Follow:
Beauty

Mijn every-day parfum

Op een dag loop je een parfumerie binnen, op zoek naar een nieuw luchtje. Je test er een paar die er leuk uitzien, maar tevergeefs. Dit gebeurde mij vaak. Ik kwam wel altijd thuis met een lekker luchtje, maar ze hadden allemaal niet de perfecte geur. Dat veranderde allemaal toen ik een parfumerie in Frankrijk binnen liep een paar jaar geleden.

Altijd kwam ik thuis met een geurtje dat wat aan de goedkope kant was, want daar ging ik voor. Duur of goedkoop, geen enkel luchtje vond ik perfect. Ze roken naar mijn gevoel allemaal een beetje hetzelfde. Ik heb een tijdje een luchtje van Christina Aguilera gedragen, daarna een van de Action, waarna ik toch maar besloot een duurder luchtje te halen. Ik droeg Lady Million voor een hele tijd, totdat hij op was. Ik besloot hem daarna niet nog eens te kopen.
Samen met een vriendin was ik op vakantie in Frankrijk, toen we besloten op de laatste dag nog een souvenir voor onszelf te kopen. Een lekker parfum uit het vakantieland, was ons idee. Er stond een stand in de midden van de winkel, met de naam Thierry Mugler erop. Wat ik toen niet wist, was dat Thierry een beroemde Franse modeontwerper was en ook de uitvinder van het Angel parfum in 1992. Zijn nieuwste geurtje Alien werd op dat moment in het Franse parfumwinkeltje tentoongesteld en bleek al een hele hype in het land van herkomst te zijn. Ik besloot het kleinste flesje te kopen, die weer opnieuw te vullen was. Op dat moment kon je alleen nog maar een flacon online bestellen en het zelf bijvullen.
Ik nam mijn parfum mee naar Nederland. Waar hij precies naar ruikt, ben ik nog niet uit. Enerzijds ruikt hij naar jasmijn en andere bloemen, anderzijds heeft hij ook iets bosachtig in zijn geur. Het geurtje is best zwaar en mysterieus, wat je zou verwachten bij de naam Alien. Niet lang nadat ik het geurtje mee naar Nederland nam, was de hype hier ook al overgeslagen. Iedereen kocht mijn geurtje, en hij was nu ook bijna overal te koop. Douglas kreeg al snel een punt waarbij je je Thierry Mugler parfum bij kon laten vullen. Hij stond bij meerdere winkels in de top 10 meest verkochte parfums, dat begreep ik best. Alien ruikt niet hetzelfde als alle andere parfums.
Tot op de dag van vandaag draag ik nog steeds elke dag mijn Alien parfum. Ik heb er nog twee 90 ml flessen doorheen weten te werken. Van het hervullen heb ik helaas nog geen gebruik van weten te maken. De verstuiver van het flesje werd na een tijdje ook een beetje stroef, dus ik kocht steeds een nieuwe. In mijn woonplaats is elk jaar een grote markt, waarop de parfumerie haar niet gebruikte testertjes verkoopt. Laat ik daar nou toevallig steeds vroeg heen gaan, om mijn luchtje met een flinke korting te scoren!

Wat is jouw favoriete parfum? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge