Follow:
Beauty

DIY: Brow Lamination at home!

Thuis Brow Lamination Wenkbrauwen lamineren Perm at home

Brow lamination is de allernieuwste wenkbrauw trend. Het zou ervoor moeten zorgen dat je wenkbrauwhaartjes in dezelfde richting gaan staan, zonder dat je hier brow-gel voor nodig hebt. Je geeft je wenkbrauwen met deze techniek eigenlijk een permanentje, waardoor ze sneller goed zullen zitten (met of zonder make-up). Zo’n behandeling kan je laten doen bij een beautysalon, maar ik wilde kijken of het ook thuis te doen is.

Disclaimer: Ik ben geen professional op het gebied van beauty. De dingen die ik uitleg over ‘brow lamination’ in deze blog, zijn dingen die ik mezelf heb aangeleerd via het Internet. Het is mogelijk dat dezelfde producten in deze blog een negatief effect bij jou kunnen opleveren. Het opvolgen mijn advies is geheel op eigen risico!

Benodigdheden

  1. Perm-kit (dezelfde die ik ook voor mijn wimpers gebruik)
  2. Plastic vershoudfolie
  3. Micellar water of tonic
  4. Kammetje voor je wimpers/wenkbrauwen
  5. Wattenschijfje en wattenstaafjes
  6. Wimperlijm, ik gebruikte deze van AliExpress

1. Maak je wenkbrauwen schoon

Zorg dat je begint met schone wenkbrauwen, verwijder alle make-up en reinig je wenkbrauwen grondig. Dit kan je doen met bijvoorbeeld tonic. Hou er rekening mee dat je na de behandeling je wenkbrauwen beter niet nat kan maken (de komende 24 uur), dus ik raad aan deze behandeling te doen als je de deur niet meer uit hoeft.

2. Lijm en kam je haartjes in de juiste richting

Breng wimperlijm aan op de wenkbrauwen en kam ze in de juiste richting. Stop pas met kammen als de lijm is gedroogd en je wenkbrauwen goed naar boven zitten. Het deel van mijn wenkbrauwen dat in het midden van mijn gezicht zit, kam ik naar boven en het deel wat aan de buitenkant zit, kam ik naar buiten.

3. Aanbrengen stap 1

Breng de eerste stap van de perm-kit aan op je wenkbrauwen. Pas hiermee op, want je weet niet hoe je huid hierop zal reageren. Ik breng het roze goedje aan met een wattenstaafje en zorg dat mijn volledige wenkbrauwen bedekt zijn.

4. Plastic folie – 10 min

Om het serum zijn werk te laten doen, is er warmte nodig. Daarom plak je een stukje plastic folie over je wenkbrauwen heen. Deze folie plakt als het goed is vanzelf. Zo niet, dan kan je hem met een speldje vastmaken aan je haar. Na 10 minuten mag de folie er weer af.

5. Restjes verwijderen

Verwijder de restjes van het roze serum van je wenkbrauwen, dit kan met een droog wattenstaafje of met een wattenschijfje.

6. Aanbrengen stap 2

Breng nu stap 2 van de perm-kit aan op je wenkbrauwen. Doe dit met een wattenstaafje en probeer niet twee keer met hetzelfde stukje van het staafje in het potje te gaan. Er kunnen namelijk restjes van stap 1 aan je wenkbrauwen zitten en dit wil je niet per ongeluk in het potje van stap 2 stoppen. Bedek beide wenkbrauwen volledig.

7. Plastic folie – 10 min

Breng de plastic folie weer aan over het voorhoofd en wacht 10 minuten totdat je de folie van je gezicht afhaalt. Als je de folie eraf haalt, moet je de restjes van het witte serum verwijderen, voordat je doorgaat naar de volgende stap.

8. Aanbrengen stap 3 en wacht 5 min

Breng stap 3 van de perm-kit aan, dit is een verzorgende olie. Je wenkbrauwen hebben het zwaar te verduren gekregen door deze behandeling en zo zorg je ervoor dat je haartjes weer een beetje gevoed worden.

9. Verwijderen met stap 4

Stap 4 van de perm-kit gebruik je om de lijm van je wenkbrauwen te verwijderen. Doe dit voorzichtig, want je wilt niet te veel aan je wenkbrauwharen trekken. Het duurt even, maar als alle lijm verwijdert is, zouden je wenkbrauwen in de juiste richting moeten staan. Let op: maak je wenkbrauwen zo lang mogelijk (ongeveer 24 uur) niet nat, om het effect zo goed mogelijk te behouden.

10. Optioneel: knippen en verven.

Ik merkte dat toen mijn wenkbrauwhaartjes omhoog stonden, ze best wel lang waren, daarom knipte ik ze een beetje bij. Dit kan je doen met een kleine schaar. Wees wel voorzichtig, je kan beter te weinig afknippen dan teveel! Zorg dat alle haartjes in de gewenste richting staan en knip er een een stukje vanaf. Het is ook mogelijk om je wenkbrauwen te verven, maar dat heb ik zelf nog nooit gedaan. Dit kan je doen met Refectocil, dit gebruik ik ook voor mijn wimpers (maar dan de zwarte variant).

Het effect van de Brow Lamination

Persoonlijk vond ik dat bij mijzelf niet heel veel verschil te zien was, want mijn wenkbrauwharen zijn best wel stijl van zichzelf. Ik merkte wel dat mijn haartjes snel in de juiste richting zaten, maar de uitkomst was minimaal. Misschien heeft iemand met meer gekrulde/scheve wenkbrauwhaartjes een beter resultaat dan ik. Mijn wenkbrauwen bleven wel de hele dag goed zitten, als ik make-up had aangebracht.

het eindresultaat

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge