Follow:
Lifestyle

Hoe ik school, werk, en bloggen combineer

School, werk en bloggen combineren

Ik heb het druk, dat moet ik toegeven. Maar dat betekent niet, dat ik mijn school, werk en bloggen (en sporten) niet kan combineren. Omdat het allemaal best veel werk is, heb ik een planning. Ik plan alles zo in, dat ik meestal het weekend ook nog vrij heb voor leuke dingen, zoals festivals! Wil je weten hoe? Ik leg het je uit!

Doelen & regels voor jezelf opstellen

Als je veel wilt bereiken in het leven, zul je doelen moeten stellen. Schrijf jouw doelen op papier, zo weet je waar je naar toe moet werken. Ik schrijf per week wat ik wil behalen op het gebied van school en bloggen. Naast het behalen van deze doelen moet ik ook werken en sporten, daarom is het handig om wat regels voor jezelf op te stellen. Je moet waarschijnlijk tijd vrij maken voor het behalen van je doelen, en die tijd ga je niet vrij krijgen als je het niet zelf vrij maakt. Hieronder vind je de drie regels die ik voor mezelf heb gesteld. Door deze regels heb ik meestal een hele drukke werkweek, maar ben ik in het weekend (bijna) altijd vrij om te relaxen, leuke dingen te doen of om te feesten!

1. Plannen


Sommige mensen zijn gewend alleen een planning te maken voor toetsweken, maar ik doe het voor elke week! Het helpt me op schema te blijven! Ik schrijf in mijn schema alle taken die gedaan moeten worden die week, zoals het schrijven va een nieuwe blog, het lezen van een boek voor school, het maken van een huiswerkopdracht, maar ook werken en sporten. Zo kan ik mijn week indelen in tijdblokken, en zal ik nooit vergeten om een taak af te maken. Mijn week ziet er bijvoorbeeld zo uit: (dit is een globaal schema, normaal ziet het er wat meer uit als een to-do list met concrete taken)

  • Maandag – Naar school & blogs schrijven voor komende week.
  • Dinsdag – Huiswerk maken, sporten en werken
  • Woensdag – Naar school & huiswerk maken
  • Donderdag – Sporten, werken en blog online zetten
  • Vrijdag – Werken, huiswerk maken en feesten
  • Zaterdag – Huiswerk maken/sporten en feesten
  • Zondag – Rustdag

2. Uitslapen mag alleen in het weekend

Je hebt maar 8 uur slaap op een dag nodig, uitslapen is dus niet nodig (behalve na een avondje stappen). Als ik doordeweeks laat naar school moet, dan zet ik mijn wekker eerder. Zo kan ik dan nog even huiswerk maken, bloggen of sporten. Je verliest namelijk zoveel kostbare tijd als je elke dag een uur langer in bed blijft liggen dan nodig is. Ook is het hebben van een goed slaapritme erg goed voor je concentratie en de kwaliteit van je slaap. Plus: als je eerder opstaat, maar geen taken hebt voor die dag, heb je nog lekker tijd om een serie te kijken of iets anders leuks!

3. Doordeweeks werken

Als je altijd doordeweeks werkt, hoef je dat niet in de weekenden te doen. Ik heb liever mijn weekenden vrij, dan doordeweekse dagen, want doordeweeks is er toch niemand vrij om leuke dingen met je te doen! Ik werk maar 3 dagen in de week en dan meestal niet meer dan 5 uurtjes. Soms komt het niet uit dat ik doordeweeks kan werken en moet het wel in het weekend. Maar voornamelijk hou ik mijn weekenden vrij, om zo lekker bij te komen van een drukke week! Ps – sommige mensen werken liever in het weekend, dat is ook prima! Maar zorg dan dat je doordeweeks (bijvoorbeeld avonden) vrij houdt om te relaxen of leuke dingen te doen, want anders ga je jezelf overspannen en dat werkt averechts! 

Hoe houd jij je hoofd boven water tijdens een drukke periode? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge