Follow:
Lifestyle

Zo ruim je snel en gemakkelijk je kamer op!

Kamer opruimen snel en gemakkelijk

Ik heb dan niet altijd een schone kamer, maar ik weet wel als de beste hoe ik hem snel schoon krijg. Dit zijn mijn tips over hoe je vliegensvlug op kan ruimen.

Snel en goed opruimen tips

  1. Voordat je gaat beginnen pak je een grote vuilniszak en een krat/doos. De vuilniszak is voor alle dingen die weg mogen. De krat is voor alle dingen waarvan je niet weet wat je er mee moet, die je weg wilt geven of die naar een andere kamer verplaatst moeten worden.
  2. Verdeel je kamer in delen, zodat je geen dingen vergeet! Ik maak een lijstje en vink af wat ik gedaan heb, zoals: Bed, bureau, lades, kast, vloer, ramen, spiegels etc. (zie het voorbeeld lijstje hieronder)
  3. Haal eerst datgene wat je schoonmaakt leeg. Maak dan met een huishouddoekje het oppervlakte schoon. Leg daarna de spullen terug waar ze horen, eventueel neem je deze ook af. Dingen die weg mogen, stop je in de vuilniszak of krat. Dingen die op een andere plek in je kamer horen, leg je daar gelijk neer!
  4. Durf afscheid te nemen van je rommel. Die lippenstift die je nooit draagt of dat schriftje waar 1 belangrijke zin in staat. Doe alles weg wat je niet vaak gebruikt, zoals oude kleding, sieraden, of cadeautjes.
  5. Als alle delen schoon zijn en alles weer op zijn plek ligt, ben je klaar. Niks vergeten?
  6. Je kamer ook zo schoon houden? Ruim achter je kont op! Dat klinkt misschien logisch. Maar als je elke dag de rommel van van die dag opruimt, blijft je kamer ook gewoon lekker schoon. Scheelt jou weer tijd en de schaamte wanneer iemand je kamer in loopt.

Muziek luisteren maakt het opruimen een stuk minder saai!

Voorbeeld lijstje

Bureau

Bed

Kast

Muren

Vloer

Ramen en Deuren

Nachtkastje

Prullenbak

Wat is jouw tip om je kamer goed schoon te houden? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge