Follow:
Lifestyle

Hoe zeg je JA tegen een weekend leren en NEE tegen een feestje?

Ja tegen leren, Nee tegen feestjes

Jullie zullen misschien denken dat ik altijd naar feestjes ga, maar daar klopt niks van! Het weekend voor mijn tentamen sluit ik me (met moeite) op in mijn huis om die hard te gaan leren voor mijn opleiding. Ik weet dat heel veel mensen de verleiding niet kunnen weerstaan om naar een feestje te gaan. Daarom leer ik jullie vandaag om JA te zeggen tegen leren en NEE tegen een feestje!

Waarom kan jij geen nee zeggen tegen een feestje?tekening discobal

Ik snap volkomen dat leren in geen enkele zin leuker is dan een feestje, maar je moet wel leren om een toets te halen en die boeken leren zichzelf niet. De verleiding is groot om je leerwerk links te laten liggen en iets leuks te gaan doen. Maar bedenk nu even voor jezelf? Is dit het echt waard? Want als jij straks je toets niet haalt omdat je te eigenwijs was om te gaan leren, heb je daar alleen jezelf mee. Probeer dus gewoon nee te zeggen tegen alles wat op je pad komt. Ik begrijp dat het in sommige gevallen moeilijker is dan andere. Daarom probeer ik hieronder bij elk probleem een oplossing te vinden:

Reden 1. Ik heb geen zin om te leren

Niemand heeft zin om te leren, maar toch moet het gebeuren. Als je niet leert haal je je toets niet, en als je je toets niet haalt, haal je je opleiding niet. Je moet leren, of je nou zin hebt of niet. Dus ga geen afleiding zoeken en leuke dingen plannen in een weekend waarin je eigenlijk moet leren. Het is maar 1 weekend! Genoeg weekenden over om leuke dingen te doen.

Reden 2. Het leukste feestje van de wereld is dit weekend

Dat leuke feestje met die leuke dj’s gaat echt wel vaker komen, misschien niet dicht in de toekomst, maar het komt er ooit weer aan. Festivals komen elk jaar terug. Huisfeestjes worden wel vaker gegeven en je vrienden kan je elk weekend nog zien! En komt het feestje nou echt nooit meer terug? Probeer het dan zelf te beleven thuis: kijk aftermovies, luister de liedjes van de dj’s of nodig een keer de mensen uit die naar dat feestje gingen! Zo mis je helemaal niks!

Reden 3. Iemand die je echt graag wilt zien, kan je alleen dit weekend zien

Niks moet, maar ik snap dat je soms iemand gewoon heel graag wilt zien. Of het nu een dj is of je crush. Die dj kan je echt nog wel vaker zien? En zo niet kan je altijd naar een gefilmd setje kijken. Je crush is natuurlijk een ander verhaal, maar probeer je er niet teveel van aan te trekken. Als je je crush echt zo graag wilt zien, vraag dan of hij/zij een keer met je wilt afspreken (na je tentamens of course)!

Reden 4. Er is iets heel ergs gebeurt en nu kan je alleen maar stoom afblazen door naar een feestje te gaan

Is er iemand overleden, is er iets duurs van je stuk gegaan, ben je ontslagen of is er iets anders vervelends gebeurt? Ik snap dat je dan even stoom moet afblazen. Maar een feestje is niet de juiste manier waarop je dit kan verwerken. En, als je nu stopt met leren, gebeurt er nog iets ergs, wat de totale situatie al helemaal bad-shit-crazy gaat maken. Probeer in plaats daarvan even je zorgen opzij te zetten (door te mediteren ofzo, JA DAT WERKT ECHT) en daarna aan je leerwerk te gaan. You can do it! Genoeg tijd om te feesten na je toets.

Tot slot: Wil je echt naar het feest? zorg dan dat je AL je leerwerk in de week ervoor al heb gedaan

Dit is de optie die ik het meest gebruik, dat vertelde ik ook al in de blog over ‘hoe ik omga met tentamenstress’. Ik zorg gewoon dat ik zoveel doe voorafgaand van het weekend, dat ik in het weekend gewoon leuke dingen kan doen. Dit betekent: doordeweeks later opblijven om te leren! Soms lukt het niet om alles te leren voor het weekend en dan MOET ik wel in het weekend leren.

Succes met het leren! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge