Follow:
Dagboek Personal

Journal: Nerveus voor het nieuwe schooljaar..

Nerveus voor het nieuwe schooljaar

De zomervakantie is voorbij en daar moeten we allemaal aan toe gaan geven. Ik heb zo’n geweldige zomer gehad, in Valencia en Villa Martin. Ook bezocht ik super veel festivals en ben ik voor het eerst gevraagd om backstage te vloggen op een festival. Nu begin ik nerveus voor het nieuwe schooljaar te worden en in deze blog kan je lezen hoe ik daarmee omga. 

Waar is mijn motivatie?

Toen ik begon met mijn studie, was ik enorm gemotiveerd. Maar naarmate de tijd voorbij gaat, vind ik mijn opleiding toch wel lang duren. Volgend jaar ga ik leren hoe ik een strategie kan ontwikkelen via de media, tijdens mijn specialisatie in het derde jaar van mijn opleiding Creative Businesses op de HVA. Ik vind dit spannend, maar ook een beetje saai. Ik heb zo’n leuke zomer gehad, zoveel nieuwe dingen gedaan en zoveel aan mijn blog gewerkt! Eigenlijk wil ik daar nog niet mee stoppen. Maarja, ik kan ook niet echt meer over festivals bloggen, die zijn er simpelweg niet meer na de zomer. Ik moet weer gemotiveerd raken voor school, anders blijf ik nerveus voor het nieuwe schooljaar! Ik schreef eerder een motiverende blog, die kan je lezen!

Nerveus voor het nieuwe schooljaar

Je bent niet alleen

Je komt weer in een klas, daar moet je productief zijn. Er zitten misschien 30 andere in jouw klas, die allemaal hetzelfde moeten doen: focussen en hun best doen. Je bent niet de enige die het zo zwaar zal hebben, maar je bent wel de enige die bepaald hoe het jou af zal gaan. Ik lees op het moment het boek ‘The suptile art of not giving a fuck’, waar in feite in wordt uitgelegd: Je bent niet speciaal, er zijn honderden andere mensen die hetzelfde probleem hebben als jou. In het boek staat ook dat je geen fuck moet geven om je probleem, want daar wordt je niet beter of slechter van. Het is de manier waarop jij dat probleem zal oplossen. Maak jezelf trots en gelukkig, dat is het enige waar je om zou moeten geven.

Verandering

Dat mijn motivatie ver te zoeken is, is niet het enige waar ik bang voor ben tijdens het begin van dit nieuwe jaar. Er gaan voor mij nog meer dingen veranderen, en daar ben ik ook zenuwachtig voor. Mijn lieve vriendje gaat namelijk ook studeren en dat zorgt er ook voor dat we misschien minder tijd hebben voor elkaar. Alhoewel ik hem super graag wil helpen met leren en studeren, het grootste deel zal hij zelf moeten beleven. Ook moet ik waarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuw baantje. Zoals de meeste van jullie weten werkte ik 2 jaar met trots in de horeca. Helaas is er bij mijn baan geen plek meer voor doordeweekse krachten en is weekendwerk door mijn ‘feestblog’ niet echt een optie, daarom moet ik hoogstwaarschijnlijk opzoek naar iets nieuws! (psst: weet jij nog iets super leuks om te doen? tips zijn welkom!)

Het is fijn om jullie even te laten weten hoe het met me gaat! Zijn jullie ook zo nerveus voor het nieuwe schooljaar? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge