Follow:
Lifestyle

Leer hoe je foto’s kan bewerken als een influencer!

Instagram foto's bewerken @irishuijkman het feestje van iris

Wie mij volgt op Instagram (@Irishuijkman), weet dat ik de laatste tijd mijn feed een beetje heb geupgrade! Ik gebruikte vroeger altijd de VSCO filters die je dan kon kopen, maar tegenwoordig gebruik ik Lightroom om mijn foto’s mee te bewerken. In dit artikel leg ik jullie uit welke trucjes ik gebruik om mijn foto’s eruit te laten zien als een echte influencer!

1. Neem een foto: bedenkt wat je feed moet worden.

Om een feed te hebben die goed bij elkaar aansluit, heb je een soort thema nodig. Foto’s die op dezelfde manier zijn genomen, door bijvoorbeeld dezelfde belichting te gebruiken, dezelfde stijl en dezelfde kleuren zorgen voor een goede feed. Eerder legde ik al uit hoe ik mooie foto’s maak voor mijn instagram. De inspiratie voor je feed kan je altijd halen bij andere influencers, maar kopieer hun nooit! Ontwikkel je eigen stijl. Zie je Instagram als een soort biografie van je leven, maar dan in foto’s. De kleuren die bij mij terugkomen zijn rood, groen en beige. Als ik een foto maak, probeer ik altijd een (of meerdere) van deze kleuren in de foto te hebben. Met editen kan je dit natuurlijk ook nog wat aanpassen, dat leg ik bij punt 3 uit.

Instagram foto's @irishuijkman camera

2. De app: Facetune

Als ik een leuke foto hebt gemaakt, begin ik altijd met de app Facetune. Met deze app kun je allerlei onzuiverheden uit je gezicht halen (Patch + Smooth), je tanden witter maken (Whiten) of je ogen maar laten stralen (Details)! Als je echt niet tevreden bent met de foto, kan je jezelf ook nog dunner maken (Reshape) of een kleur van bijvoorbeeld je lippen aan kunnen passen (Tones). Ik vind zelf niet dat ik dit nodig heb, maar het is natuurlijk altijd een optie. Wees je er wel van bewust dat hoe erger je deze foto bewerkt, hoe minder echt hij zal zijn. Dingen die je op social media plaatst moeten natuurlijk wel ergens op jou lijken. Het moet niet zo zijn dat je er onzeker van wordt of dat je andere onzeker maakt met jouw foto! Wees trots op hoe je eruit ziet en wees trots op je foto!

3. De app: lightroom

Voorheen gebruikte ik VSCO om een filter over mijn foto’s heen te gooien (J5 en C4 zijn mijn favorieten), maar dit veranderde toen ik de Lightroom app ontdekte. Lightroom is van adobe en wordt op de computer vooral door professionals gebruikt, maar is ook te gebruiken op je telefoon. Het duurde wel echt een hele tijd voordat ik Lightroom onder de knie kreeg, want wat je eigenlijk hierbij doet, is je eigen filter ontwerpen. Voordat jij het perfecte filter voor jezelf heb gemaakt, ben je weken verder en dan nog moet je je filter soms aanpassen, omdat deze niet over elke foto even leuk is. Je kan ook een preset (filter) kopen online van andere influencer, maar dit is behoorlijk duur. Hieronder heb ik beschreven hoe ik mijn eigen filter heb ontworpen in Lightroom:

Licht

 • Hooglichten -50
 • Schaduwen  +20
 • Zwarte tinten -20

Kleur

Hier kan je de kleuren aanpassen zodat je een eigen thema/filter creëert. Bijvoorbeeld: Heb je veel rode tinten in je foto, dan kan je ook de kleurtoon van geel omlaag doen. Zo krijg je meer rode tinten in je foto. 

 • Levendigheid +24
 • Mix: Rood: Luminantie omlaag
 • Mix: Oranje: Verzadiging omlaag en Luminantie omlaag
 • Mix: Geel: Kleurtoon omlaag en Luminantie omhoog
 • Mix: Groen: Kleurtoon omhoog, Verzadiging omlaag en luminantie omlaag
 • Mix: lichtblauw: Kleurtoon omlaag
 • Mix: Donkerblauw: Kleurtoon omlaag, Verzadiging omlaag en Luminantie omhoog

Effecten

 • Helderheid +16
 • Korrel 29, Grootte 26

(Als je een effect gemaakt heb, kan je deze op twee manieren op een andere foto plakken. Rechts Bovenaan bij de drie puntjes kan je op instellingen kopiëren klikken en daarna bij een andere foto weer op plakken. Of je kan rechts bovenaan bij de drie puntjes voorinstellingen maken en dan bij de foto in het bewerk menu op voorinstellingen klikken en dan de juiste instellingen aanklikken)

3. De app: Afterlight

Als de foto door Facetune en Lightroom is gegaan, plaats ik hem ook nog even in Afterlight. In deze app kan bijvoorbeeld zo’n stoffige vintage look aan je foto geven (klik op de twee rondjes en dan op dust), hier kan je ook light aan je foto toevoegen om zo een zonnige look te creëren in je foto’s . Verder doe ik niet veel in deze app.

4. Optioneel: De lucht veranderen

Vele influencers bewerken ook de lucht in hun foto’s, omdat een mooie lucht er natuurlijk beter uitziet dan een witte lucht vol wolken. Dit kan je in Photoshop (op de computer) doen, of in de app Skylab en Quickshot! Ik gebruik dit zelf niet, maar het is een mogelijkheid.

5. De foto in je feed terugzien

Ik gebruik ook een app (Planoly) om te kijken of een foto mooi staat in mijn feed. Je kan in deze app ook je berichten inplannen, zodat je deze niet zelf op een gewenst tijdstip hoeft te posten. Als ik toch niet vind dat mijn foto bij mijn feed past, kan ik hem altijd nog aanpassen. Het is natuurlijk beter om daar vooraf achter te komen, dan wanneer jij je foto al geplaatst hebt!

Klaar is kees! De foto kan nu shinen in jouw feed!

Laat even een reactie achter onder mijn foto als je deze tutorial gezien hebt! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge