Follow:
Lifestyle

Mijn ochtendroutine in 2019!

Ochtendroutine 2019 Motiverend Audioboek Yoga Podcast dagboek

Sinds het begin van 2019 ben ik met een ochtendroutine begonnen. Veel succesvolle mensen gebruiken een routine in hun leven, zodat  ze positief en gemotiveerd hun dag kunnen beginnen. Ik maakte mijn eigen ochtend routine, die makkelijk genoeg zou zijn om vol te houden. En ik moet eerlijk zeggen: sinds dat ik deze routine elke ochtend uitvoer, ben ik een stuk creatiever gaan denken, ben ik vrolijker en een stuk productiever. Een ochtendroutine hoeft helemaal niet lang te duren. Het moet je gewoon motiveren om een goede start te maken!

1. Wakker worden

Ik ben niet zo’n persoon die om 6.00 de wekker hoeft te zetten. Ik zorg gewoon dat ik precies 8 uur slaap heb. Dus als ik om 12.00 ’s avonds naar bed ga, slaap ik tot 8.00 ’s ochtends. En als ik om 7 uur ’s ochtends moet opslaan, ga ik om 11 uur slapen. Een mens heeft simpelweg niet meer slaap nodig dan dat, dus waarom tijd verspillen met in bed liggen. Ik snooze mijn wekker nooit, want snoozen zorgt er alleen maar voor dat je minder goed wakker wordt. Ik zet als mijn wekker gaat gewoon gelijk mijn licht aan, zodat mijn ogen aan het licht kunnen wennen. Ik heb meestal ook op mijn nachtkastje een glas water die ik opdrink, zo wordt je gelijk een beetje wakker en maak je je maag klaar voor het ontbijt van straks.

2. In dagboek schrijven

Als ik mijn ogen open heb gekregen, pak ik mijn dagboek erbij. Aan elk begin van de dag schrijf ik minstens drie dingen op waar ik dankbaar voor ben die dag of waar ik naar uitkijk. Geen negativiteit aan het begin van de dag, maar positieve gedachtes. Door een goede start te maken, kruip ik ook wat makkelijker uit bed. Sommige mensen vinden het kalmerend om een papieren dagboek te hebben, maar ik gebruik meestal een app op mijn telefoon. Zo kan ik op elk moment van de dag wat ideeën toevoegen aan mijn dagboek. Momenteel gebruik ik de app: Grid Diary.

3. Yoga oefeningen

Nu is het tijd om uit bed te rollen. Ik ga meestal naast mijn bed staan om de zonnegroet uit te voeren. Dit is een korte yoga oefening die ik twee keer uitvoer, en duurt niet meer dan 3 minuten. Het helpt je spieren te strekken en je postuur te verbeteren. Sinds dat ik elke ochtend 3 minuten de tijd neem om mijn lichaam uit te rekken, heb ik een stuk minder spierpijn van het sporten. Als je de zonnegroet uit je hoofd kent, kan je hem zelfs heel relaxing nog met je ogen dicht doen. – ik sla deze oefeningen alleen over als ik in de ochtend ga sporten, omdat ik de zonnegroet ook al als cooling down doe, na het sporten.

4. Audioboek aanzetten of podcast

Als ik op ben gestaan van de yoga oefeningen, pak ik mijn telefoon en start ik de Storytel app. Deze app heeft super veel luisterboeken. Ik luister meestal boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik doe lekker mijn airpods in en luister naar een boek die mij motiveert en inspireert. Ik heb super veel geleerd van deze boeken en voel mezelf een stuk positiever als ik zo mijn dag begin. Het vergt wel een beetje oefening om naar luisterboeken te luisteren, want je moet niet met je gedachtes afdwalen, daarom doe ik lichte taakjes (zoals degene die hierna komen) of ga ik lekker met mijn kat knuffelen. Ik probeer ongeveer 30 minuten tot een uur te luisteren. Tijdens het luisteren probeer ik ook aantekeningen te maken, zodat ik niet vergeet wat ik heb gehoord en later altijd makkelijk een samenvatting terug kan lezen!

Vind je luisterboeken nog iets te zweverig of te moeilijk? Luister dan een podcast! Dit zijn wat vloeiendere gesprekken en kunnen ook super leerzaam zijn. Een aanrader: de Man Man Man podcast op Spotify.

5. Bed opmaken

Je bed opmaken is een klein taakje, maar wel heel nuttig. Als je jezelf ertoe kan zetten om deze kleine taakjes uit te voeren, kan je later de grote taken ook makkelijker uitvoeren. Je bed opmaken is natuurlijk niet heel leuk, maar het zorgt wel dat je kamer er veel meer opgeruimd uit ziet. En ze zeggen: Clean home, clean mind! Dus door je omgeving er opgeruimd uit te laten zien, zal je hoofd ook wat meer rust kunnen hebben om logisch na te denken.

6. Klaarmaken en make-up

Als ik ergens heen moet, is dit het moment dat ik me klaar ga maken. Ik was natuurlijk eerst mijn gezicht en breng daarna mijn serum en dagcrème aan. Ik draag op een normale dag geen foundation, omdat dat niet zo goed is voor je huid. In feite draag ik een no-makeup-makeup look maar dan wel met mascara en een liquid lipstick. Ik probeer doordeweeks niet te veel aandacht aan mijn make-up te besteden, omdat dat niet nodig is. In het weekend ben ik er wel wat langer mee bezig. Ik trek ook even wat kleding aan voor de komende dag, doe deodorant op en wat parfum.

7. Eten

Ik ga nu naar mijn keuken om wat eten voor mezelf klaar te maken. Mijn go-to ontbijt is: Sojayoghurt, met 100 gram muesli en bosbessen. Als het nodig is maak ik ook gelijk een broodje voor in mijn lunchpauze. Als ik mijn ontbijt eet, ga ik lekker op de bank zitten. Ik luister ondertussen nog steeds naar mijn podcast/luisterboek en maak er aantekeningen van. Ik drink tijdens mijn ontbijt ook nog een glas water, of groene thee als ik tijd heb.

8. Tandenpoetsen en klaar!

Als mijn eten op is, poets ik mijn tanden. Dit is meestal ook het moment dat ik mijn podcast/luisterboek uitzet, tenzij ik naar school ga, want dan luister ik verder in het openbaar vervoer. Je tandenpoetsen mag je echt niet overslaan in de ochtend, want je vele mensen hebben niet door dat andere mensen hun ochtend geur nog kunnen ruiken! Ik doe het bij voorkeur na het ontbijten, dan zijn de etensresten ook gelijk uit mijn gebit. Als ik fris en fruitig ben, is het tijd om mijn dag productief te gaan beginnen!

Wat kan er niet missen in jouw ochtendroutine? ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge