Follow:
Beauty Nagels

Hoe ik thuis mijn (Builder) Gel Nagels aanbreng, bijwerk en verwijder!

Op mijn Instagram (@Irishuijkman) zet ik vaak foto’s van mijn nagels! Deze lange nep-nagels breng ik zelf aan en daarom krijg ik vaak de vraag hoe ik dat gedaan heb. Bij deze vertel ik mijn geheim: Builder Gel! Je moet er wel even wat producten voor in huis halen, maar dat is het zeker waard. Deze nagels blijven ongeveer 2 weken mooi zitten, voordat je ze moet bijwerken!


Momenteel heb ik een nieuwe manier gevonden om mijn nagels te doen, namelijk met Dip Powder. Deze manier is gemakkelijk en geeft minder gedoe! Lees hier mijn updated nagel blog!

* Ik ben geen professional, dit is gewoon mijn manier om mijn nagels te doen! Het volgen van deze tutorial is geheel op eigen risico!

Benodigdheden:

benodigdheden builder gel nails tools

Aanbrengen

★ Als je het goed doet, hoef je deze stappen maar 1 keer uit te voeren! De builder gel nagels werken namelijk hetzelfde als Acryl, je moet ze bijwerken i.p.v. elke keer helemaal verwijderen. Ik raad je aan de builder gel nagels 3 tot 5 keer bij te werken en daarna helemaal te verwijderen om een weekje rust in te lassen. Je natuurlijke nagels hebben het best zwaar te verduren en hebben tijd nodig om te herstellen. In deze week kan je lekker veel nagelriemolie gebruiken, om je nagels weer opnieuw voor te bereiden!

Ik raad je aan 1 hand per keer te doen, anders kan het een kliederboel worden! Begin altijd met de hand die het minst dominant is.

aanbrengen builder gel nagels gellak

 1. Begin met schone handen en nagels, maar zorg niet dat je nagels nat/doorweekt zijn. Dan zijn ze namelijk zachter en beschadigen ze sneller.
 2. Met een bokkenpootje duw je de nagelriemen naar achter, dit zorgt voor een groter oppervlak om mee te werken.
 3. Vijl je nagel in vorm. Als je nagel tips gaat gebruiken, raad ik je aan je eigen nagel korter dan deze tips te vijlen. Buff ook het nagelbed, zo heeft de gel meer grip.
 4. (Deze stap hoef je niet uit te voeren als je geen tips nodig hebt, als je eigen nagels al lang genoeg zijn) Je meet voor elke nagel welke tip er het best op past, dit doe je door te kijken van welke maat de hoekjes van de tip perfect op je eigen nagel liggen. Dan plak je de tip op het puntje van je nagel met een klein beetje tip lijm. Zorg dat er geen luchtbelletjes tussen komen! Houdt de nagel 15 sec vast. Daarna kan je de tip op gewenste lengte knippen en in vorm vijlen. Zorg dat de zijkanten van de tip perfect met de eigen nagels overlopen!aanbrengen builder gel nagels gellak
 5. Als je de tips zo hebt gevijld, dat er geen hoekjes meer aan zitten, kan je de nagel gaan reinigen. Ik doe dit meestal met een alcoholdoekje. Zorg goed dat je nagel helemaal schoon is, want vetten kunnen ervoor zorgen dat je gel loslaat.
 6. Daarna breng je primer aan, die hoeft alleen op je eigen nagel en niet op de tip. Ik stippel de primer dun op mijn nagel, zodat hij echt in alle hoekjes komt.
 7. Dan breng je een laagje gel base coat aan op je nagels! Zorg dat je niet je nagelriemen raakt of andere huid. Je nagels moeten ‘perfect’ gelakt worden. Daarna droog je deze in de lamp, voor de aanbevolen tijd. (Die vind je terug op de gebruiksaanwijzing van de base coat. Bij mij is het 30 sec)
 8. Daarna beginnen de stappen die echt zorgen dat je nagel versterkt wordt, niet snel breken en de tip goed blijft zitten: de Builder Gel (lijkt een beetje op acryl, maar dat in nagellak vorm). Breng eerst een dun laagje builder gel aan, deze droog je even lang onder de lamp als de base coat. Ik doe eerst mijn duim en daarna in 1 keer de rest van mijn hand.aanbrengen builder gel nagels gellak
 9. Daarna breng je een dikke laag builder gel aan, dit kan moeilijk zijn als je niet heel gevorderd ben. Je moet namelijk een grote druppel aanbrengen met je kwastje en deze er een beetje overheen laten zweven (zie hier hoe).  Je kan er ook voor kiezen om meerdere malen een dunner laagje aan te brengen. Elke laag droog je weer even lang als de base coat. Voer deze stap zo vaak uit, tot je de gewenste nagel dikte hebt bereikt. Vergeet niet je nagelriemen vrij te houden!
 10. Als de builder gel de gewenste dikte heeft bereikt. Breng je nog een laagje aan. Daarna houdt je je vingers verkeerd om. De gel valt dan naar het midden van je nagel, dit geeft hem de mooie vorm en genoeg kracht in het midden. Nu kan je de builder gel drogen. Dit moet 4 x de tijd van gewone gel (wat 8 x de tijd van de base coat is, dus bij mij is dat 4 minuten).
 11. Nu zijn je nagels droog, maar zit er nog een dikke laag plakkerig spul op. Deze veeg ik er af met wc papier. Daarna haal ik weer een alcoholdoekje over mijn nagel, om hem helemaal te ontdoen van het plakkerige laagje.
 12. De builder gel ziet er nu nog wat bobbelig uit, daarom ga je hem vijlen. Vijl de bovenkant met een grove vijl, totdat het oppervlakte helemaal glad is! Haal daarna de buffer vijl er nog even langs.aanbrengen builder gel nagels gellak
 13. Je haalt de stofjes van het vijlen van je nagel af met wederom een alcoholdoekje.
 14. Als je de nagels natuurlijk wilt houden, ga dan door naar stap 16! Als je een kleurtje erop wilt, breng je eerst weer de base coat aan! Die droog je voor de aanbevolen tijd onder de lamp.
 15. Daarna breng je het gel kleurtje aan. In deze blog vertel ik in detail hoe dat moet! Je brengt eerst 1 laagje aan, die droog voor de aanbevolen tijd onder de lamp (bij mij is dat 1 minuut). Bij een kleur lakje moet je bijna altijd een tweede laag aanbrengen om hem dekkend te krijgen, deze breng je dus ook aan en droog je weer onder de lamp.
 16. Als je tevreden ben met je nagel, breng je nog een top coat aan. Deze droog je voor de aanbevolen tijd (bij mij is dat 1 minuut). Een topcoat beschermt je mooie nagel tegen krasjes en beschadigingen!
 17. De top coat (en kleurtjes) hebben ook een plakkerig laagje, deze haal je er af met een alcoholdoekje.
 18. TADA! Je nagels zijn klaar! Breng nog wat nagelriemolie aan om te voorkomen dat je nagels uitdrogen (doe dit het liefst elke dag).

Ik ben super benieuwd naar jullie nagels! Laat ze aan me zien in je Instagram story en vergeet me niet te taggen @irishuijkman

Bijwerken

★ Deze stap voer je het meest uit. Als je je nagels eenmalig juist aanbrengt (zoals hierboven beschreven), hoef je je nagels alleen om de twee weken bij te werken. Dat betekent dat je niet je hele gelnagel hoeft te verwijderen, maar slechts een nieuw laagje aan te brengen bij de uitgroei! Zo ben je niet steeds bezig met het proces van aanbrengen en verwijderen! Als je merkt dat de gel te veel uit is gegroeid (na 2/3 weken), is het tijd om bij te werken!

Sommige nagels kunnen zijn beschadigd of los zijn gelaten, dat is geen probleem, overkomt zelfs professionals wel eens! Je kan het stukje wat los heeft gelaten eraf knippen en bijwerken, of je moet de nagel verwijderen en opnieuw aanbrengen!

bijwerken builder gel nagels gellak

 1. Begin met het vijlen van de top coat en (als je die had aangebracht) het gel kleurtje van je nagels. Zorg dat alle kleur weg is, zodat je alleen nog builder gel ziet. Ik gebruik een elektrische vijl, omdat dit gewoon sneller gaat. Als je deze niet hebt, is een grove vijl ook goed!
 2. Als alle kleur weg is, duw je je nagelriemen weer naar achter met een bokkenpootje.
 3. Buff je je nagels, inclusief het deel van de natuurlijke nagels dat tevoorschijn is gekomen
 4. Je reinigt je nagels met een alcoholdoekje. Zorg dat alle stof van het vijlen weggehaald wordt.
 5. Daarna breng je weer een primer aan, maar alleen op het kleine stukje van de natuurlijke nagel die tevoorschijn is gekomen.
 6. Je brengt hierna een laagje base coat aan, vanaf de natuurlijke nagels tot over de ‘oude’ builder gel! Vergeet niet dat je je nagelriemen en huid niet met de gel aan moet raken. De base gel droog onder de lamp je voor de aangegeven tijd (zie gebruiksaanwijzing, mijne droogt 30 seconden).
 7. Na de base coat is het weer tijd voor de builder gel. Je begint met een dun laagje die je over de hele nagel aanbrengt, vanaf de natuurlijke nagel tot over de ‘oude builder gel’. Deze droog je voor dezelfde lengte als de base coat! Ik doe eerst mijn duim en dan de rest van mijn vingers.
 8. Daarna breng je een dikker laagje builder gel aan. Focus vooral op de uitgroei, want de rest van je nagel heeft al builder gel. Trek je builder gel wel door het deel met ‘oude builder gel’, want ander wordt je nagel ongelijk. Meestal is deze stap al genoeg om je uitgroei bij te werken, maar als je er nog niet tevreden bent, kun je deze laag eerst drogen en nog een laagje builder gel aanbrengen. Als je tevreden bent met je nagel/builder gel, droog je de builder gel 8 x de tijd van de base gel (bij mij is dat dus 4 minuten).bijwerken builder gel nagels gellak
 9. Na het drogen veeg ik het plakkerige laagje eraf met een wc papiertje. Het overige laagje haal ik weg met een alcoholdoekje.
 10. Nu kan je je nagels weer in vorm vijlen en shapen. Zorg dat het nieuwe laagje glad overloopt naar het oude laagje. De nagel moet mooi egaal zijn gevijld. Na het vijlen buff je de nagel nog even.
 11. Haal de stofjes van het vijlen van je nagel af met een alcoholdoekje.
 12. Als je de nagels natuurlijk wilt houden, ga dan door naar stap 14! Als je een kleurtje erop wilt, breng je eerst weer de base coat aan! Die droog je voor de aanbevolen tijd onder de lamp.
 13. Daarna breng je het gel kleurtje aan. In deze blog vertel ik in detail hoe dat moet! Je brengt eerst 1 laagje aan, die droog voor de aanbevolen tijd onder de lamp (bij mij is dat 1 minuut). Bij een kleur lakje moet je bijna altijd een tweede laag aanbrengen om hem dekkend te krijgen, deze breng je dus ook aan en droog je weer onder de lamp.
 14. Als je tevreden ben met je nagel, breng je nog een top coat aan. Deze droog je voor de aanbevolen tijd (bij mij is dat 1 minuut). Een top coat beschermt je mooie nagel tegen krasjes en beschadigingen!
 15. De top coat (en kleurtjes) hebben ook een plakkerig laagje, deze haal je er af met een alcoholdoekje.
 16. TADA! Je nagels zijn klaar! Breng nog wat nagelriemolie aan om te voorkomen dat je nagels uitdrogen (doe dit het liefst elke dag).

Verwijderen

Deze stap voer je uit als je je gelnagels er helemaal af wilt halen. Dit hoef je niet elke keer te doen, aangezien je builder gel nails gewoon kan bijwerken (zie vorige stap). Soms is het even goed om je gel eraf te halen, bijvoorbeeld als de nagel half los is gekomen (trek hier niet aan, maar verwijder deze om juiste wijze, om beschadigingen te voorkomen) of als je de gel al heel lang (2 maanden) er op hebt zitten. Je nagels zijn soms even toe aan wat tijd zonder gellak, om te herstellen!

☞  Bij het verwijderingsproces, doe ik 1 hand per keer. Dat werkt makkelijker en ik heb altijd nog een hand vrij om dingen te doen in huis.verwijderen builder gel nagels gellak

 1. Vijl zoveel mogelijk van je gel nagels af. Minimaal de kleur moet eraf zijn, maar het liefst vijl je ook zoveel mogelijk van de builder gel af. Deze gel is namelijk heel sterk en anders duurt het uren om hem eraf te weken.
 2. Je doorweekt een watje met nagellakremover (met aceton!). Een professionele remover werkt ook, maar een remover (met aceton) van de drogist is goedkoper en werkt even goed.
 3. Je bedekt je nagel met het watje en wikkelt aluminium folie eromheen om het watje op zijn plek te houden.
 4. Laat dit er 15 minuten op zitten en schuif daarna de folie en het watje van je vinger af.
 5. Als de gel los is gekomen, kan je het er afschrapen met een bokkenpootje (het liefst een houten, deze is wat minder hardnekkig voor je eigen nagel). Als je gel niet loskomt, moet je het er niet af gaan duwen. De aceton maakt namelijk jouw nagel heel zwak, waardoor je hem snel beschadigtverwijderen builder gel nagels gellak
 6. Laat de gel niet genoeg los? Leg dan het watje weer terug op je nagel en wacht nog 5 minuten. Dit proces herhaal je totdat de nagel helemaal los is gelaten.
 7. Als je alle gel van je nagel heb af kunnen vegen, moet je nog je nagels buffen. Dit zorgt ervoor dat alle restjes weg zullen gaan.
 8. Deze stap hoef je niet uit te voeren, als je gelijk de gel weer opnieuw gaat aanbrengen. Als je een polijstvijl hebt, is dit een goed moment hem te gebruiken. Zo maak je je nagel glimmend, en dat ziet er goed uit als je met natuurlijke nagels door het leven gaat.
 9. De laatste stap is nagelriemolie. Je nagels zijn door de aceton erg zacht geworden en ze hebben wat meer bescherming nodig. Als je gelijk weer je gelnagels wilt aan gaan brengen, raad ik je aan de olie eventjes in te laten trekken en er na 10 minuutjes weer af te wassen. Als je met natuurlijke nagels door het leven gaat, raad ik aan om je nagels elke dag met nagelriemolie in te smeren, zodat ze groot en sterk worden!

Ik ben super benieuwd hoe jullie builder gel nails eruit zijn gaan zien! Stuur ze naar me op Instagram! ♥

Related:

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Ellen wijkhuizen

  Hoi Iris
  Ik heb een vraagje mijn duim nagel is eraf vanwegen een schimmel infectie, ik ben zelf pedicure, en doe mijn hand nagels ook zelf nou is mijn vraag, ik ben op de goede weg, maar kan ik de builder gel, er over heen doen ik ga met vakantie, en stoor er mij natuurlijk aan, als terug kom haal ik het er weer af, en laat het lekker groeien, ik hoop dat je antwoord voor mij hebt, vriendelijk groet Ellen

  18 augustus 2019 at 17:43
  • Reply Iris

   Hi Ellen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier geen goed antwoord op heb, aangezien ik geen professional ben en ook nog nooit hiermee te maken heb gehad. Ik zou denken dat een schimmel besmettelijk is en daarom je afraden nagellak te dragen. Maar als dit niet het geval is, kan het waarschijnlijk een kwaad. Misschien dat je dokter je kan vertellen of het besmettelijk is? Succes! En fijne vakantie x

   18 augustus 2019 at 20:43
 • Reply Sandra

  Ik heb het idee dat ik het plaklaagje en de builder verwijder met alcohol hoe krijg ik hem harder?ook de kleur gel als ik daar met doekje alcohol over ga geeft het wat kleur af mvg

  29 augustus 2019 at 13:56
  • Reply Iris

   Hi Sandra! Builder gel heeft inderdaad een behoorlijk dikke plaklaag, die veeg je er grotendeels af. Niets aan te doen helaas. Als je echt het gevoel hebt dat je de builder gel eraf veegt, raad ik je aan hem nog wat langer onder de lamp te houden!

   29 augustus 2019 at 14:57
 • Reply Nicole

  Hoi Sandra,

  Wat een fijne overzichtelijke uitleg. Heb al heel wat afgezocht voor het goed aanbrengen van gelnagels maar jouw uitleg is echt de meest duidelijke en meest overzichtelijke.
  Met voor het eerst mn nagels gedaan. Is even oefenen het wordt een stuk makkelijker gemaakt door jouw beschrijving.
  Hopelijk blijft nu eindelijk mijn nagellak wat langer zitten dan 2 dagen en houd ik er nu dan eindelijk wat langere nagels aan over.

  Groetjes Nicole

  4 oktober 2019 at 22:58
  • Reply Iris

   Hi Nicole, leuk dat je reageerde op mijn blog! Heb je ook mijn nieuwste blog gelezen over Dip Powder nagels, ik ben namelijk overgestapt naar deze methode. Groetjes, Iris (niet Sandra)

   4 oktober 2019 at 23:01
 • Reply Nicole

  Iris bedoel ik 🙈

  4 oktober 2019 at 22:59
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge