Follow:
Feestjes Lifestyle

Food festival: De Rollende Keukens

De rollende keukens ervaring 2018 Mei Westerpark Iris Huijkman

Afgelopen weekend was het weekend van de Rollende Keukens 2018! Dit food festival met voornamelijk foodtrucks en karretjes duurde van 9 t/m 13 mei 2018. Ik bezocht dit festival op zaterdag met mijn vriendje. Dat is eens wat anders dan de ‘normale’ techno festivals die ik bezoek! In deze blog lees je wat ik ervan vond en deel ik mijn gemaakte foto’s! 

Rollende Keukens

De Rollende Keukens is een food festival met allerlei soorten etenskraampjes op wielen. De vele foodtrucks en karretjes staan stil en je hebt heel veel keuze uit verschillende soorten hapjes. Het festival vindt één keer per jaar plaats in mei in het Westerpark (vlakbij de indoor locatie van Awakenings). De toegang was gratis, waardoor iedereen (jong en oud) naar het festival toe kon.

Je had genoeg keuze uit vlees, vis, vegetarisch en veganistisch. Ik merkte op dat er vooral veel burgertentjes waren. Het eten was er heerlijk. Je had de kans om van alles wat te proeven! Aan 2/3 gerechten had je genoeg als avondeten, en daarvoor was je ongeveer 25 euro aan kwijt. De rijen duurde meestal niet langer dan 10 minuten, op een paar hele drukke kraampjes na. Het drinken was er wel heel duur, je moest ook een glas kopen. Ik raad daarom aan je eigen drank mee te nemen! Op zaterdag was er door de drukte weinig plek om te zitten, dus vaak gingen we onze aankopen opeten in het gras. Het was een hele leuke date, maar wel heel druk. Omdat het festival ‘gratis’ was, was er geen maximaal aantal mensen die het terrein op konden, waardoor het echt mega druk werd. De looproutes waren zo druk en de mensen slenterde allemaal in dezelfde richting, waardoor het erg moeilijk was om van de ene naar de andere kant van het terrein te komen.

Ik heb een super leuke dag gehad, maar weet niet of ik een food festival zou verkiezen boven de rust en luxe van een echt restaurant. Wel had je overal op het festival wat live muziek, wat het heel veel sfeer gaf! Door de drukte en onrust (en de prijs) zou ik hier niet veel vaker heen gaan, maar voor het lekkere eten wel. Misschien maar goed ook dat het festival maar eens per jaar plaatsvindt?

Wij aten Kaasfondue uit een patatzakje, pizza uit een steenoven, een super lekkere burger (mijn vriend dan), en vegetarische gyros! En jij? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge