Follow:
Beauty

Hoe word je snel bruin, zonder te verbranden?

snel bruin worden kokosolie zonnebrand water

Mooi en snel bruin worden is niet moeilijk, maar je moet wel de juiste ‘trucjes’ kennen. Omdat de zomer er weer aankomt, en we allemaal zo snel mogelijk bruin willen worden, leg ik jullie uit hoe je dit kan doen! Met de producten die je eigenlijk allemaal al in huis hebt!

Wat heb je nodig?

 • zonnebrand naar keuze (hoge factor)
 • kokosolie
 • waterspray

Wat moet je doen?

Je neemt een zonnebrand naar keuze. Ik gebruik graag de australian gold lotion (met bronzer) SPF 30. Maar je kan ook een andere zonnebrand nemen. Kies er eentje die bij je huid past. Als je veel last hebt van pukkeltjes, raad ik je aan geen gewone zonnebrand te gebruiken, maar eentje die niet zorgt voor pukkels. Zoals: Vichy Idéal Soleil Matterende Zonbescherming Tegen Onzuiverheden SPF30. Deze zonnebrand breng je over je hele lichaam aan, het liefst als je naakt bent, dan vergeet je geen plekje.

Daarna neem je kokosolie. Je kan ook olijfolie gebruiken, maar kokosolie is beter voor je huid. De kokos is meestal hard en deze maak je zacht door hem op te warmen in je handen of in de magnetron. Je brengt de kokosolie aan over je hele lichaam. kokosolie is enorm voedend voor je huid en zorgt niet voor pukkels. De olie reflecteert de zon die op jouw huid komt, waardoor je sneller bruin wordt. De olie werkt een beetje als een reflecterende spiegel, die mensen vroeger gebruikte tijdens het zonnen.  Omdat de olie de zon extra kracht geeft, is het belangrijk een goede SPF bescherming te hebben.

Naast kokosolie heb ik altijd een waterspray naast me staan tijdens het zonnen. Deze brengt verkoeling als je hem over jezelf heen spuit. Ook reflecteren de waterdruppels de zon op je huid, waardoor je ook sneller bruin wordt. Het werkt dus niet alleen als een zone versterker, maar ook als verkoeling. Zorg wel dat, als je water op je huid aanbrengt. Je je om de twee uur opnieuw insmeert, aangezien je de zonnebrand er een beetje af kan halen met water! (Dit is ook de reden waarom zonnen op het water zo goed werkt, je wordt er gewoon snel bruin van!)

Before

After

Waarom geen zonneolie?

Er zijn ook zonneolie op de markt te verkrijgen, maar waarom raad ik deze niet aan? Ten eerste hebben deze oliën vaak een te lage zonnebescherming, waardoor je snel verbrand. Het is belangrijk om altijd te zonnen met een hoge factor, anders bestaat de kans op huidveroudering en verbranding. Maar naast het feit dat deze zonneolie geen bescherming biedt, bevat de olie ook nog eens stoffen waar je razendsnel pukkeltjes van kan krijgen. De SPF in de olie is namelijk helemaal niet goed voor je huid. Het is veel beter om een hoge factor zonnebrand te gebruiken (die goed voor je huid is) en daar cocosolie overheen te smeren (wat ook goed voor je huid is).

Voeding waar je sneller bruin van wordt

Er bestaat eten die het bruiningsproces bevordert. En wat is er nu lekkerder, dan in de zon liggen en lekker snacken? Neem dan in plaats van je gewoonlijke snacks, eens een snack die je helpt met bruin worden! Deze groenten bevatten Carotenoïden, een antioxidant die het bruiningsproces bevordert. Het is aangeraden dagelijks meerdere porties te eten!

 • wortel
 • tomaten
 • abrikozen
 • grapefruit
 • spinazie
 • groene bladgroenten
 • erwten
 • meloen

Lees ook mijn artikel over hoe je zo lang mogelijk bruin blijft, of over snel bruin worden zonder zon! ♥

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Bas

  Omg! Gelijk aan de slag =]

  28 mei 2018 at 17:14
  • Reply Iris

   Mooizo! En laat je voorhoofd niet verbranden!

   28 mei 2018 at 18:51
 • Reply Mieke

  Hoelang heb je hier over gedaan?

  6 juli 2020 at 23:16
 • Reply Snel Bruin Worden Met Kokosolie: Een Natuurlijke En Effectieve Methode

  […] Hoe word je snel bruin, zonder te verbranden? […]

  4 november 2023 at 21:16
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge