Follow:
Personal

10 dingen die ik zou doen als ik Koningin was!

Koningin

Koningsdag staat morgen voor de deur en dat zette me aan het denken. Wat nou als ik de Koningin was? In andere landen wordt een president gekozen en hier in Nederland zitten we maar ‘opgescheept’ met één familie die koning(in) kan worden. Als ik de kans had om Koningin te worden, zouden dit de punten zijn die ik aan Nederland zou voorleggen! Maar niet heus.

1. Er mogen festivals op elke mogelijke locatie worden gegeven!

Ik geef als koningin festival-vergunningen weg voor elke mogelijke locatie. Wat dacht je aan een festival midden op de Dam van Amsterdam? Of een festival in het Tikibad in Duinrell – uiteraard wel met extra badmeesters. Een festival in een trein, die vertrekt vanaf een centraal station? Alles is mogelijk! Zo lang de festivalorganisatie maar zorgt dat de locaties goed onderhouden worden (geen vernieling van bossen en parken etc).

2. Er alles aan doen om voor wereldvrede te zorgen!

Ik wordt bang van al die dreigementen die je de laatste tijd op het nieuws hoort. Ik ga mijn best om voor wereldvrede te zorgen, maar weet dat dit een erg moeilijke klus zal zijn. Als het niet lukt, geef ik elk van jullie Nederlanders een plekje in mijn ruimteschip. Wanneer er hier oorlog is, zie ik geen reden om op aarde te blijven. De Alien in mij komt naar boven!

3. Een make-up artist en stylist als lakei inhuren!

De droom is om wakker te worden en niet zelf je make-up te hoeven doen en de beste outfit hebben! Zo zie ik er altijd goed uit, zonder enige moeite! Bovendien heb ik mijn persoonlijke fotograaf, die voor mij mijn Instagram account bij houdt! Wat een luxe.

★ 4. Koninginnedag wordt de dag waarop “Het feestje van Iris” wordt gehouden.

Wie mijn eerdere blogs heeft gelezen, weet dat ik ooit een keer een festival wil organiseren. Je kan hier lezen wat er allemaal op dit festival te vinden is. Dit is in mijn ogen het ideale festival! Dit feestje is alles wat ik zoek. Daarom geven we het tijdens koninginnedag!

★ 5. In restaurants moet een zender zitten die het internet blokkeert 

Ik kan me mateloos irriteren aan mensen die tijdens een gezellig avondje uit op hun telefoon zitten, daarom zijn restaurants en bars verplicht een internet blokkerende zender bij de ingang te plaatsen. Zo moeten mensen daadwerkelijk met elkaar praten, wat gezellig! Alle belangrijke gesprekken kunnen natuurlijk nog gevoerd worden via telefoon/sms. Foto’s en video’s kunnen pas naderhand op Social Media gezet worden. Beleef het moment!

Deze gellak (Sweet Tangerine 011) komt van de Kruidvat! Lees hier hoe deze LED color gel werkt.

★ 6. Per jaar mag je school en werk 5 keer afzeggen zonder reden

Hoe fijn zou het zijn, als je wakker wordt en denkt: “vandaag heb ik even geen trek in mijn werk”, en dan daadwerkelijk ook even niet naar school of werk zou kunnen gaan, zonder consequenties? Iedereen heeft wel eens een dag waarop ze niet helemaal lekker in hun vel zitten en verdient het om even thuis te blijven.

★ 7. Er moeten meer openbare wc’s zijn! 

Ken je die struggle, dat je ergens bent, totaal niet in de buurt van een wc en super nodig moet plassen? Wildplassen is strafbaar en ontzettend vies. Daarom moeten er meer openbare wc’s zijn! Gelijk daarbij komen meer banen, want die wc’s moeten ook goed schoongemaakt worden! Nooit meer pijn aan je blaas om je plasje op te houden en nooit meer die koude Nederlandse wind op je geslachtsdeel! (Tot nu toe kom je een heel eind met deze app)

★ 8. Mensen moeten verplicht minder vlees eten

Tja ik ben nou eenmaal vegetarisch. Een mens heeft niet meer dan 200 gram vlees nodig op een dag, dus meer mag je ook niet kopen. Er zijn zoveel lekkere recepten zonder vlees waar niemand vanaf weet. Laten we de Nederlandse keuken wat verbreden en daarmee de levens redden van miljoenen dieren!

★ 9. Openbaar vervoer moet gratis worden

Ik geef subsidie aan het openbaar vervoer, zodat ze: vaker op tijd kunnen komen en iedereen kunnen meenemen. Want die wilt er nou, na het uitgaan nog eens 6 euro betalen om terug naar huis te worden gebracht. Ik liever niet! (terwijl ik als Koningin natuurlijk niet met het ov ga, maar in een koets rondjes rijd door de stad) Daarom betaal ik het onderhoud en de salarissen die het openbaar vervoer nodig heeft!

★ 10. Zondag moet weer een rustdag worden

Zondag is de dag dat we allemaal lekker brak mogen zijn. Ik wil zondag weer officieel inhuren als rustdag. Ik snap dat sommige gelegenheden, zoals horeca/ supermarkten/ weekend festivals, open moeten blijven. De voorwaarde is daarvan: dat het personeel dubbel uitbetaald krijgt. Ik werk namelijk al tijden in de horeca, en daar krijg je nooit dubbel betaald, terwijl ik op de meest rare werktijden moet werken!

Ik snap dat deze punten natuurlijk nergens op slaan, maar wat zou het toch fijn zijn als ze ingevoerd konden worden! Wat zou jij aan Nederland willen veranderen? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge