl en Dip Powder. Ik raad aan om pure 100% aceton te kopen, dit laat het proces sneller gaan dan wanneer je nagellak remover met aceton gebruikt. Ik neem een watje, week deze in de aceton en leg deze dan op mijn nagel. Met sommige aceton verpakkingen kan je het direct uit de verpakking doen, maar andere verpakkingen hebben een grote opening, dan raad ik aan om de aceton in een schaaltje te doen en daarin het watje te weken. Doe één nagel per keer, voordat je stap 3 doet, anders valt je watje misschien van je nagel af.

3. Wikkel er aluminium folie omheen

Als het watje op je nagel ligt, wikkel je er een stukje aluminiumfolie omheen. De aluminium zorgt ervoor dat de aceton de hitte van je vingers goed op kan vangen en zo sneller zijn werk kan doen. Ik vind het fijn om vijf vingers (één hand) per keer te doen, zo heb ik de andere hand vrij om andere dingen mee te doen (zoals Netflix aanzetten).

Dip Powder Nagels thuis aanbrengen, bijwerken en verwijderen (13)

4. Wacht 15 minuten

Na 15 minuten kan je checken of de aceton zijn werk heeft gedaan. Je kan de aluminiumfolie met het watje van je nagel afhalen. Met een bokkenpootje (het liefst eentje hout) kan je voorzichtig de restanten van de nagels eraf duwen. Doe dit heel voorzichtig! Je eigen natuurlijke nagel is ook heel kwetsbaar op dit moment, en als je teveel gaat trekken, kan je deze beschadigen. Gaat de Dip Powder nog niet goed los? Week de nagels dan nog 5 tot 10 extra minuten met een wattenschijfje met aceton in de aluminiumfolie.

5. Je eigen nagels buffen en vijlen

Als je eigen natuurlijke nagels weer volledig zichtbaar zijn. Kan je de bovenkant (nagelbed) nog even buffen, om de laatste restanten van de dip nagels te verwijderen. Ook kan je de randjes mooi in vorm vijlen, met een normale vijl.

6. Nagelriemolie

All done? Een nagelriemolie kan helpen je nagels weer van een nagel behandeling te herstellen. Aceton kan je natuurlijke nagels behoolijk uitdrogen. Ik was altijd eerst even mijn handen, zodat de aceton er helemaal af is, voordat ik de nagelolie op doe. Ook de dagen na het verwijderen zorg ik dat ik mijn nagels goed verzorg met nagelmolie. Als je het proces van Dip Powder nagels aanbrengen, bijwerken en verwijderen voorzichtig genoeg uitvoert, hoeven je nagels helemaal niet beschadigd te zijn. Zijn ze wel beschadigd? Vertroetel ze dan lekker met nagelolie. Weet dat je dan de volgende keer je eigen nagels minder moet vijlen/buffen of minder aan je nagels moet trekken tijdens het verwijder proces!


Related:

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply Nicole

  Hoi Iris,

  Bedankt voor je verwijzing naar je blog. Ik ga dit zeker uitproberen! Weer duidelijk beschreven. Hopelijk blijft dit ook bij mij goed zitten. Ik heb zo’n vettige nagels van mijzelf (ondanks de goede voorbereidingen) dat tot nu toe alleen met builder gel mijn gelnagelak blijft zitten.

  Groetjes Nicole

  10 oktober 2019 at 18:55
  • Reply Iris

   Hee Nicole! Daar heb ik zelf ook last van. Dip powder blijft bij mij tot nu toe het beste zitten, 3 weken!

   10 oktober 2019 at 20:47
  • Reply josette Pfeifer

   HALLO IK GEBRUIK DIP POEDER VOOR MIJN NAGELS. MAAR ZE zijn zo dof of mat en had ze graag glanzend

   27 mei 2022 at 03:33
   • Reply Iris

    Hi Josette, dat kan kloppen! Het is belangrijk dat je wel een top coat over de dip powder heen gebruikt. Dit kan een normale glanzende nagellak zijn, maak je kan ook een gel nagellak top coat gebruiken die je onder een lamp moet drogen. Hopelijk lost dat je probleem op! (Reinig je nagels van te voren wel even met een alcoholdoekje) Groetjes, Iris 🥰

    27 mei 2022 at 06:04
 • Reply Marian weijers

  Ik gebruik sinds kort na alle gel polish de kiara sky. Pracht spul alleen dat verwijderen, pfff behoorlijke klus.ik doe het idd zoals jij zegt maar toch.

  29 januari 2020 at 23:08
  • Reply Iris

   Die ken ik… ik werk ze eigenlijk altijd bij! Laatst een nieuwe verwijder methode gevonden, dat was toch wel iets sneller: bakje met warm water vullen, daarin een zakje met een zacht sponsje/watjes en beetje kokosolie en een scheut aceton! Dan je hand daarin laten weken en af en toen een beetje boenen met het sponsje/watje! Door de warmte gaat het proces veel sneller (7 min ongeveer per hand) en vind het persoonlijk minder saai om te doen dan met het aluminium!

   30 januari 2020 at 09:20
   • Reply Corine

    Hoi Iris, wat bedoel je met een zakje met een sponsje of watje erin?

    1 april 2020 at 08:36
    • Reply Iris

     Hi Corine! Ik bedoel hierbij een boterham zakje, daarin stop je een sponsje en een beetje olie. Je giet dan de aceton in het zakje en legt het gevulde zakje in een bakje met warm water. Je stop dan je hand erin en wrijft je nagels over het sponsje. Door de hitte van het water laten je nagels sneller los 🙂 succes!

     1 april 2020 at 08:38
 • Reply Annemarie Grosmann

  Hallo Iris, ik ben pas begonnen met dip powder van entity , ik heb volgens de gebruiks aanwijzing 2 laagjes nodig , maar het is veel te hobbelig , ik ga meerdere laagjes gebruiken dan moet het goed komen , ik wil alleen geen gellak erover heen , kan ik dan met een kleur powder hetzelfde doen als finish als jij met de gellak doet ? gr.Annemarie

  8 maart 2020 at 17:29
  • Reply Iris

   Hi Annemarie! Dip powder wordt sowieso niet helemaal egaal? Misschien breng je de base te dik aan? Of tik je niet genoeg poeder van de nagels af na ‘t aanbrengen? De hobbeligheid zou geen probleem moeten zijn, aangezien je dat er makkelijk af kan vijlen. Yes, je kan zeker op een andere manier kleur aan je nagels brengen. Kijk eens de video’s van Kiara sky, die leggen alles heel goed uit! Succes!

   8 maart 2020 at 17:32
 • Reply Sil van Blanken

  Hoi Iris, mag ik je vragen welke dip powder jij gebruikt van Ali express? Er staan er meerdere op en ik heb geen idee welke ik moet nemen!
  Alvast bedankt voor je info!
  Groetjes Sil

  20 juni 2020 at 13:57
  • Reply Iris

   Hi Sil! Als je op het linkje bij de benodigdheden klinkt, heb ik clear & clear pink van TP 🥰 het maakt niet veel uit welke je gebruikt als je er nog een kleurtje overheen lakt.

   20 juni 2020 at 14:12
 • Reply tamara

  hoi Iris,

  Sinds kort ben ik met dippn bezig.
  Ik doe het zonder tips..wel merk ik dat mijn nagels dan sneller lucht hebben eronder en dus los laten.

  mijn werkwijze is:
  – nagel ontvetten
  – licht opruwen
  – bonder erop en wachten
  – base coat
  – dippen
  – base coat
  – dippen
  – soms nogmaals..dippen.
  – activator
  – vijlen
  – activator
  – top coat
  (ik gebruik de dippn met kleur)

  maar toch laat het snel los, is met tip steviger?
  ik kijk genoeg video’s maar toch??
  wat doe ik verkeerd…
  soms breekt de acryl ook gewoon?

  gr Tamara

  7 mei 2021 at 10:49
  • Reply Iris

   Hi Tamara! Oei, dat is vervelend. Het kan door een paar dingen komen, hier wat tips: ontvet je nagel na het vijlen, want op je vijl kan ook vet achter blijven. Daarnaast zie ik niet dat je je nagelriemen verwijdert? Als je je dippowder op het kleine velletje aanbrengt wat nog aan je nagels blijft hangen van je nagel riem (bijna niet zichtbaar), dan laat je manicure ook sneller los. Wat ook een oorzaak kan zijn voor het chippen van de nagels: water en schoonmaakmiddel. Als je met water/zeep werkt, doe altijd even handschoenen aan. En daarnaast niet te veel pulken met je nagels: dus geen blikjes openen, nagelbijten of stickers losmaken met je nagels. Leer je vingers te gebruiken zonder je nagels! Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Ben benieuwd of het zo beter gaat 💕 Liefs, Iris

   7 mei 2021 at 15:15
 • Reply Fleur

  Hi Iris,

  Fijne tips! Gaat alleen 1 ding mis bij mij.
  Als ik opbouw met dip en daarna gellak doe (schoonmaken, base, kleur, topcoat) valt dit gedeelte na een dag van mijn nagel af.
  Hiermee bedoel ik niet cracken/liften, maar alle gellak valt er gewoon in zijn geheel af.
  Heel gek!

  Enig idee hoe dat kan?
  (Ik gebruik combi Pink Gellac / Meanail inclusief lamp).

  Fleur

  9 augustus 2023 at 07:16
 • Reply Jamie van der Linden

  Hi iris! Goeie blog ten eerste! 😃 kom er helemaal goed aan uit 😊👍 maar,, ik heb waarschijnlijk te lang getreuzeld ergens, en nu is mijn kwastje van de base wat uitgehard,, was benieuwd of jij hier tips voor had? 😊 thanks!!

  Liefs, Jamie

  7 september 2023 at 21:17
 • Reply Hoe Werkt Dipping Powder Voor Prachtige Nagels? - Huanluyenchosaigon125.com

  […] Dip Powder nagels: maak gemakkelijk thuis salon nagels! […]

  13 oktober 2023 at 12:24
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge