Follow:
Beauty

Hoe ontwikkel je een goede skincare routine voor jezelf?

skincare routine

Je huid moet dagelijks schoongemaakt worden, daarom is een goede skincare routine van groot belang. Er zijn een paar stappen die moeten worden ondernomen bij zo’n goede routine. Het is ideaal deze routine twee keer per dag uit te voeren: Voor het aanbrengen van je make-up in de ochtend en bij het verwijderen van je avond/wanneer je thuis komt.

Note: ik heb een vette/onzuivere huid, de producten die ik in deze blog noem, zijn dan ook gericht op mijn huidtype. Als je een andere huidtype (zoals droog, gevoelig of combinatie) hebt,  is het beter om daar de juiste producten voor te zoeken.

skincare routine wassen reinigen

Stap 1: Verwijder Make-up

Om te beginnen haal je alle make-up van je gezicht af. Dit doe je vooral in de avond, want in de ochtend is dit niet meer nodig. Ten eerste gebruik ik removerdoekjes met olie (van de Hema) voor mijn ogen. Ik druk de doekjes zo’n 10 seconden zachtjes op mijn ogen, zodat de olie mijn mascara af kan breken. Ik wrijf dan zachtjes de overige mascara nog weg. Niet te hard wrijven, dan kan er remover in je ogen komen of als je vaak wrijft kunnen er rimpels ontstaan. Daarna gebruik ik een make-up removerdoekjes (Merken verschillen, meestal de goedkope van de Primark/Action) voor de rest van mijn gezicht. In een ronddraaiende beweging neem ik al mijn make-up weg. Vergeet niet je haarlijn, nek en oren mee te nemen! Make-up resten kunnen zorgen voor pukkeltjes.

skincare routine wassen reinigen

Stap 2: Wassen

Er is kans dat er nog vet of make-up vast is blijven zitten in je poriën, daarom moet je ook je gezicht nog wassen. Een gemakkelijke en snelle optie is een micellair water: dit water met een zeepje doe je op een wattenschijfje en haal je nog een keer over je gezicht heen. Dit water is mild op je huid en zorgt dat je huid niet van slag raakt. Een middel wat hardnekkig schoonmaakt kan juist zorgen voor een onrustige huid!

Als je wat meer tijd hebt, kan je een cleanser gebruiken die voor jouw huidtype bedoeld is. Ik gebruik nu de Vichy Normaderm Gel cleanser. Deze cleanser schuimt lekker, dus is handig te gebruiken onder de douche of op zo’n gezicht-schoonmaakborstel.

Stap 3: Scrubben (1/2x per week)

Na het wassen ga je scrubben, dit hoef je maar 1 a 2 keer per week te doen. Scrubben zorgt ervoor dat je dode huidcellen van je gezicht afgaan. Als je deze dode cellen erop laat zitten, verberg je je mooie huid die eronder zit en kan je huid minder goed ademen. Dus zorg voor een goede milde scrub voor je gezicht. Ik scrub mijn gezicht onder de douche met een scrubhandschoentje en scrub die speciaal bedoeld is voor je gezicht. Op het moment gebruik ik er eentje van Lush.

skincare routine masker

Stap 4: Masker (minimaal 1 keer per week)

Na het verwijderen van je dode huidcellen, of op een dag waarop je niet scrubt, kan je een gezichtsmasker aanbrengen. Gezichtsmaskers kunnen er voor meerdere doeleinden zijn. De meeste voeden je gezicht, waardoor je huid een extra boost krijgt. Ik zoek vaak klei-gezichtsmaskers, omdat deze goed helpen tegen een vette huid. De goedkope maskers van Freeman zijn mijn favoriet! Maar je kan ook verse maskers kopen bij Lush, of zelf een masker maken met producten die je thuis hebt liggen! Was een masker eraf met warm water en gooi daarna wat koud water in je gezicht om je poriën te sluiten.

Stap 5: Toner

Deze stap komt na het masker of na het wassen van je gezicht (als je geen tijd hebt gehad voor het scrubben en het masker). Een toner sluit je poriën. Gesloten poriën zorgen ervoor dat er weinig/geen vuil door je huid wordt opgenomen. Let bij een toner goed op, dat je er een kies die geschikt is voor jouw huidtype! Een toner kan de huid al snel uitdrogen! Ik gebruik de Anti-Blemish Clarifying Lotion van Clinique.

skincare routine toner moisturizer

Stap 6: Serum

Dan gebruik je een serum of ander wondermiddel die tegen jouw huidproblemen vecht. Een serum gebruik je voorafgaand aan je dag- of nachtcrème. Een serum is meestal een hele dunne crème, soms zelf heel waterig. Ik gebruikte een hele lange tijd de L’oréal skin perfection serum, die je poriën kleiner maakte, waardoor ze minder vuil op konden nemen. Nu gebruik ik de Tea Tree serum van de bodyshop, die je huid voorziet van een dun laagje Tea Tree oil, wat goed helpt tegen puistjes.

Stap 7: Moisturizer

Als laatste stap breng je een crème aan die je huid hydrateert. Deze stap is heel belangrijk! Je huid moet goed gehydrateerd zijn, zodat deze goed kan functioneren en zichzelf kan herstellen. Daarom is water drinken ook super goed voor je huid! Zelfs mensen met een vette huid moeten zorgen dat de huid gehydrateerd is, want anders gaat het overtollig vet produceren om de droogheid tegen te gaan! Ik gebruik nu de dag- en nachtcrème van de Vichy Normaderm lijn. Vroeger heb ik een hele tijd de Dr Van der Hoog Clearskin Day & Night control gebruikt.

Welk product kan jij echt niet missen in jouw skincare routine? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge