Follow:
Beauty

DIY: Brow Lamination at home!

Thuis Brow Lamination Wenkbrauwen lamineren Perm at home

Brow lamination is de allernieuwste wenkbrauw trend. Het zou ervoor moeten zorgen dat je wenkbrauwhaartjes in dezelfde richting gaan staan, zonder dat je hier brow-gel voor nodig hebt. Je geeft je wenkbrauwen met deze techniek eigenlijk een permanentje, waardoor ze sneller goed zullen zitten (met of zonder make-up). Zo’n behandeling kan je laten doen bij een beautysalon, maar ik wilde kijken of het ook thuis te doen is.

Disclaimer: Ik ben geen professional op het gebied van beauty. De dingen die ik uitleg over ‘brow lamination’ in deze blog, zijn dingen die ik mezelf heb aangeleerd via het Internet. Het is mogelijk dat dezelfde producten in deze blog een negatief effect bij jou kunnen opleveren. Het opvolgen mijn advies is geheel op eigen risico!

Benodigdheden

 1. Perm-kit (dezelfde die ik ook voor mijn wimpers gebruik)
 2. Plastic vershoudfolie
 3. Micellar water of tonic
 4. Kammetje voor je wimpers/wenkbrauwen
 5. Wattenschijfje en wattenstaafjes
 6. Wimperlijm, ik gebruikte deze van AliExpress

1. Maak je wenkbrauwen schoon

Zorg dat je begint met schone wenkbrauwen, verwijder alle make-up en reinig je wenkbrauwen grondig. Dit kan je doen met bijvoorbeeld tonic. Hou er rekening mee dat je na de behandeling je wenkbrauwen beter niet nat kan maken (de komende 24 uur), dus ik raad aan deze behandeling te doen als je de deur niet meer uit hoeft.

2. Lijm en kam je haartjes in de juiste richting

Breng wimperlijm aan op de wenkbrauwen en kam ze in de juiste richting. Stop pas met kammen als de lijm is gedroogd en je wenkbrauwen goed naar boven zitten. Het deel van mijn wenkbrauwen dat in het midden van mijn gezicht zit, kam ik naar boven en het deel wat aan de buitenkant zit, kam ik naar buiten.

3. Aanbrengen stap 1

Breng de eerste stap van de perm-kit aan op je wenkbrauwen. Pas hiermee op, want je weet niet hoe je huid hierop zal reageren. Ik breng het roze goedje aan met een wattenstaafje en zorg dat mijn volledige wenkbrauwen bedekt zijn.

4. Plastic folie – 10 min

Om het serum zijn werk te laten doen, is er warmte nodig. Daarom plak je een stukje plastic folie over je wenkbrauwen heen. Deze folie plakt als het goed is vanzelf. Zo niet, dan kan je hem met een speldje vastmaken aan je haar. Na 10 minuten mag de folie er weer af.

5. Restjes verwijderen

Verwijder de restjes van het roze serum van je wenkbrauwen, dit kan met een droog wattenstaafje of met een wattenschijfje.

6. Aanbrengen stap 2

Breng nu stap 2 van de perm-kit aan op je wenkbrauwen. Doe dit met een wattenstaafje en probeer niet twee keer met hetzelfde stukje van het staafje in het potje te gaan. Er kunnen namelijk restjes van stap 1 aan je wenkbrauwen zitten en dit wil je niet per ongeluk in het potje van stap 2 stoppen. Bedek beide wenkbrauwen volledig.

7. Plastic folie – 10 min

Breng de plastic folie weer aan over het voorhoofd en wacht 10 minuten totdat je de folie van je gezicht afhaalt. Als je de folie eraf haalt, moet je de restjes van het witte serum verwijderen, voordat je doorgaat naar de volgende stap.

8. Aanbrengen stap 3 en wacht 5 min

Breng stap 3 van de perm-kit aan, dit is een verzorgende olie. Je wenkbrauwen hebben het zwaar te verduren gekregen door deze behandeling en zo zorg je ervoor dat je haartjes weer een beetje gevoed worden.

9. Verwijderen met stap 4

Stap 4 van de perm-kit gebruik je om de lijm van je wenkbrauwen te verwijderen. Doe dit voorzichtig, want je wilt niet te veel aan je wenkbrauwharen trekken. Het duurt even, maar als alle lijm verwijdert is, zouden je wenkbrauwen in de juiste richting moeten staan. Let op: maak je wenkbrauwen zo lang mogelijk (ongeveer 24 uur) niet nat, om het effect zo goed mogelijk te behouden.

10. Optioneel: knippen en verven.

Ik merkte dat toen mijn wenkbrauwhaartjes omhoog stonden, ze best wel lang waren, daarom knipte ik ze een beetje bij. Dit kan je doen met een kleine schaar. Wees wel voorzichtig, je kan beter te weinig afknippen dan teveel! Zorg dat alle haartjes in de gewenste richting staan en knip er een een stukje vanaf. Het is ook mogelijk om je wenkbrauwen te verven, maar dat heb ik zelf nog nooit gedaan. Dit kan je doen met Refectocil, dit gebruik ik ook voor mijn wimpers (maar dan de zwarte variant).

Het effect van de Brow Lamination

Persoonlijk vond ik dat bij mijzelf niet heel veel verschil te zien was, want mijn wenkbrauwharen zijn best wel stijl van zichzelf. Ik merkte wel dat mijn haartjes snel in de juiste richting zaten, maar de uitkomst was minimaal. Misschien heeft iemand met meer gekrulde/scheve wenkbrauwhaartjes een beter resultaat dan ik. Mijn wenkbrauwen bleven wel de hele dag goed zitten, als ik make-up had aangebracht.

het eindresultaat

Related:

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply DD

  Hi Iris,

  Hoelang bleef het zitten? En waarvoor gebruikte je die wimperlijm van alixexpress?

  Liefs DD xx

  29 augustus 2020 at 07:51
 • Reply Iris

  Hi DD, de lamination blijft zitten totdat je wenkbrauwen uitgroeien. Maar ik denk dat ik zo’n 2 weken echt wat merkte van het resultaat, daarna was het al te ver uitgegroeid. De groeicyclus van een wenkbrauw haar duurt ongeveer 1 maand. De wimperlijm gebruikte ik in stap 2, voor het vastlijmen van de wenkbrauwen. Xx Iris

  1 september 2020 at 17:00
 • Reply Laura

  Ik heb exact gedaan wat hier staat, zowel gisteren als vandaag, want gisteren ook al geen resultaat, maar m’n haartjes vallen net zo hard weer naar beneden… Geen idee hoe dat kan! Heb vandaag nog langer in laten werken dan gisteren, maar zonder resultaat. Voor de lash lift werk het wel gewoon prima!

  2 september 2020 at 20:53
  • Reply Iris

   Hoi Laura! Wat jammer om te horen dat bij jou de brow lamination geen werking had. Ik had soms ook dat mijn wenkbrauwen naar beneden vielen, dan kamde ik ze even en kwamen ze weer omhoog. Net zoals je bij je wimpers af en toe even moet doen, anders raken ze in de war. Het kan ook zijn dat je haren zelf al heel recht&zacht zijn, dan zal je niet veel verschil zien. Misschien is een goede wenkbrauw gel wat voor je? Ik gebruik de ‘L Oreal brow plumper in de kleur transparant. Met deze gel blijven je wenkbrauwhaartjes de hele dag goed zitten! Liefs, Iris.

   3 september 2020 at 06:51
 • Reply Norma

  Heb je nieuw linkje hij werkt niet bij mij

  18 maart 2021 at 16:07
 • Reply Isa

  Hi, heb nu al zo een 2 weken mn wenkbrauwen omhoog zitten. Mn wenkbrauw haren zijn erg hard. Ik wil heel graag weer terug naar mn normale wenkbrauwen. Gister nogmaals met de lijmverwijderaar geprobeerd maar nog steeds zijn ze hard en gelift. Heb je tips????

  27 juli 2021 at 13:27
  • Reply Iris

   Oh wat vervelend! Daar heb ik geen last van gehad. Zijn je haren hard van de lijm? Dan kan je olie proberen (zoals kokos olie). Als je haren hard zijn van het lamineren, kan je proberen met het eerste spulletje (het roze potje bij mij) door je wenkbrauwen te kammen in de natuurlijke haar richting voor ongeveer 15 min. Daardoor kan het effect van de brow lamination wat minder worden! Liefs, Iris

   27 juli 2021 at 13:31

  Leave a Reply

  CommentLuv badge