Follow:
Lifestyle Social Media

Leer hoe je de beste foto’s voor Instagram maakt!

Instagram foto's @irishuijkman camera

De mensen die mij volgen op Instagram (@Irishuijkman) weten dat ik de laatste tijd veel meer ben gaan posten. Dit komt omdat veel van mijn publiek binnenkomt via Instagram en daarom wilde ik hier meer mee gaan doen. Ik ben zeker geen Influencer met honderden foto’s, maar ik weet het een en ander af van foto’s maken! Daarom hierbij mijn tips voor de beginnende Instagrammer!

1. Zoek inspiratie

Wat voor foto’s wil jij graag maken? Op Instagram kan je alle kanten op met fotografie, daarom is het belangrijk om eerst even wat inspiratie op te doen voor je foto’s. Kijk bijvoorbeeld naar Instagrammers waar jij een voorbeeld aan neemt. Hoe poseren hun en hoe ziet de belichting eruit? Welke kleuren zie je in hun foto’s en welke kleuren passen in jouw feed? Op Instagram kan je foto’s opslaan, dus wanneer je een mooie foto van iemand ziet kan je deze opslaan ter inspiratie. Ik zoek vaak op Pinterest naar ‘Instagram Picture Poses’ om te zien wat andere mensen voor leuke houdingen aannemen op de foto. Want op locatie aankomen en niet weten waar je je handen moet laten, is nooit leuk.

2. Maak je klaar voor de foto

Doe een beetje make-up op en zorg dat je haar goed zit. Doe een leuke outfit aan! Ik raad aan om niet telkens dezelfde outfit aan te doen op de foto. Wees een beetje creatief in je styling, want niets is te gek op Instagram. Vraag of iemand een foto van je wilt maken. Als niemand kan, maak een selfie of gebruik een selfie timer! Ik wil in een latere blog nog eens uitleggen hoe je goede foto’s van jezelf kan maken. Als je er helemaal klaar voor bent, kan je op stap gaan voor een goede locatie of natuurlijk thuis een foto maken. Vergeet je camera niet! Ik gebruik meestal gewoon mijn telefoon.

3. Kies een locatie

Kies een locatie die ‘Instagrammable’ is, dat betekent dus een leuke/mooie locatie met een mooi lichtinval. Je kan wel in een donkere steeg gaan staan, maar dat helpt nooit. Ik ga meestal een stukje lopen met mijn camera. Ik kijk dan naar kleuren om me heen om te zien welke kleuren leuk zullen staan in mijn feed. Als ik een mooie plek heb gevonden, zet ik mijn camera aan en kijk ik nog een laatste keer door de lens of de locatie ook mooi is op de foto. Hou je meer van foto’s indoor? Zorg dan dat je met je hoofd naar het daglicht (raam) toe staat! Zo wordt je foto super goed belicht.

https://www.instagram.com/p/BohKH1kCX_D/?taken-by=irishuijkman

4. Laat een foto maken.

Ik ga meestal op stap met een klasgenootje van mij om een foto te maken. Ik zit namelijk in Amsterdam op school en het is makkelijk om dan even rond te lopen voor een foto. Je kan natuurlijk ook altijd je moeder of je vriendje mee vragen, maar zorg wel dat als je veel foto’s maakt, je iemand meeneemt die het ook daadwerkelijk leuk vind om te doen. Want als je iemand meeneemt die er niet goed in is, zullen je foto’s ook niet mooi worden en zal jij je niet op je gemak voelen tijdens het fotograferen. Ik ga dus samen @karlijnvanspankeren die ook foto’s van haarzelf wilt hebben, zo kan ik een aantal foto’s van haar maken en zij van mij!

5. Neem 100 foto’s tegelijkertijd 

Ik maak foto’s met mijn Iphone, dat maakt het heel gemakkelijk om super snel achter elkaar foto’s te maken. Degene die de foto’s maakt klikt supersnel met zijn/haar duim op de fotoknop. Zo kan jij allerlei verschillende poses aannemen en later de leukste foto uitkiezen. Het is wel een heel werkje om alle foto’s achteraf terug te kijken. Maar ik doe liever wat meer moeite voor een foto die echt geweldig is, dan dat ik thuiskom met 1 foto waar ik ook nog eens mijn ogen op dicht heb.

6. Maak meerdere foto’s op 1 dag

Als je 100 foto’s op 1 locatie heb gemaakt, verplaats dan ook eens naar een andere locatie. Zo maak je meerdere foto’s op 1 dag en zorg je ervoor dat je Instagram-feed divers blijft! Doe ook eens je jas uit of wissel van jas met degene die foto’s maakt. Zo lijkt het alsof je op verschillende dagen foto’s maakt, terwijl er eigenlijk maar 10 minuten tijd tussen zat! Sommige Influenncers nemen zelfs een tas met kleding mee om zich om te kleden. Zo hoef je minder vaak op stap om foto’s te maken en heb je toch een leuke feed!

7. Oefenen, oefenen, oefenen!

De eerste paar foto’s die ik maakte waren echt niet zo heel leuk. Het duurde even voordat ik mij niet meer ongemakkelijk voelde voor de camera. Ook moest ik leren poseren en leuk te kijken op foto’s. Hoe vaker je foto’s maakt, hoe beter het gaat. Ik durf nu zelfs foto’s te maken op drukke openbare plekken, zonder dat ik me schaam (maar het is natuurlijk mooier als je geen groepen mensen achterop je foto hebt staan). Je moet gewoon jezelf vertrouwen, plezier hebben in je hobby en een buddy hebben die super goed weet wat jouw beste hoeken zijn!

8. Editen en online plaatsen!

Ik wil in een andere blog nog eens in detail uitleggen hoe ik mijn foto’s edit! Maar even in het kort: kies een programma waarmee je je foto’s wilt editen. Kies een tijd waarop de meeste mensen online zijn en plaats je foto. Het is aan te raden om een leuke beschrijving bij je foto te doen, een locatie te kiezen, mensen te taggen en een hashtag te gebruiken. Zo kan jij ook door mensen gevonden worden die jou nog niet volgen! Plaats je foto en klaar is kees, nu kan je weer op stap gaan voor je volgende foto!

Wil je ook zulke leuke Instagram Highlights als ik? Ik vertel jullie hier hoe ik ze gemakkelijk gemaakt heb!

Reageer hieronder je Instagram profiel, dan kom ik je even stalken! ♥

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Puck

  Hey Iris, wat een geweldige blog! Ik raak altijd helemaal geïnspireerd van je, je hebt echt een prachtige schrijfstijl en ik hoop dat je nog lang doorgaat! Liefs, Puck

  11 oktober 2018 at 17:46
  • Reply Iris

   Puck, wat lief van je! Reacties zoals deze maken mij heel blij! Ik vind het ook super leuk, dus hoop dat ik het nog lang mag blijven doen x

   11 oktober 2018 at 19:14

  Leave a Reply

  CommentLuv badge