Follow:
Beauty DIY

Happy new hair! (DIY)

Geblondeerd haar gezond

Het is alweer bijna zomer! De huid wordt weer wat bruiner en de haren wat lichter. Mijn haar wordt van zichzelf niet veel blonder, daarom besloot ik dit weekend om mijn haren een klein beetje te blonderen!

Ik twijfelde al een tijdje over mijn nieuwe kapsel. Ik wilde namelijk zo’n balayage ombre, waar het net lijkt of je door de zon wat lichter haar heb gekregen. Online heb ik veel research gedaan over deze manier van haarkleuring. Veel mensen raadden me aan om het bij een kapper te laten doen, maar weinig kappers kenden deze trend. Toen ik eindelijk dé perfecte kapper had gevonden, viel de prijs mij heel erg tegen (+€130). Daarom hield ik het maar bij mijn bruine haar, waar ik ook heel erg blij mee was!Trendteam-babylights

Thuis had ik wel wat blondeer-middel. Ik heb toen mijn voorste plukjes iets lichter gemaakt om toch een beetje het zoneffect te creëren. Daar heb ik een tijdje mee rondgelopen, tot dit weekend. Door het mooie weer van vorige week was ik weer helemaal in de ban van de ombre trend! Ik had helaas nog steeds geen geld voor zo’n dure behandeling. Dus ik besloot het zelf te proberen! Blondeer-poeder en developer had ik al. Ik twijfelde nog of ik  de ombre kit van l’oreal zou gebruiken. Toen het weekend aanbrak en het weer niet meer zo geweldig was, had ik alle tijd om mijn haar te gaan doen!

Ik had genoeg filmpjes op Youtube gekeken en heel wat blogs gelezen over hoe ik dit zou moeten gaan doen. Ik had blondeer middel nodig, en nog een toner. Met de toner haal je de oranje tinten uit het haar, die wel eens op komen dagen als je je haar blondeert.

☾ Wat ik heb gebruikt:

  • – een willekeurig blondeer poeder.
  • – 20 vol. Cream developer (Indola)
  • – latex handschoenen
  • – mixkom en verfborstel
  • – aluminium folie
  • – florillum silver gloss lotion
  • – (Zilver shampoo)

Ik mixte het poeder met de developer tot een blauwe pasta. Verdeelde mijn haar in 5 delen en begon met het onderste deel en werkte zo naar boven. Steeds pakte ik een pluk haar van ongeveer 3 cm breed en hield deze strak naar beneden met de uiteindes bij elkaar. Zo ontstond er een soort lange driehoek. De onderkant van de driehoek kleurde ik helemaal in met het blondeer middel. En de twee zijkanten ervan ook. ombreAls ik klaar was met mijn driehoek wikkelde ik het in met folie en liet ik die hangen. Zo deed ik mijn hele hoofd. Alleen de bovenste laag haar pakte ik wat kleinere plukjes, voor meer ‘higlights’ boven op.

Ik liet elke pluk 1 uur in de aluminium folie zitten. Dus ik begon onderaan met uitspoelen in de wasbak en deed mijn bovenste plukken wat later! Wanneer alles is uitgespoeld, hoef je alleen nog de toner over je blonde plukken te verdelen en die 30 minuten erin te laten zitten. Ik mengde mijn toner met deep conditioner zodat mijn geblondeerde haar gelijk wat verzorging kreeg! Om de mooie blonde kleur te behouden, was ik mijn haar vanaf nu met Zilver shampoo. Ook gebruik ik zo vaak mogelijk een deep conditioner, omdat je haar erg droog kan worden van blonderen!

Het resultaat: een mooie zachte ombre look!Het haar van iris huijkman achterkant, blonderen, blonder

Wat is jouw favoriete zomer haarlook?♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge