Follow:
Beauty

Puistjes op je gezicht en rug? Zo kom je ervan af!

Pukkeltjes, puistjes, acne

Iedereen kan pukkeltjes krijgen, sommige minder dan andere en het kan ook voorkomen dat er bultjes op je rug tevoorschijn komen. Puistjes zijn nooit leuk om te hebben, maar helaas komen ze vaak voor, zeker bij tieners! Ik ben al een tijdje van mijn puistjes af, het duurde even, maar ik kan jullie daarom precies vertellen hoe je pukkelvrij wordt!

1. Onderzoek jouw huid

Het is belangrijk om jouw huid te leren kennen. Puistjes komen namelijk van binnen (slechte gezondheid) of van buiten (slechte producten). Tieners hebben last van jeugdpuistjes, omdat hun hormonen op hol slaan. Rond je 20e levensjaar (wanneer je volwassen wordt) doen je hormonen dit nog kort een keertje. Puistjes van hormonen zijn bijna niet te voorkomen, maar je kan ze wel aanzienlijk minder maken door de tips die hieronder staan te volgen! psst: tijdens je menstruatie slaan je hormonen ook op hol, vandaar de pukkeltjes. Er komen namelijk ook een hoop puistjes door andere redenen en die leer ik je gemakkelijk uit de weg te ruimen. Gebruik ook altijd een product die bij jouw huidtype past. Ik heb bijvoorbeeld een vette huid, dus ik moet geen producten voor een droge huid gaan gebruiken, dat werkt niet voor mij. Als je niet zeker bent van je huid, kan je het laten onderzoeken.

2. Don’t stress

Van stress krijgen we ook puistjes, helaas. Door in de stress te schieten wordt de talgproductie in het lichaam verhoogd. Wanneer je dus een stressvolle baan hebt of naar een toetsweek toe gaat, kunnen de pukkels vergroot worden. Daarom is het handig om jezelf ook wat rust te gunnen. Sommige mensen genieten van yoga, andere doen aan meditatie. Sommige mensen worden rustig van filmkijken en andere van schilderen. Vind een manier om tot rust te komen in een stressvolle periode, zodat het aantal puistjes minimaal blijft!

3. Zweet een beetje

Om ervoor te zorgen dat je lichaam gezond blijft, moet je af en toe in beweging komen. Door te sporten verbrand je niet alleen allemaal afvalstoffen uit je lichaam, want door de opwarming van je lichaam zweet je ook heel veel van die afvalstoffen uit je lichaam. Sport daarom ook NOOIT met make-up op, want door de openstaande poriën wordt dat heel snel door je huid opgenomen. Na het sporten is het wel belangrijk om de afvalstoffen zo snel mogelijk van je huid af te wassen, blijf liever niet in je eigen zweet zitten! Een sauna is trouwens ook een super goede optie om nog wat extra afvalstoffen uit te zweten.

4. Let op je voeding

Als je veel slechte dingen eet, vormen zich meer afvalstoffen in je lichaam om puistjes mee te vormen. De grootste boosdoener voor mij zijn: fast-food en melkproducten! Toen ik minderde in het eten van kaas, werd mijn huid ook veel beter! Als je precies wilt weten welke voeding je maar beter kan vermijden, daar heb ik al eerder een blog over geschreven! Ook over de voeding die juist super goed voor je huid is, heb ik een blog over geschreven!

Pukkeltjes, puistjes, acne

5. Hydrateer genoeg!

Het is volgens mij algemeen bekend dat water helpt met het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam, zodat je ze weer uit kan plassen! Drink daarom genoeg water, want door goed gehydrateerd te zijn, zal je huid snel opknappen. En dan bedoel ik niet dat je frisdranken moet gaan drinken, maar echt alleen maar water. Ook water met citroen en groene thee bevatten stoffen die enorm helpen bij het reinigen van je huid. Ik probeer per dag minimaal 2 glazen thee of citroenwater te drinken! Je kan je huid haast beter zien worden met elk glas wat je drinkt!

6. Wasmiddel en conditioner!

Wist je dat er nog veel meer andere zaken zijn die ervoor zorgen dat je puistjes krijgt? Een bh te vaak dragen, kan ook zorgen voor pukkeltjes op je rug! Was je bh dus na zeker 3 keer dragen. Ook beddengoed vangt veel vuil op, ook op je hoofdkussen. Dus probeer je beddengoed ook elke week te verwisselen. Het maakt ook nog eens veel uit wat voor wasmiddel je gebruikt, want vele wasmiddel bevatten slechte stoffen waarvan je puistjes kan krijgen. Probeer eens een natuurlijk wasmiddel, bijvoorbeeld de Albert Heijn Puur die ik gebruik! Ook conditioner/crèmespoeling voor je haar bevat stoffen waarvan je pukkels krijgt. Als je je haar wast met dit product, zorg dan dat je het niet op je huid/rug laat komen! Ik doe mijn haar altijd even in een knotje als de conditioner erin zit en ga daarna met mijn hoofd naar beneden hangen om het uit te spoelen!

7. Reinig je huid

Het reinigen van je huid is misschien wel één van de belangrijkste zaken. Als je huis vies is, zullen puistjes sneller de kans hebben om door te komen. Het is aangeraden om twee keer per dag je huid te wassen tijdens je skin-care routine, neem dan ook je rug mee als je daar ook last hebt van pukkeltjes. Want je moet je rug gewoon behandelen als je gezicht. Haal direct als je thuiskomt je make-up eraf. Met een goede routine doe je dat gemakkelijk en snel. Ga nooit met make-up slapen, zelfs niet na een nacht uit! Ook in de ochtend reinig je je huid. Gebruik ook nooit producten die je huid enorm uitdrogen (zelfs niet als je een vette huid hebt). De meeste cleansers voor acne en toners zijn enorm hardnekkig en zullen helemaal niets goeds voor je huid doen, ook al staat dat wel op de verpakking. Zoek iets wat zacht is voor de huid en bij jouw huidtype past!

Pukkeltjes, puistjes, acne

8. Vermijd verstoppende make-up producten

Het beste voor je huid, is natuurlijk geen make-up gebruiken. Je huid kan daardoor ademen en zichzelf herstellen. Op dagen dat het dus niet nodig is, doe het dan ook alsjeblieft niet op! Als je dan toch make-up gebruikt, kies dan voor producten die huidvriendelijk zijn: zoals mineral foundation. Vele soorten foundation van de drogist bevatten stoffen die slecht zijn voor je huid, deze blogger weet daar alles van. Laat dus foundation, bronzers, poeders en primers die slechte stoffen bevatten links liggen.

9. gebruik huidvriendelijke verzorgingsproducten

Als het gaat om verzorgingsproducten, gebruik dan vooral natuurlijke producten. Deze zijn niet hardnekkig voor je huid, zodat je huid schoon blijft zonder uit haar ritme te worden gehaald. Er bestaan behoorlijk wat natuurlijk merken, zoals lush (Angels on bare skin of Grease Lightning), die je zonder zorgen kan gebruiken. Ook is het belangrijk om 2 keer per week een masker te gebruiken, die dieper in je poriën kan doordringen. Als je twijfelt of een product goed zal zijn voor huid, check dan eerst of er één van de slechte ingrediënten in zit, die te zien is in de link die ik bij nummer 8 hebt genoemd! Sommige mensen gebruiken Benzoylperoxide tegen heftige acne! Dit is echter extreem uitdrogend. Gebruik liever de betere variant: Salicylic Acid. Deze optie werkt hetzelfde, maar zal veel minder schade aan de huid toedoen! 

10. Je huid als excuus!

Daarnaast is het heerlijk om met je huid de zon in te gaan. De zon geeft namelijk vitamines aan je huid, die ervoor zorgt dat pukkels weggaan. Als je dan al puistjes had, zal de zon deze uitdrogen. Ook een goed excuus om eens in de winter de zonnebank op te zoeken, of een schoonheidssalon voor een heerlijke behandeling!

Geniet van een huid zonder puistjes! ♥

Related:

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply bart

  En natuurlijk Niet Roken en weinig alcohol drinken!

  13 september 2018 at 16:06
  • Reply Iris

   Dat is zeker een hele goede! Gezond leven betekent een gezonde huid.

   13 september 2018 at 16:18
 • Reply Lisa

  Leuk geschreven, goede tips! 😉

  23 april 2021 at 14:39
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge