Follow:
Beauty Review

Mijn favoriete CHI Stijltang

Haar Stijlen CHI Stijltang

Nadat ik in mijn tienerjaren te horen kreeg dat ik mijn haar te veel stijlde met een goedkope stijltang, moest ik investeren in een betere tang. Ik stijlde mijn haar namelijk elke dag, aangezien mijn haar niet langer dan dat gestijld bleef. Ik zocht een nieuwe tang die mijn haar amper zou beschadigen en ook zou zorgen dat mijn haar langer dan een dag gestijld zou blijven. Die vond ik en nu ben ik al jaren trouwe gebruiker van de CHI stijltang!

Haar Stijlen CHI Stijltang

CHI Stijltang

Nadat mijn oude CHI Stijltang overhit was geraakt – ik vergat hem nog wel eens uit te doen – was het tijd om de nieuwe versie te kopen (aangezien mijn 3 jarige garantie was verlopen). CHI is een merk dat je ook terug kan zien in vele kapsalons. Ze verkopen allerlei producten: stijltangen, krultangen, föhns, haarproducten, bescherming voor je haar en nog veel meer! De stijltang die ik heb is CHI Stijltang G2 (de meest verkochte stijltang), deze bestaat uit een vernieuwende technologie. De platen van de stijltang zijn keramisch en voorzien van titanium, waardoor de stijltang voor ieder type haar geschikt is. Door deze platen wordt je haar zo minimaal mogelijk beschadigd. De vernieuwende technologie heeft vaste standen waardoor de temperatuur gemakkelijk in te stellen is. Deze vaste standen zijn gebaseerd op het haartype, hierdoor is het meteen duidelijk welke temperatuur je het beste kan gebruiken voor de styling. De eerste temperatuurinstelling is 180 graden en is bijvoorbeeld speciaal voor fijn en dun haar. De temperatuur kan je zelf instellen tot 220 graden (voor heel dik krullend haar). De stijltang kost ongeveer €96 euro, bijvoorbeeld op Bol.com

Haar Stijlen CHI Stijltang

Haar Stijlen CHI Stijltang

How to

Vergeet voor het stijlen van het haar niet om een hitte bescherming te gebruiken, anders kan je je haar behoorlijk wat schade aanbrengen. Beschadigd haar is droog en ziet er niet meer mooi uit, dus zorg goed voor je haar! Ik gebruik de Biosilk Thermal Shield, aangezien deze er ook voor zorgt dat je haar langer in model blijft zitten. Als je de stijltang aan zet, is deze binnen 45 seconden al opgewarmd. Bij de stijltang wordt een hitte-matje geleverd, waar je hem op neer kan leggen als hij op is gewarmd. Je kiest dan een temperatuur: 180 (blauw) voor dun/fijn haar, 200 (groen) voor medium haar en 220 (rood) voor dik/krullend haar. Als je vind dat je tussen deze temperaturen in zit, kan je hem altijd handmatig 5 graden warmer of kouder zetten. Als je de juiste temperatuur hebt gekozen, kan je je haar gaan stijlen! Vergeet niet je haar te verdelen in secties, zodat je plukjes hebt van ongeveer 2 centimeter dik per keer, anders dringt de warmte niet goed door bij elk haartje. Haal dan langzaam de stijltang van boven naar beneden over de plukjes haar, totdat je hele hoofd is gedaan. Is je haar na het stijlen toch een beetje droog geworden? Slaap dan een nachtje met een haarmasker in, zo wordt je haar weer heerlijk zacht!

Haar Stijlen CHI Stijltang

Haar Stijlen CHI Stijltang

Krullen en stijlen?

Met deze stijltang kan je niet alleen stijlen, maar ook heel handig krullen maken! Ik heb in detail in een video al een keer uitgelegd hoe dit moet, maar zal het hier nog even kort toelichten. Je verdeelt je haar eerst in secties (net zoals bij het stijlen). Dus je neemt eerst de onderste laag van je haar en maakt het bovenste deel even op je hoofd vast, zodat dat niet in de weg zit. Ik stijl dan eerst mijn haar, zodat alle plukjes mooi recht zijn, als je al stijl haar van jezelf hebt, hoeft dit niet! Dan pak je een plukje dat je wilt krullen met je stijltang aan de bovenkant vast.Je beweegt de tang langzaam naar beneden en draait ondertussen het warme plukje (wat net gestijld is) om de wand van de tang heen. Doe dit helemaal tot het eind, tot je hele plukje dus om te tang zit. Laat dan het plukje los en laat hem afkoelen in je hand. Door hem af te laten koelen blijft hij langer zitten! Zo doe je ook de rest van je haar!

langhoudende krullen haar tutorial dagen iris huijkman

Hoe dragen jullie je haar het liefst? Stijl of krullen? ♥

De Bol.com links op deze pagina zijn affiliate links, ik verdien dus geld als jij iets koopt via deze links!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge