Follow:
Lifestyle Recepten

Healthy kater food

Healthy Kater food

Wanneer we een kater hebben, zijn we geneigd heel vet en slecht te gaan eten. Het drinken van alcohol zelf is al niet heel gezond, laat staan vergooien van je gezonde voeding de dag er na! Daarom zocht ik wat voedsel op, die lekker en gezond is als je een kater hebt! Zo krijg je jezelf snel weer op de been.

Psst: ik gebruik een trucje om mijn kater minder te maken! Lees het op mijn blog. 

Start met hydrateren nadat je een avond hebt gedronken!

Hoofdpijn kan veroorzaakt worden door gebrek aan vocht in je lichaam. Drink daarom genoeg water! Water met citroen, groene thee, gember thee, sportdrankjes of kokoswater zijn de beste opties. Houd je niks binnen? Drink dan een glaasje melk.

Hoeveel water moet je drinken per dag?

1. Een Smoothie of Smoothie bowl! 

Dit is makkelijk en zorgt ervoor dat je lichaam zijn vitamines kan herstellen. Je kan alles in de smoothie gooien wat je zou willen, maar als je snel misselijk bent, kun je beter citrusvruchten vermijden (deze zijn namelijk te zuur voor je maag). Mijn favoriet is: Banaan, bosbessen, sojamelk, havermout, pindakaas, walnoot en soms een klein schepje vanille protëine. Als je je smoothie liever eet als drinkt, moet je iets minder vocht toevoegen. Je smoothie wordt dan zo dik dat je hem in een kommetje kan doen. Voeg dan nog wat wat noten en vruchtjes toe. Zo maak je een heerlijke smoothie of smoothiebowl!

smoothies

2. Toast met Avocado en Ei 

Avocado’s helpen bij het afbreken van de alcohol en ei is goed voor de lever. Bak bijvoorbeeld een lekker eitje op een toastje en prak daar wat avocado overheen. Met wat zout en peper is je toastje heerlijk op smaak! Toast vult ook nog eens lekker omdat het koolhydraten bevat en zout helpt met het vasthouden van vocht.

kater food avocado

3. Watermeloen

Ten eerste, dit is super lekker als je een kater hebt! Ten tweede, herstelt watermeloen het vocht in je lichaam, omdat de vrucht voor maar liefs 90% uit water bestaat. En tot slot, Watermeloen bevat allemaal goede vitamines die je helpen met het herstellen van je kater!

Healthy Kater food

4. Vis

Vis eten helpt bij het herstellen van je kater. Vis bevat namelijk allerlei goede stoffen en daarnaast ook omega-3-vetten, die goed zijn voor je lever en het verbeteren van je humeur! Neem bijvoorbeeld een toastje met gerookte zalm en roomkaas! Of even wat kibbeling halen bij de visboer is ook geen slecht idee.

5. Kip-noodle soep

Deze optie is niet alleen super makkelijk, maar ook heel lekker als je een kater hebt. Een verse noodle soep is natuurlijk het beste, maar als je lui bent, is een kant-en-klare soep ook prima. Het hersteld het sodium en vochtgehalte in je lichaam. Kip is goed voor de lever, dus deze variant is de beste optie! Helaas ben ik vegetarisch, dus kan ik dit niet eten..

Kater overleven

Welke voeding moet je vermijden?

  • Vet eten, ook al hebben we er altijd zoveel zin in als we een kater hebben. Vet eten kan de maag irriteren en is natuurlijk niet gezond. Je kan beter vet eten voorafgaand van het alcoholgebruik, om een vettig beschermlaagje in je maag te leggen!
  • Nog meer alcohol. Ook al lijkt het alsof je kater weg gaat door opnieuw alcohol te gebruiken. Het dehydrateert je lichaam alleen maar meer en zorgt ervoor dat je kater uiteindelijk alleen maar erger wordt
  • Zure sapjes, zoals verse j’us de orange. Aangezien dit de gevoelige maag juist kan irriteren.
  • Vlees! *is blij dit te zeggen* Het eten van teveel vlees kan je lichaam verder uitdrogen, omdat het proteïne van vlees vocht nodig heeft om opgenomen te worden. En dat vocht heb jij nodig bij het herstellen van je kater. Door het eten van vlees kan je hoofdpijn dus erger worden.
  • Teveel koffie. Je kan best een enkel glaasje koffie drinken, maar teveel glazen zorgt ervoor dat je lichaam gedehydrateert raakt. En omdat je lichaam dat al was van de alcohol, maakt dit de kater alleen maar erger.
  • OF: lees hier nog meer tips over hoe jij een kater kan overleven!

DISCLAIMER: Ik ben geen voedingsdeskundige, maar vertel gewoon wat er algemeen bekend is! Twijfel je aan mijn bericht, neem dan contact met mij op of met een voedingsdeskundige! 

Veel plezier dit weekend & laat even wat van je horen als je je kater hebt overleefd! ♥

 

 

 

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge