Follow:
Beauty Lifestyle

De 15 struggles die alleen mensen met lang & dik haar herkennen

haar struggles lang & dik haar

Iedereen vindt lang & dik haar altijd prachtig, maar er zit ook een downside aan! Lang & dik haar is namelijk super veel werk om te onderhouden en er zijn nog 14 andere dingen waardoor je zou wensen dat je wat minder haar had! Je leest het hier:

1. Je haar is net een warm dekentje

Super lekker in de winter om onder je eigen dekentje te gaan zitten, maar vreselijk wanneer het zomer wordt. Die warme deken ligt altijd op je schouders, zelfs als het 40 graden is buiten.

2. Je mag het huis nooit zonder elastiekjes verlaten

Als de tijd aankomt dat je je haar omhoog moet houden, moet je een elastiekje hebben die perfect is voor jouw haar. Elastiekjes lenen van mensen kan niet, want jouw haar trekt die toch zo kapot.

3. Ritsen, potjes en handvaten

De favoriete plekken van je haar om in vast te blijven zitten. Elke keer als je je jas aandoet of tas dicht doet, moet je uitkijken. Je trekt namelijk gemakkelijk een hele pluk haar van je hoofd en dat doet pijn! Ook ongemakkelijk wanneer je plots aan de rits van een onbekende voorbijganger blijft haken

4. “auw, je zit op mijn haar!”

Knuffelen met vrienden of familie is soms zelfs moeilijk, wanneer je haar weer eens achter iemands arm blijft hangen. Of wanneer je lekker aan het kroelen bent met je lover en er opeens een vreselijke pijn naar je hoofd schiet.

5. Al die mensen die aan je haar gaan zitten als ze willen weten of het wel echt is.

Ja, het is echt en nee, je hoeft niet aan mijn haar te zitten. Ik weet niet waar jouw handen zijn geweest. Je mag mijn haar alleen aanraken als ik daar toestemming voor geef. Geloof me dus maar op mijn woord, als ik zeg dat mijn haar echt is.

6. Lipgloss is een no-go

Iets plakkerigs op je lip kan je niet dragen, want je hele kapsel blijft er zo aan plakken. Niet een haartje, maar gelijk 20! Matte lipsticks zijn dus een betere optie.

Gif haar struggles lang & dik haar

7. Als het waait, zie jij niks meer

Je kapsel vindt het leuk om alle kanten op te waaien en dan vooral voor je gezicht. Je moet goed kunnen lopen zonder zicht of met man en macht je haar naar achter houden.

8. Je laat overal haartjes achter

Omdat je zoveel haar hebt, valt er ook wel eens wat op de grond. Tenen worden gewurgd door jouw dikke slierten. Mensen worden dan ook nog eens boos als je je haar ergens hebt laten slingeren. Wat moet je dan doen? Elke individuele haar opvangen?

9. Je schrikt steeds van allemaal spinnetjes

Wanneer je haar weer eens op de grond ligt, op een klein hoopje, lijkt het net een spinnetje. Wanneer je je kamer stofzuigt schrik je steeds van die spinnen, gelukkig is het maar een deel van je kapsel..

10. Je haar drogen en stylen duurt uren

Als je haar aan de lucht moet opdrogen, kan het zomaar 6 uur duren. Fohnen duurt misschien 45 minuten. Daarna moet je het haar ook nog eens in model brengen (je haar een hele dag in een staart dragen is geen optie, want dat gaat op een gegeven moment pijn doen omdat je haar zo zwaar is). Hier heeft een mens toch geen tijd voor.

11. Je moet inplannen wanneer je je haar wast

Omdat het drogen en stylen zo lang duurt, moet je inplannen wanneer je je haar gaat wassen. Het is ook niet goed om het elke dag te wassen omdat je haar snel vet wordt met zo’n volle bos. 2 x per week op zijn max! Ik was het zelf 1x voor en 1x na het weekend.

12. Water en regen zijn je aartsvijand

Altijd een paraplu of capuchon bij je hebben. Want als het regent ben je daarna nog uren bezig om het in model te brengen. Hetzelfde geldt voor uitjes naar waterpretparken of zwembaden. Wees erop voorbereid!

13. Een normale handdoek is niet genoeg voor jouw haar

Om je haar af te drogen moet je eerst nog 2 liter water uit je haar knijpen, en het daarna drogen met een heuse strandhanddoek, anders wordt het niet droog.

14. Het kost veel om je kapsel te onderhouden

Je moet 3 x zoveel shampoo en conditioner kopen als een normaal mens. Extra droogshampoo en stylingproducten. Ook de kapper rekent extra als je lang haar hebt

15. Kappersafspraken duren uren

Even snel een halfuurtje naar de kapper bestaat niet. Highlights zetten duurt gemakkelijk 4 uur, en knippen ook nog een een uur! Neem dus maar gewoon een dagje vrij als je naar de kapper moet.

Wil je weten hoe ik mijn kleur heb gekregen? Je leest het hier!

Hebben jullie liever lang & dik haar, of kort & dun?♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge