Follow:
Lifestyle

Verschillende soorten vegetariërs

verschillende soorten vegetariërs afbeelding

Vegetariër, flexitariër, pescotariër, veganist etc. Er zijn allemaal termen die aanduiden wat voor soort vegetariër je bent. De een eet wel vis en de ander gebruikt geen leer. Ik zal jullie en mezelf voor eens en altijd uitleggen wat deze begrippen betekenen. Want zeg nou zelf, niemand begrijpt die moeilijke woorden!

Vegetarisch

Vegetariërs eten geen vlees of vis. De reden hiervan kan heel erg verschillen. Sommige mensen hebben medelijden met de dieren, andere vinden vlees niet lekker. Ik ben een combinatie daarvan. Ik vind het niet lekker genoeg om er een dier voor te slachten, maar daar heb ik ooit al een bericht over geschreven. Dan heb je de normale vegetariër: de lacto-ovo-vegetariër, die geen vlees eet, maar wel zuivel en eieren nuttigd. Je hebt ook ovo-vegetariërs, zij nuttigen geen vlees en zuivel, maar wel eieren. En dan is er natuurlijk ook een lacto-vegetariër, deze mensen eten geen vlees en eieren, maar gebruiken wel zuivelproducten.

Pescotarisch/PollotarischGetekende tomaten

Een pescotariër eet geen vlees, maar wel vis, ei en zuivel. Voor sommige mensen is visolie erg belangrijk voor een gezonde voeding, en andere vinden vis heel erg lekker. Ik eet bijvoorbeeld wel vis, omdat ik niet zonder sushi kan en omdat visolie goed is voor de huid en concentratie. Een pollotariër eet geen vlees, maar wel gevogelte, ei en zuivel. Actieve sporters, als voorbeeld, zouden kunnen stoppen met het eten van vlees, maar wel nog goede stoffen binnen krijgen door het eten van bijvoorbeeld kip of kalkoen.

Veganist

Een veganist is een persoon die geen dierlijke producten eet of gebruikt. Ze gebruiken dus geen melk en eieren, maar ook producten met gelatine (gemaakt van varkensvet) niet. Er zijn ook nog meerdere E-nummers die ze niet gebruiken. Veganisten zullen ook geen leer, wol of andere dierlijke producten dragen. Ook make-up dat getest is op dieren wordt niet gebruikt. Kortom, de veganist eet vooral veel groenten! Gelukkig is veganisme een trend op dit moment, en passen heel veel merken, restaurants en bedrijven zich daarom aan! Weten welke make-up merken dierproefvrij zijn? klik dan hier.

Flexitariërgetekende olijven

Een flexitariër is een part-time vegetariër. Ze proberen zo weinig mogelijk vlees te eten. Sommige mensen kunnen voor een gezonde voeding of dieet niet stoppen met het eten van vlees, en andere vinden het onbeleefd om bij andere aan tafel ‘nee’ te zeggen tegen vlees.

Zelf ben ik een pescotariër! Wat zou jij willen zijn? ♥

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Anou

  Hoe noem je iemand die geen vlees en vis eet, maar ook geen leer, wol of andere dierlijke producten draagt, geen honing en dierenmelk gebruikt, maar wel eieren eet en kaas met vegetarisch stremsel, altijd let op E-nummers om geen producten te gebruiken, waar dieren voor gebruikt en doodgemaakt zijn, inclusief make-up producten?

  10 juni 2021 at 21:44
  • Reply Iris

   Ik zou zeggen half veganistisch. Je bent sowieso vegetarisch en maakt bewust vegan keuzes. Volledig vegan ben je niet. Maar je hoeft jezelf geen label te geven hoor. Als iemand vraagt wat ik ben, zeg ik gewoon vaak wat ik niet eet. Dan is het voor hun ook gelijk duidelijk! Liefs, Iris

   22 juni 2021 at 16:14

  Leave a Reply

  CommentLuv badge