Follow:
Beauty

Hoe ik de uitgroei van mijn geblondeerde haar bijwerk

uitgroei John Frieda Sheer Blond Go Blonder Lightening Spray

Ik heb van mezelf bruin haar, maar heb dit geblondeerd naar een blonde balayage (mijn bruine haar loopt van boven subtiel over naar blond onderin). Je ziet dus niet heel erg dat ik uitgroei heb, maar toch wil ik mijn look fris houden, zodat ik niet elke keer naar de kapper moet om mijn haar te laten blonderen.

Mijn haar: Balayage ombre

Mijn haar is van zichzelf bruin, maar is door de kapper geblondeerd met een balayage ombre techniek. Balayage betekent ‘vegen’. Met deze techniek wordt de haarverf of blondeermiddel met de hand (en kwast) over het haar geveegd! Mijn haar heeft dan ook nog een ombre effect, waarbij het lichter is aan de onderkant dan aan de bovenkant. Na dit proces krijg je van de kapper nog een toner in het haar, om je kleur wat meer grijs tintje te geven. Vooral vrouwen met bruin haar die lichter gaan hebben dit nodig, omdat hun haar wat oranje uit kan pakken. Ik hou deze grijze as-blonde kleur thuis nog bij met een paarse shampoo.

De kapper uitstellen

Het telkens weer blonderen van je haar is super slecht. Je haar gaat er dood van of wordt heel droog. Daarom doe ik dit liever zo min mogelijk! Ik probeer elke 3 maanden mijn haar te knippen en elke 6 maanden mijn kleur bij bij te laten werken. In de tussentijd knip ik een aantal keer zelf mijn puntjes af, als mijn haar een beetje droog aanvoelt.

uitgroei bijwerken

Ik focuste vooral op mijn voorkant, door de blonderende spray vooral op mijn voorste plukken aan te brengen!

Je uitgroei bijhouden

Ook al heb ik een balayage, toch moet de uitgroei bijgehouden worden. Als je dit niet doet, wordt het contrast heel groot tussen je eigen haarkleur en het geblondeerde stuk. Ik gebruik daarom de John Frieda Sheer Blond Go Blonder Controlled Lightning Spray (ik kies graag voor deze, maar je hebt nog veel meer andere producten uit deze lijn die blonderend werken). Deze blonderende spray ik na het douchen en voor stylen  op de plekken waar mijn haar blonder moet worden. Zo wordt mijn haar geleidelijk opgelicht! Let wel op: deze spray kan je haar uitdrogen, dus gebruik het met mate en spray het (liever) niet op de onderkant van je haar! Gebruik deze spray ook niet dagelijks, liever wekelijks.

 John Frieda Sheer Blond Go Blonder Lightening Spray

Is dit niet het juiste product voor jou? Dan bestaan er nog veel meer andere producten die je uitgroei helpen bijwerken. Je hebt gekleurde haar sprays, poeders en nog veel meer andere producten! Het is soms even zoeken, maar als je de juiste manier hebt gevonden om je uitgroei bij te werken, kan het je een hoop tijd en geld besparen!

Hoe houden jullie je uitgroei bij? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge