Follow:
Lifestyle

The Ordinary getest voor de vette/onzuivere huid!

The Ordinary Make-up Brand vette onzuivere huid

The Ordinary is een make-up merk die bekend staat om zijn natuurlijke betaalbare producten! De producten van The Ordinary zijn vooral bedoeld als skin-care voor je huid en bevatten pure mineralen, vitamines of zuren. Voor elk huidtype bestaat er een gouden combinatie van producten en daarom ik wil uittesten of The Ordinary voor mij de juiste producten heeft!

The Ordinary

Vorige maand testte ik de serum foundation van The Ordinary uit en deze keer test ik de skin-care producten. Deze heb ik nu ongeveer 6 weken in gebruik en daarom kan ik mijn volledige mening geven. Het was een behoorlijk klusje om op de website producten te vinden die bij mijn huidtype pasten, want The Ordinary heeft niet de meest normale namen als producten. De productnamen van The Ordinary bestaan uit het hoofdingrediënt, en dat is soms een best scheikundig naampje. Om de juiste producten te kopen, moet je dus eerst weten welke je nodig hebt. Ik gebruikte allerlei websites als hulpmiddelen, zoals deze en deze. Uiteindelijk koos ik voor drie producten die je hieronder kan zien (inclusief het foundation serum). Alle producten van The Ordinary hebben een pipetje als applicator, zo kan je makkelijk je juiste hoeveelheid product over je gezicht verdelen.

Salicylic Acid 2% Solution

Dit is de eerste stap van mijn routine, die ik elke ochtend uitvoer met de producten van The Ordinary na het wassen van mijn gezicht. Ik breng een druppeltje of minder aan met mijn vingers. Dit product is een zuur die ervoor moet zorgen dat je dode huidcellen plaats maken voor gezonde levende huidcellen. Salicylic Acid heeft iets weg van benzoylperoxide, maar dan in een veel beter/lichtere vorm. Benzoylperoxide heeft namelijk behoorlijk wat nare bijwerkingen. Ik breng de Salicylic Acid aan op pukkels of op de plekken waar vaak pukkels komen. Dit product is geweldig voor de onzuivere huid.

Salicylic Acid 2% Solution salicylzuur The Ordinary Make-up Brand vette onzuivere huid

Niacinamide 10% + Zinc 1%

Na de Salicylic Acid plaatselijk aangebracht te hebben, breng ik Niacinamide 10% + Zinc 1% aan over het hele gezicht (ongeveer 2/3 druppels). Deze combinatie van vitamines en mineralen is goed voor allerlei huidtypes. Het is goed bij het reguleren van vocht in je gezicht, verminderen van onzuiverheden, neutraliseren van de huidskleur en het verkleinen van poriën. Ik kocht het product omdat ik graag wilde dat mijn huid zichzelf goed kon reguleren, zodat ik minder last had van een glimmende t-zone. Niet alleen mensen met een vette huid hebben baat bij dit product, ook mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Het product voelt wel een beetje gek op de huid, alsof er een plastic laagje overheen zit.

Rose Hip Seed Oil

Als laatste breng ik deze olie aan, dit doe ik alleen maar in de avond voor het slapengaan. Overdag breng ik een dagcrème aan als derde stap. De Rose Hip Seed olie is goed voor het algemeen verbeteren van de huid en voor een goede hydratatie. Vele mensen vergeten namelijk dat een vette huid ook gehydrateerd moet worden. Wanneer je je huid alleen maar uitdroogt, gaat hij juist meer vetten produceren om zichzelf weer in balans te brengen. De Rose Hip Seed olie is geel van kleur, maar dat merk je totaal niet bij het aanbrengen. Wel vind ik hem een beetje naar planten ruiken, niet de charmantste geur als je met je vriendje in bed ligt. Maar na een tijdje raakte we er allebei aan gewend. Ik bracht 2 druppels olie aan over mijn hele gezicht en merkte dan dat het heel snel door mijn huid werd opgenomen, waardoor ik er niet eens heel vettig uit zag.

Eindresultaat

Ik heb helaas geen goede before-after foto’s gemaakt, wat ik normaal wel altijd doe, maar ik was te enthausiast om te beginnen met het gebruiken van deze producten, dat ik de before foto niet heb genomen. Ik merk wel persoonlijk wel echt een verschil in mijn huid na het gebruiken van de producten van The Ordinary. Mijn huid ziet er veel gezonder uit. Ik heb nog wel een paar pukkeltjes, maar die zijn ook heel klein. Mijn huid wordt veel minder snel vet. Ik kan bijna de hele dag over straat zonder mijn make-up bij te hoeven werken. Wel moet ik er aan toegeven dat mijn huid altijd vet zal zijn, ongeacht de producten die ik gebruik. Je bent nou eenmaal met een vette huid geboren. Een goede primer, blotting paper en banana powder doen ook veel wonderen!

Wat zijn jullie holy-grail producten op het gebied van skin-care? ♥

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Gordon

    Hey! Thanks for sharing the article. Your article solved my oily skin problem. Thanks!

    25 december 2019 at 08:07
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge