Follow:
Feestjes Lifestyle

Hoe kan je thuis feesten, als je niet naar buiten mag?

afterparty thuis feesten corona

Ik was eigenlijk van plan een blog te schrijven over KI/KI op Thuishaven dit weekend, maar aangezien dat vanwege het Coronavirus niet meer doorging, moest ik wat anders verzinnen. Vele van ons zitten verplicht thuis en daarom wilde ik jullie wat leuke ideetjes geven om je tijd thuis toch zo leuk mogelijk in te vullen. Dat we thuis moeten blijven, betekent niet dat we geen lol meer mogen maken!

1. Host een FaceTime party met vrienden!

Als je je vrienden niet fysiek kan zien, kan je altijd met ze gaan FaceTimen. Spreek bijvoorbeeld een tijd af en video-bel met elkaar. Dit hoeft natuurlijk niet perse op FaceTime (wat alleen op iPhone werkt), maar kan ook via WhatsApp, Snapchat, Google Hangout of Skype. Via de meeste van deze apps kun je ook met meerdere personen tegelijk bellen. Zo is het net alsof je gezellig een avondje met vrienden zit. Trek een flesje wijn open, eet gezellig met elkaar, kijk samen dezelfde film, doe samen je make-up of vraag je vrienden om kledingadvies. Het kan allemaal!

2. Kijk of er online een live-stream party te vinden is!

Feesten vanuit je huiskamer, samen met honderden anderen? Het bestaat! Vele DJ’s en organisaties hosten een live-stream, waarbij DJ’s optreden voor een lege zaal en jij dit vanuit je huis kan bekijken. Voordelen? Het geeft je toch het gevoel dat je ergens bij hoort en je kan lekker dragen wat je wilt, want niemand kijkt je raar aan. Dus plak lekker je gezicht vol met glitters of dans in je pyjamabroek! Ook bij De Marktkantine wordt een live-stream gehost, dus kijk/luister vrijdag 20 maart gezellig mee!

3. Geef een mini huis-festival!

Omdat een huisfeestje alleen niet genoeg was: geef een huis-festival. Hoe? Nodig een maximaal van drie mensen uit. Gooi alle meubels aan de kant. Vraag je gasten naar hun favoriete DJ’s zijn en zoek setjes van hun live-optredens op via YouTube. Nu speel je deze YouTube video’s af op je tv en zet je je stereo lekker hard. Zorg voor genoeg drank in huis en dansen maar! Als wij niet naar een festival kunnen, komt het festival maar naar ons. Precies wat ik dus heb gedaan, toen ik KI/KI op thuishaven moest missen: https://www.youtube.com/watch?v=fR_5ivov33g

Het feestje van Iris Techno nummers tracks techno playlist

4. Doe een home work-out op de muziek van je favoriete DJ.

Iedereen die mij op Instagram volgt, weet dat ik best vaak sport. Ik ben super goed bezig en het feit dat mijn sportschool dicht is, ga ik echt niet in de weg laten staan. Mijn plan: elke ochtend opstaan met 15 minuutjes Yoga en elke avond een kleine 30 minuten home work-out. Buiten hardlopen kan natuurlijk ook nog. Ik heb van die elastische weerstandsbanden gekocht, zodat ik thuis een beetje mijn benen kan trainen. Als je minder gewicht thuis beschikbaar hebt dan in de sportschool, zorg dan dat je meer herhalingen doet en minder rust neemt! Dit is mijn favo home work-out, kijk in de beschrijving van die video voor nog 4 variaties op de home work-out!

5. Maak je alvast klaar voor het moment dat we wel weer naar buiten mogen.

Kijk eens goed naar je kledingkast, wat kan er weg en wat mist er nog?Aangezien je van de meeste bezorgservices nog wel gebruik kan maken, kan je lekker online gaan shoppen (zie hier mijn favoriete festival winkels)! Of ik neem lekker even de tijd om mijn wimpers te krullen en te verven, mijn nagels te doen of mijn haar even te knippen. Genoeg te doen in huis!

promotiewerk

6. Leer jezelf een DJ te zijn (of ga vloggen).

Dit is de perfecte tijd om jezelf een nieuwe skill aan te leren. Altijd al willen kunnen dj’en? Of misschien wilde je wel heel graag beginnen met vloggen? Neem deze kostbare tijd om uitlegvideo’s te kijken online. Want dat het sociale leven stilstaat, betekent niet dat jouw ontwikkeling ook stil hoeft te staan.

7. Verzin/maak zelf een leuk drankspelletje.

Laat je creativiteit even op de vrije loop en verzin/maak zelf een leuk drankspelletje. Ik maakte een tijdje terug zelf een Jenga drankspel, maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om een avondje zuipen op te vrolijken. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes die je vroeger graag speelde (misschien op de Wii of iets zoals Cluedo) en maak daar een eigen drank versie van. Of maak je eigen 30 seconds spel, hebben jullie Charades al eens gespeeld?

8. Werk je Spotify afspeellijsten bij.

Als je veel thuis zit, komt er veel tijd vrij. Ik neem deze tijd om mijn Spotify afspeellijsten eens flink door te spitten. Alle liedjes die ik niet meer leuk vind, verwijder ik. Ook heb ik uren de tijd om nieuwe liedjes te zoeken. Benieuwd naar wat ik luister? Ik heb mijn afspeellijsten openbaar gemaakt, zodat jullie lekker mee kunnen genieten.

Healthy Kater food thuis feesten

9. Hou een proeverij, met jezelf

Aangezien toch al iedereen eten heeft ingeslagen, kunnen we er net zo leuk een proeverij van maken. De voorraden in de winkels blijven toch aangevuld worden en de meeste van ons zullen dus veels te veel onnodig eten in huis hebben. Als jullie op zoek zijn naar wat leuke receptjes, die heb ik voor jullie in een klein receptenboekje gestopt! Tip: kook zoveel mogelijk met verse groenten en vries het in voor later. Zo blijf je ten alle tijden lekker gezond.

10. Kijk een festival film!

Hebben jullie ‘We Are Your Friends’, ‘XOXO’, ‘Sundown’ en ‘Someone Great’ al gezien op Netflix? Ik vind het zelf super leuk om dit soort films te kijken, omdat ze me lekker in de feeststemming brengen. Ik pak er een drankje bij en een lekkere snack, zodat ik helemaal in de mood ben. Met elk lied wat gedraaid wordt, kan ik zo vanuit mijn bed meedansen. Heerlijk toch?

Related:

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Ronnie

  “Nodig een klein aantal mensen uit.”

  NEEEEEE!

  22 maart 2020 at 18:50
  • Reply Iris

   Haha ondertussen kan dat al niet meer! 🙁

   22 maart 2020 at 18:56
   • Reply Ronnie

    Houseparty app is nu de oplossing. Samen op afstand naar de Marktquarantine, toch? 😁

    24 maart 2020 at 08:46
    • Reply Iris

     Hahah! Ja, die app heb ik ook gedownload net.

     24 maart 2020 at 08:52
 • Reply Teun

  Vet leuke blog!

  26 maart 2020 at 21:38
  • Reply Iris

   Dankjewel, Teun!

   26 maart 2020 at 21:43

  Leave a Reply

  CommentLuv badge