Follow:
Lifestyle

20 dingen om te doen als je je verveelt

Vakantie of niet, soms heb je gewoon wat tijd over en weet je niet hoe je deze het beste kan besteden. Vroeger had ik daar altijd veel last van, maar tegenwoordig weet ik mijn tijd als de beste in te vullen! Als je je verveelt, lees dan snel dit artikel:

Alleen

 1. Vind een hobby. Als je deze al hebt, is het makkelijk. Besteed tijd aan je hobby. Ik kwam erachter dat ik fotograferen super leuk vind en als ik me verveel probeer ik mijn vaardigheden daarin te verbeteren. Mijn hobby is ook bloggen, dus als ik niks te doen heb probeer ik alvast voor te werken. Is ook handig voor wanneer je geen inspiratie hebt later, want je hebt al een artikel klaar liggen.
 2. Ga met jezelf op date. Nee hoor, dit is helemaal niet raar. Vorige zomer schreef ik al een artikel over wat je allemaal kan doen op zo’n solodate. Je hoeft niet perse leuke dingen te doen met andere erbij. Een keer heerlijk van je eigen gezelschap genieten kan soms heel fijn en rustgevend zijn.
 3. Schoonmaken. Dit is misschien niet het leukste taakje, maar geeft wel een super fijn resultaat! Als mijn kamer is opgeruimd, voel ik me altijd super en kan ik me ook beter concentreren op taken die ik moet uitvoeren in mijn kamer, in plaats van steeds afgeleid worden door mijn troep. Opruimen met keiharde muziek kan ook super leuk zijn. Ik schreef er zelfs een blog over!
 4. Maak een culinair hoogstandje. Honger en verveel je je? Wordt creatief in de keuken! Maak een heerlijk gerechtje in plaats van een standaard broodje met pindakaas voor jezelf. Zoek een receptje op of verzin zelf iets. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.
 5. Hou een dagboek/journal bij. Schrijf op wat je voelt en wat je wilt gaan doen. Een journal bijhouden werkt bijna als therapie. Jij kan even kwijt wat je dwars zit en het is later erg leuk om terug te lezen. Het traint ook je geheugen, omdat je dingen beter zal gaan onthouden als je ze opschrijft. Schrijf over dingen die je niet wilt vergeten, en het zal een mooie herinnering blijven!
 6. App oude vrienden. Niks is zo leuk als het gevoel dat iemand interesse in je heeft. Oude of nieuwe vrienden, met sommige moet je even bijpraten. Besteed wat tijd aan ze en vraag ze hoe het met ze gaat. Jij hebt even een goed gesprek gehad en daarmee ook gezorgd dat jullie vriendschap niet vervaagd!
 7. Spullen online verkopen / kopen. Heb je genoeg geld? Ga dan lekker online shoppen! Het is super leuk om online inspiratie op te doen. Hoe blij ben je als er over een paar dagen een leuk pakketje op de deurmat ligt? Ik shop vooral wat hebbedingetjes op Ebay, of kleding bij Boohoo. Als je niet genoeg geld hebt, of te veel spullen in huis hebt, kan je je spullen online gaan verkopen. Maak er mooie foto’s van en zet je producten op Marktplaats, een Facebook groep of verkoop ze via App’s zoals Depop & United Wardrobe.
 8. Werk je muzieklijst bij. Ik gebruik vooral Soundcloud, maar vele gebruiken Spotify. Kijk welke muziek voor jou is aanbevolen en voeg leuke liedjes toe aan je afspeellijst. Het vinden van het juiste nummer kan lang duren, maar het is het meestal wel waard!
 9. Bewegen! Niks te doen? Ga dan lekker even sporten! Beweeg die spieren. Een wandeling maken (met de hond), joggen of een rondje fietsen is ook al heel gezond. Kom van de bank af en stop die energie in iets goeds! Zelf sport in 2 keer in de week bij de Sportschool, als ik me verveel ga ik een rondje skeeleren.
 10. Doe een DIY. Wat zou je graag willen doen? Zoek het op op Internet of Youtube! Ik heb online geleerd hoe ik zelf m’n haar kan blonderen of wimperextensions kan zetten. Ik heb zelf ook een aantal DIY’s op mijn blog staan, die vind je hier!

Met vrienden

 1. Ga picknicken. Dit kan natuurlijk alleen als het weer goed is. Een kleedje meenemen naar een parkje, met wat voedsel en drinken naar keuze is super fijn. Neem een muziek boxje mee en geniet van de gezelschap!
 2. Plan een uitje. Als jullie je nu al vervelen, plan dan een uitje, zodat jullie je de volgende keer niet hoeven te vervelen. Een dagje weg, shoppen, karten of lasergamen heeft soms een goede planning nodig. Zelfs een mini vakantie kan super leuk zijn. Het plannen duurt soms even, en daar kunnen jullie dit moment goed aan uitbesteden.
 3. Bezoek cafés, restaurant en bars. Of het nu in de buurt is of ver weg, het is altijd even fijn om het huis uit te zijn. Laat jullie bedienen door een ober en bestel je favo drankje. Een hapje eten erbij kan natuurlijk ook!
 4. Speel een drankspelletje. Dit is mijn favoriete bezigheid onder het genot van een drankje. Ik heb hier voor jullie een paar leuke spelletjes om te spelen. Een drankspelletje kan op bijna elke locatie worden gespeeld en brengt wat sfeer in de tent. Laat het gelach, gepraat en de gênante momenten maar beginnen!
 5. Pak het openbaar vervoer. Geen idee wat je moet doen? Zoek het plezier zelf op! Stap in de bus en ga naar de stad (of ergens anders heen). Ik weet zeker dat wanneer je op weg bent, je weet wat je wilt gaan doen. Alles is beter dan met verveling thuis zitten. Je kan natuurlijk ook in je 1tje op reis gaan, maar met z’n twee is toch gezelliger!
 6. Leer iets nieuws! Dit kan natuurlijk ook in je eentje, maar het is veel leuker om over je nieuwe vaardigheden te kunnen praten met een vriend. Leer samen fotograferen en maak foto’s van elkaar. Leer een taal, zoals chinees, en communiceer met elkaar. Bedenk iets wat jullie beide leuk vinden, want alles kan je leren!
 7. Maak een fotocollage. Je wilt jullie vriendschap natuurlijk nooit meer vergeten. Je kan daarom een collage maken, fotoboek of een album (online bijvoorbeeld). Raap wat oude foto’s bij elkaar, mooi of lelijk, jullie kiezen het uit. Je kan ook zelf een fotoshoot doen of laten maken. Wanneer je iets vastlegt, zal je het niet snel meer vergeten!
 8. Throwback party! Draai muziek van vroeger (zoals oude liedjes van ali-b en shakira), speel spelletjes van toen (zoals monopoly of giebelen), doe minigames (zoals snoephappen en spijkerpoepen) en haal eten in huis waar je vroeger gek op was (zoals goedkope energie en Milka chocolade). Dat wordt gegarandeerd herinneringen ophalen en keihard lachen!
 9. Netflix & Chill. Ga lekker een filmpje kijken, dat kan thuis of in de bios. Het is misschien niet het meest originele idee, maar vult de tijd wel goed op. Een hapje en een drankje erbij, en je avond is super relaxed! Echt een makkelijke optie voor als je een verveelt.
 10. Samen koken! Maak samen wat eten. Het kan op de barbecue zijn of in de keuken. Je kan wat bakken of een tussendoortje maken. De keuze is aan jullie. Maak bijvoorbeeld verschillende kleine gerechtjes, zoals bij tapas of een high tea. Super leuk en gezellig!

Wat doe jij als je je verveelt? 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge