Follow:
Feestjes

ZeeZout Festival 2018: anders dan anderen!

ZeeZout Festival 2018 ervaring foto's pictures dutch festival Blijburg aan zee

Afgelopen zaterdag was ik bij Blijburg Aan Zee, omdat ZeeZout festival daar plaatsvond. Een vriendinnetje had me gevraagd om mee te gaan. Ik had helemaal niet verwacht dat op ZeeZout een hele andere muziekstijl gedraaid werd als dat ik gewend ben! Lees hier mijn ervaring.

ZeeZout Festival 2018 ervaring foto's pictures dutch festival Blijburg aan zee

Voorafgaand aan Zeezout

Voordat ik naar ZeeZout Festival ging, heb ik helemaal niet gekeken wat voor soort feestje het was. Een vriendin van mij kocht een kaartje voor ons en meer dan dat wist ik ook niet. Op de dag zelf checkte ik pas of ik dj’s kende op de line-up (totaal niks voor mij om zo onvoorbereid naar een feestje te gaan). Alleen Job Jobse kwam bekend voor, maar de rest van de dj’s had ik nog nooit van gehoord. Omdat Job Jobse techno draait, ging ik ervan uit dat ZeeZout een techno festival was. Eenmaal aangekomen op het festival bleek dat heel anders te zijn. Er was wel techno te horen, maar ZeeZout had een hele andere stijl van elektronische muziek. De mainstage van ZeeZout Festival had een combinatie van Afrikaanse muziek en drum & bass. Het was heel erg wennen voor mij om hierop de dansen, maar aan het einde van de avond was ik niet meer weg te slaan bij dit festival! 

ZeeZout Festival 2018 ervaring foto's pictures dutch festival Blijburg aan zee

ZeeZout Festival 2018 ervaring foto's pictures dutch festival Blijburg aan zee

Anders dan andere festivals

Ik baalde super erg dat het weer niet meezat op de dag van het festival, want het regende en waaide. Iedereen had een hoodie aan of een regenjas mee, maar daar lieten we ons niet door stoppen! Bij Mysteryland regende het overigens ook. De aankleding van ZeeZout Festival was simpel en niet met te veel poespas: gewoon feesten! Daarnaast waren de wc’s unisex. Ik vond het heel goed van het festival, omdat zo ook mensen met een andere genderidentiteit zich niet ongemakkelijk hoeven te voelen bij een toiletbezoek. Het zorgde ook voor leuke gesprekken in de wachtrij. 

ZeeZout Festival 2018 ervaring foto's pictures dutch festival Blijburg aan zee

Blijheid en vrijheid

Dat de muziek niet was zoals ik gewend ben, betekende niet dat het slecht was. Je moest er alleen wel anders op dansen. De muziek moest je eerst voelen in je lichaam, zodat je het (veranderende) ritme kon bijhouden. Pompen met je vuist in de lucht was niet de juiste dansmove voor dit feestje, maar je moest juist lekker losgaan en gek doen! Omdat iedereen zo lekker vrij danste, was de sfeer ook heel goed. Iedereen praatte met elkaar en accepteerde elkaar. Veel mensen die hier rondliepen hadden vintage kleding aan. Ik wed dat als Zeezout Festival een vintage winkeltje had, deze helemaal leeg gekocht zou worden. Bijpassend bij de vintage hype, was het aanbod aan vega eten op het festival. Er was genoeg vegan eten te vinden, maar daarnaast ook goed en veel vlees!

ZeeZout Festival 2018 ervaring foto's pictures dutch festival Blijburg aan zee

Beoordeling 7,4

Sfeer: 9 Locatie: 7
Muziek: 7 Aankleding: 6
Activiteiten: 6 Menu: 9
Wachtrijen: 9 Prijs kaartje: 6

Meer informatie over het festival kan je vinden op de website! 

Zou ik nog een keer naar ZeeZout festival gaan? Waarschijnlijk niet, maar het was leuk om een keer mee te maken! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge