Follow:
Beauty Fashion

Mijn favoriete oorbellen!

Oorbellen zilver collectie Iris Huijkman

Ik heb alleen oorbellen, geen andere piercings. Drie gaatjes in beide oren aan mijn oorlellen. Die zijn allemaal geschoten. Ik kan in deze gaatjes alleen oorbellen van echte edelmetalen dragen, dus ik koos ervoor om al mijn sieraden zilver te houden. Na heel wat oorbellen versleten te hebben, zijn dit mijn absolute favorieten!

Mijn gaatjes

Ik heb dus in elk oor 3 gaatjes door mijn oorlel. De eerste heb ik laten schieten toen ik 6 was, bij de tweede was ik volgens mij 12 en de derde heb ik 2 jaar geleden laten schieten. Ik ben super blij met mijn drie gaatjes. Geen van de gaatjes gaf me last van pijn of ontstekingen. Ik hield mijn gaatjes dan ook goed schoon. Toch kan ik in alle drie de gaatjes geen nep oorbellen dragen. Ik kan alleen oorbellen dragen die van echte edelmetalen zijn gemaakt. Omdat de rest van mijn sieraden zilver zijn, draag ik dus ook zilveren oorbellen. Als ik oorbellen koop let ik daarom op dat ik zilver 925 oorbellen koop – en niet alleen zilverkleurige of zilver gespoten oorbellen. Anders gaan mijn oren wel ontsteken. Ik heb in totaal … zilveren oorbellen (en nog een aantal neppers), waaronder .. ringetjes, … knopjes en … hangers!

Ringetjes

Ringetjes zijn simpel! Je voelt ze bijna niet zitten en kunnen een leuk hangertje hebben. Ringetjes zijn echt mijn favoriet! Ze blijven ook heel goed zitten, maar zijn daarom wel wat moeilijker vast te maken. Mijn tip: Breng de oorbellen verkeer om in, dus via de achterkant! Zo zit de sluiting naar voren en kan je hem gemakkelijker vastmaken!

De twee onderste komen van de juwelier, de bovenste links van de Kruidvat en rechts van My Unique Style.

Knopjes

Wanneer je een gaatje laat schieten, krijg je meestal gelijk een knopje er in. Dit is dus een klein oorbelletje, met een staafje en sluiting. Deze knopjes zijn heel simpel en minimalistisch. Wel kunnen knopjes vervelend zitten tijdens het slapen, omdat het staafje tegen je hoofd aan komt, maar daar wen je snel aan. Mijn tip: Check altijd voordat je een oorbel koopt, of de sluiting goed is! Anders blijft hij misschien aan je haar hangen en ben je je oorbel snel kwijt!

Links komt van de juwelier en rechts van My Unique Style.

Hangers

Ik ben het minst fan van hangers. Dit zijn hele lange oorbellen, meestal vast te maken met een clipje of een doorzichtig rubbertje. Je hebt ze in alle vormen en maten. Hangers zien er heel chique uit, maar kunnen behoorlijk tegen je nek kietelen. Mijn tip: kies voor een kleine hanger. Hij valt toch op, maar kietelt minder tegen je nek.

De bovenste komt van We Are Labels, links onder uit Cuba en rechts van de juwelier.

Mijn ‘niet zilveren’ oorbellen

Sommige oorbellen waren gewoon zo apart, die moest ik wel aanschaffen. Mijn niet zilvere oorbellen zijn niet voor dagelijks gebruik, want anders gaan mijn oren ontsteken! Dit zijn oorbellen die ik een enkele dag draag op een speciale gelegenheid! Mijn tip: Smeer een beetje blanke nagellak op je nep oorbel (en laat dit drogen), dat zorgt ervoor dat hij minder snel gaat roesten. Zo krijg je dus minder snel een ontsteking en je oorbel gaat ook iets langer mee.

De sterren komen van Romwe, de helix komt van Claire’s en de ringen van de Primark.

Wat zijn jouw favoriete oorbellen? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge