Follow:
Beauty Lifestyle

Voeding voor een mooie huid

Ben ik de enige of hebben meer mensen steeds meer last van pukkeltjes? Sommige periode is mijn huid helemaal schoon, andere periode moet ik heel veel onzuiverheden camoufleren. Kan ’t aan mijn voeding liggen? Daarom zocht ik uit welke producten wèl goed zijn voor je huid, want we weten allemaal dat het van pizza en patatjes niet veel beter wordt.

Vitamine A

Deze vitamine zorgt ervoor dat talg en eiwitten niet vast blijven zitten onder de huid. Vitamine A regelt de nieuwe celcyclus van je huid. Vitamine A kan je vinden in: vleeswaren, melkproducten, broccoli (wat ook heel goed is als je vegetarisch bent), spinazie, zalm, visolie (omega-3 vetzuren verhinderen moleculen die huidproblemen veroorzaken) en wortels. Neem daarom eens een wortel als snack of elke dag een visolie capsule!

Vitamine E

Vitamine E zou de huid moeten kalmeren. Deze vitamine zit ook in veel beauty producten en is ook goed voor nagels en haar! Vitamine E kan je vinden in: avocado’s, noten, zoete aardappel, muesli. Zie hier een recept met avocado als ontbijt!

Vitamine C

Naast de bijdrage aan het versterken van het immuunsysteem, kan vitamine C in combinatie met vitamine E wonderen doen voor je huid. Vitamine C vind je terug in: de meeste soorten fruit, maar vooral in mandarijnen, sinaasappels, citroen, kiwi’s en grapefruit. Eet jij al 2 stukjes fruit per dag?

Selenium

Deze antioxidant zorgt voor de bescherming van de huid. Selenium vindt je vooral in: bruinbrood, zalm, tonijn, knoflook, noten, eieren en bruine rijst. Toch maar bruinbrood in plaats van wit!

Zink

Zinkzalf op puistjes kan heel goed werken, en help te huid de kalmeren. Terwijl het eten van Zink zorgt dat de bacterie die puistjes veroorzaakt niet verder kan groeien! Zink vindt je terug in: kalkoen, amandelen, rijst, kaas en bruinbrood. Een broodje kaas of kalkoen is niks mis mee!

Natuurlijk kan je pillen slikken die deze goede stoffen bevatten, maar dat vervangt een gezonde voeding niet! 

  • er zijn veel mensen waarvan de huid slecht reageert op bepaalde producten, zoals chocolade en melk. Kijk voor jezelf even waar jou huid wel en niet goed op reageert!

Let’s clear up our skin! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge