Follow:
Lifestyle

Mijn nieuwe vlog camera! Canon G7x Mark 2

Sinds vorige week heb ik een nieuwe camera aangeschaft, dus maak je klaar voor super mooie en goede kwaliteit vlogs. Deze camera is de beste vlog camera die er te krijgen is in 2018. Met een uitklapbaar scherm en een enorm goede lens, is de Canon G7x perfect voor zowel filmpjes als foto’s!

Mijn eerdere vlog camera’s

Voordat ik de Canon G7x aanschafte, kan ik 3 andere camera’s die ik gebruikte voor het vloggen. De Canon Ixus 275, deze camera was weinig waard, maar had wel een mooi beeld. Helaas had deze camera geen uitklapbaar scherm en kon ik dus niet goed zien waar ik op richtte als ik filmde. Ik hoefde er niet voorzichtig mee te doen, dat is ook de reden dat ik deze camera niet meer gebruik: hij is stuk. Daarna kocht ik de Sony A5000, die me ook heeft geholpen met het maken van de super mooie foto’s op deze blog. Helaas (of niet?) had hij een verwisselbare lens, waardoor hij er erg professioneel uitzag en niet mee naar festivals kon. Ik heb er wel een aantal keren mee gevlogd, op locaties waar je wel een camera mee mocht (op vakantie), en dat was geweldig. Ik heb ook een tijdje gefilmd met mijn Iphone, daar kon ik mezelf ook op zien, door middel van de front camera. De kwaliteit was helaas erg matig. Ik wilde meer uit mijn vlogs halen. Dus ik ging op zoek en vond de Canon G7x:

Canon G7x Mark 2

Canon ken je waarschijnlijk wel. Het is een bedrijf dat zich specialiseert in fotografie (en het afdrukken daarvan). Er zijn vele camera’s van Canon die razend populair zijn op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld de Canon EOS (spiegelreflexcamera) of de Canon Powershot (compactcamera). Voor het vloggen schafte ik de Canon G7x Mark 2 aan (compactcamera). Maar waarom? Deze camera wordt super veel gebruikt in de vlog-wereld. Je zal het misschien niet doorhebben, maar de meeste van jouw favoriete vloggers gebruiken een Canon G7x! Zoals bijvoorbeeld: Vloggloss & Monica Geuze! En vele experts zeggen dat de G7x een van de beste vlog camera’s is, die in 2018 te verkrijgen is. Ik leg je hieronder nog even uit waarom.

  • De camera is lichtgewicht. Wat hem super handig maakt om vast te houden en mee rond te dragen in een tas! Je houdt hem ook gemakkelijk in je hand, omdat hij niet zo groot is
  • Je hebt een uitklapbaar scherm. Vloggers maken vaak gebruik van een uitklapbaar scherm, omdat ze zichzelf dan goed kunnen zien. Zo zullen je filmpjes altijd mooi uitpakken! (Denk eraan als je filmt: nooit op het scherm kijken, altijd in de lens!)
  • De autofocus is super goed, of je kiest zelf waar op gefocust moet worden. De autofocus van de camera is geweldig tijdens het filmen: super snel en haarscherp. Als je even op de achtergrond wil focussen, hoef je alleen maar het scherm aan te raken (touchscreen) en het voorwerp aan te klikken waar de camera op moet focussen.
  • De camera ziet er niet professioneel uit. Waardoor je hem gemakkelijk mee naar festivals neemt! Deze optie is niet voor iedereen nodig, maar voor mij – party animal Iris – was dit een must!
  • De camera heeft twee standen: overdag (ND filter On) of ’s nachts (ND filter Off). De lens van de camera vangt super veel licht op, waardoor je ’s nachts super mooie filmpjes kan maken. Dit kan er wel voor zorgen dat overdag je filmpjes wat overbelicht zijn, maar daar heb je een filter voor: het Neutral Density filter!

Wat is jouw favoriete camera? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge