Follow:
Lifestyle

Waarom ik wisselde van sportschool? (+ extra trainingsschema)

sportschool

De mensen die mij op Instagram volgen (@irishuijkman) weten dat ik al twee jaar bezig ben met sporten. Ik deed dit altijd bij de goedkope sportschool Basic Fit, maar sinds kort ben ik overgestapt naar een wat duurdere sportschool. Waarom zou ik dat doen? Ik heb er zo mijn redenen voor.

De Basic Fit

Vat het niet verkeerd op, maar de Basic Fit is een prima sportschool. Ik heb er twee jaar met trots aan mijn gezondheid gewerkt en heb daar helemaal geen spijt van. Het jammere bij de Basic Fit was dat ik mij echt een nummertje voelde. Of ik nou langs kwam op de sportschool, of niet, niemand had het door. De personen achter de balie waren ervarig-loze mensen, die niks van sporten af wisten en niks van de mensen die er langs kwamen. Ze hielpen nergens mee, dus je stond er alleen voor. Dat is prima, als je weet wat je aan het doen bent, als je gewoon een beetje aan je conditie wilt werken of als je sporten ziet als een uurtje kletsen met vriendinnen. Maar als je echt verandering wilt zien, dan ben je bij de basic fit niet aan het juiste adres.

Waarom een duurdere sportschool?

Ik koos voor een sportschool waar ze veel meer begeleiding geven. Iedereen die er werkt en ook rondloopt kan je uitleg geven over de apparaten, zo hoef je nooit meer een oefening fout uit te voeren. Ook heeft mijn nieuwe sportschool een app waarin je een trainingsschema kan zetten en je vooruitgang mee bij kan houden. De apparaten tellen het aantal herhalingen voor je en vertellen je of je sneller of langzamer moet bewegen. Ook heb ik elke 6 weken een afspraak met een trainer om een nieuw trainingsschema te maken. Zo werken we samen naar het behalen van mijn doelen toe. Het kost dan wel 2 keer zoveel als de Basic Fit, maar mijn motivatie om te sporten is dan ook veel hoger en ik ben me veel meer bewust van de oefeningen die ik doe en de resultaten die ik daarmee behaal.

sportschool

Mijn eerste trainingsschema

Afgelopen week heb ik mijn eerste intake met de trainer gehad, waarin we mijn doelen hebben gesproken en een conditietest hebben gedaan. Op basis daarvan heeft ze een trainingsschema gemaakt die ik de komende 6 weken 2x moet uitvoeren. Zo leer je steeds nieuwe oefeningen en krijgt je lichaam genoeg uitdaging. Ik geef daarom eenmalig de training aan jullie, die door de lieftallige medewerkers van Fitness Aalsmeer zijn gemaakt! Let wel op dat deze training op mijn lichaam en conditie is afgestemd, dus dat je dit schema slechts moet gebruiken als inspiratie! Je kan hier ook een oud schema zien van mij (gefocust op benen-billen-heupen) of een vakantie work-out schema

  • 10 minuten warming up op de loopband, snelheid 6,5
  • Stretchen van de hamstrings
  • Bulgarian Split Squat: 15 x 6 herhalingen met 45 sec. rust tussen elke herhaling. Elk been 3 x 15. 7 kg dumbell aan elke arm
  • Deadlift: 15 x 3 herhalingen met 45 sec. rust tussen elke herhaling. Stang van 10 kg met aan elke kant 5 kg gewichten.
  • Vertical traction Artis: 15 x 3 herhalingen met 17,5 kg.
  • Chest press artis: 15 x 3 herhalingen met 12,5 kg.
  • Burpee met opgooien: 15 x 3 herhalingen met een 2 kg bal.
  • Schuine crunch suspension: vanuit plant positie, met benen in touwen. 15 x 3 herhalingen.
  • Twee keer de zonnegroet als cooling down.

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge