Follow:
Beauty

Curly Girl Method: Ontdek of je haar van nature krult!

Laatst kwam ik iets tegen waar ik erg door gefascineerd werd, namelijk de curly girl method. Dit is een methode die meisjes met krullen gebruiken om hun natuurlijk krullen zo mooi mogelijk naar boven te laten komen. Wat mij opviel: ook meisjes die helemaal niet wisten dat ze krullen hadden, volgde deze methode en kwamen erachter dat ze een mooie bos krullen hadden! Daarom leg ik vandaag voor jullie in het kort uit hoe deze methode werkt en je er dus ook achter kan komen of je haar krult!

Curly Girl Method

In deze blog leg ik kort de Curly Girl Method uit, en de dingen die ik heb gedaan. Er is natuurlijk nog veel meer online te vinden, waarin er dieper in wordt gegaan op de onderwerpen en er is zelfs een boek uitgebracht over deze methode door Lorraine Massey! De Curly Girl is een methode waarbij je je haar op een natuurlijke manier gaat dragen, want zo komt je haar het beste tot zijn recht. Hoe vaker je deze methode uit zal voeren, hoe mooier je krullen worden. Als je je haar hiervoor vaak hebt behandeld met hitte, kan het lang duren voordat je haar hier van hersteld is. Heb geduld! Na een tijdje zul je je haar nooit meer hoeven te behandelen met hitte, omdat je zulke mooi haar van jezelf hebt!

Voordat ik met de Girly Girl Method begon

Mijn haar voordat ik met de Curly Girl Method begon.

Stap 1: Stop met het gebruiken van Sulfaten en Siliconen in je haar

Bijna alle haarproducten dan de drogist bevatten siliconen, zoals Andrélon. Deze siliconen leggen een laagje om je haar heen, waardoor het lekker zacht wordt. Het zit vooral in conditioners. Siliconen zijn niet super goed voor je huid en sommige mensen krijgen er zelfs pukkeltjes van op hun rug. Je hebt Sulfaten nodig om de siliconen van je haar af te wassen. Deze sulfaten strippen je haar niet alleen van vuil, maar ook van alle natuurlijke vetten. Je haar wordt enorm droog hiervan, en dat is niet goed voor je krullen. Je haar wordt pluizig en snakt naar wat hydratatie. Stop daarom met het gebruiken van sulfaten en siliconen in je haar. Ik kocht de Tigi Catwalk Fashionista Violet Tweenset duo (shampoo en conditioner) om mijn haar mee te wassen. Ook checkte ik al mijn andere haarverzorging! Geen siliconen en sulfaten meer voor mij. Om de laatste resten van de siliconen te verwijderen, gebruikte ik eenmalig een clarifying shampoo, daarna stapte ik over op mijn nieuwe shampoo. 

Stap 2: Plop je haar!

Ploppen, het klinkt raar, maar het doet wonderen met je haar! Voordat je je haar plopt, was je het. Wanneer het nog drijfnat is, breng je stylingproducten aan. Denk aan een mousse of zelf een gel voor krullend haar. Daarna scrunch je je haar (in knijpen), zodat je je krullen zal zien vormen. Voor het ploppen heb je een microfiber handdoek nodig, of een katoenen shirt. Je legt de handdoek plat neer, bijvoorbeeld op je bed en gaat daar met je hoofd boven hangen. Je laat je hoofd heel langzaam zakken op de handdoek, zodat je haar in zijn natuurlijke krulpatroon gaat liggen. Bint de handdoek losjes vast op je hoofd en laat het opdrogen. Je kan hem op laten (en mee slapen) tot het helemaal droog is of je haar na een uurtje gaan drogen met een föhn (op een lage stand met diffuser). Zie je krullen? Dan betekent dit dat je haar potentie heeft!

Mijn haar na de eerste keer ploppen.

Stap 3: Was het met rijstwater!

Mijn krullen hadden weinig definitie, dat komt misschien door het feit dat ik mijn haar vaak stijl. Het helpt om je haar te twisten voordat je het in de plop doet, maar dat is ook niet alles. Soms mist je haar wat proteïne, dat kan je testen. Wanneer je een haartje in een glas met water doet en hij zinkt (duurt zo’n 5 minuten), dan betekent dit dat je haar proteïne mist. Je kan dan je haar wassen met rijstwater. Het klinkt raar, maar kan er echt voor zorgen dat je haar meer leven krijgt (en het is super goedkoop). Je doet wat rijst in een bak met water, laat dit ongeveer 24 uur trekken. Daarna was je je haar en giet je het rijstwater (zonder de rijst) over je haar. Je haar is nu doorweekt! Doe even een handdoek op je hoofd, zonder het te drogen en spoel het na 30 minuten weer uit. Ga daarna verder met je was en styling routine!

Mijn haar na het wassen met rijstwater en de tweede keer ploppen.

Ik ben benieuwd hoe mijn haar eruit gaat zien als ik deze methode blijf gebruiken! ♥

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply chantal

    bedankt meid! voor de info!

    19 april 2023 at 09:19
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge