Follow:
Lifestyle

Welke (on)bekende festivals zou ik willen bezoeken in 2019?

Awakenings festival foto's fotoblog iris huijkman het feestje van iris dj's secret stage festivals 2019

Ik ga al een paar jaar naar dezelfde festivals, allemaal echt top feesten (vooral 909, Mystic Garden, Amsterdam Open air, Awakenings, Loveland en Thuishaven zijn mijn go-to festivals). Maar dit jaar wil ik graag eens iets anders doen. Ik wil nieuwe festivals ontdekken, zowel hele bekende als onbekende! In dit lijstje noem ik allemaal festivals waar ik nog nooit heen ben geweest, maar zeker een keer heen wil, zodat jullie er ook nog wat inspiratie uit kunnen halen. – Deze blogpost ik zo vroeg in het jaar, zodat jullie nog op tijd kunnen zijn voor de early birds!

Ben jij nou toevallig al bij een van onderstaande festivals geweest, deel dan je ervaring in de reacties! ♥

April: Het Syndicaat

De eigenaar van Thuishaven (Amsterdam), tovert het terrein om tot een compleet Aziatische setting – het is de vraag of het dit jaar het Thuishaven terrein gaat zijn. Stel je eens voor: mystieke techno, met overal versieringen alsof het het Chinese nieuwjaar is! Ik ben hier echt enorm benieuwd naar. En: ik luid ook graag de lente in met mijn favoriete Thuishaven Familie!

Bevrijdingsdag: Het Amsterdams Verbond

Vrienden van mij gingen vorig jaar naar het Amsterdams verbond en kwamen thuis met goede verhalen. Ze zeiden dat dit feestje elk jaar een stukje beter werd. Je hebt verschillende muziekstijlen, dus er is voor ieder wat wils – dat doet me een beetje denken aan Amsterdam Open Air. Op bevrijdingsdag is iedereen vrij van school/werk, dus geen reden om op deze dag thuis te zitten!

Eind Mei: lente kabinet

Het lente kabinet is het kleine broertje van Dekmantel (dezelfde organisatoren). Het feestje wordt gevierd in natuurgebied het Twiske. Er wordt niet alleen Techno gedraaid, want er zijn ook veel Live optredens. Het lente kabinet viert de diversiteit en voor iedereen die niet naar een dj wil staan gaan luisteren, is dit de perfecte gelegenheid!

Eind juni: Landjuweel @ Ruigoord

Voor wie Ruigoord niet kent: dit is een klein hippie-stadje vlakbij Amsterdam. De locatie is afgesloten van de bewoonde wereld en trekt een  een wat alternatief publiek aan. Landjuweel is het grootste evenement wat jaarlijks op Ruigoord gevierd wordt. Dit vijfdaagse festival verandert het dorpje in een culturele plek, waar je kan genieten van kunst en muziek.

Awakenings festival foto's fotoblog iris huijkman het feestje van iris dj's Festivals 2019

Juli: Welcome to the future

Dit feestje wordt net als het Lente Kabinet gehouden in het Twiske. WTTF staat bekend om zijn magische aankleding. Er wordt ook nog eens super goede techno/trance gedraaid. Maar geloof me, lekker even een rondje lopen over het terrein is het meer dan waard om even niet meer bij de stage te staan. De lichtjes en ronddraaiend sculpturen op het terrein maken dit feest een hele vette unieke ervaring.

Begin Augustus: Dekmantel

Dit festival kennen de buitenlanders als een van de bekendste festivals van Europa, waarom? Omdat er super goede muziek wordt gedraaid (vergelijkbaar met Awakenings Festival). De kaartje van dit festivals zijn dan ook sneller dan snel uitverkocht! Ik ben er nog nooit geweest, terwijl dit feest bij mij om de hoek in het Amsterdamse bos wordt gehouden? Nog meer redenen om te gaan!

Augustus: Drumcode

Adam Beyer heeft zijn eigen label en organiseert daarom een groots festival. Vorig jaar was de eerste editie! De muziek is vergelijkbaar met awakenings, alleen is drumcode wat industriëler aangekleed. Ik ben heel erg benieuwd naar dit feestje! (Luister even Your Mind als je aan dit festival denkt)

September: Elrow

Om nog even als een complete gek het festivalseizoen af te sluiten, raad ik je Elrow town festival aan! Ik hoop zeer dat er net als vorig jaar een editie in Amsterdam wordt gegeven! Op dit festival is niks te gek: er zijn opblaasdieren, danseressen, confetti en nog veel meer. Dit feestje is precies alles wat je van een knalfeest verwacht.

Check even mijn agenda! Want misschien komen we elkaar op een van deze feestjes wel tegen! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge