Follow:
Lifestyle Personal

21 dingen die je moet doen voordat je 21 wordt!

21 before 21

Afgelopen maandag (11 februari 2019) ben ik 21 jaar geworden! Dit is de leeftijd waarna je volwassen wordt genoemd. En of je dat nou bent of niet. Ik vind dat voordat je echt volwassen bent, je een paar dingen in je leven moet hebben gedaan! Ben je al over de 21? Dan is deze blog alsnog voor jou! Herleef je jeugd een beetje en haal de onbezonnen tiener in jou weer naar boven.

1. Je ID laten zien als je alcohol bestelt

Wanneer je de leeftijd hebt bereikt waarmee je eindelijk alcohol kan kopen, is het het ook waard om je identiteitsbewijs een keer te laten zien. Als je leeftijd boven de 21 uitkomt, word je ID meestal niet gevraagd, omdat je dan toch al zo volwassen eruit ziet. Dus bewijs nog 1 keer dat je jong genoeg bent om je ID te laten zien en oud genoeg om de alcohol te halen.

2. Een rijles genomen

Ik heb al 3 jaar mijn rijbewijs ondertussen en heb daar nooit spijt van gehad. Ook al heb je misschien geen auto tot je beschikking, het is altijd handig een rijbewijs te hebben. Want want nou als je plots de baan van je dromen vindt en je geen auto hebt om er naar toe te rijden? Hoe eerder hoe beter!

3. Een festival bezocht.

Dit heb ik ondertussen in veelvoud al gedaan. Er zijn mensen die nog nooit een festival hebben bezocht, of al dit tijden niet meer doen. Wees nog even je jonge zelf en bezoek een festival of optreden van jouw favoriete artiest. Ga even onbezonnen uit je dak. Je leeft toch maar 1 keer.

4. Gaan slapen als het ’s ochtends licht wordt

Heb je een nachtfeest bezocht, of haal je gewoon ouderwets door met je vrienden? Voordat je 21 wordt is het echt een must om eens thuis te komen als het de vogeltjes beginnen te fluiten bij het eerste ochtendlicht. Ook leuk: je ouders dan tegenkomen, wanneer hun wakker worden en jij je terugtrekt in je kamer.

5. Meer dan 750 euro in een maand verdiend hebben.

Vanaf je 21ste wordt je loon niet meer jaarlijks verhoogd. Het salaris van je dan hebt, zal dus nooit hoger worden. Je bent een echte volwassenen dan, die zichzelf moet kunnen onderhouden. Bewijs dat aan jezelf, dat je het kan en verdien minimaal 750 euro in een maand. Dat betekent hard werken en niet zeuren.

6. Minstens 3 dagen lang non stop je favoriete game hebben gespeeld.

Voordat je echt volwassen wordt en een fulltime baan krijgt, moet je nog een keer je favoriete game 3 dagen non-stop gespeeld hebben. Kies een plekje uit waar je uiterst comfortabel kan zitten, pak je laptop of game console en spelen maar! Mijn favoriete game is Sims. Weet ook wanneer je je spelletje weg moet leggen, omdat het te veel wordt!

7. Je eerste liefde hebben gehad.

Of je nou een relatie hebt gehad of niet, voor je 21ste moet je vast wel een keer naar iemand hebben gekeken en gedacht hebben: daar zou ik wel naast wakker willen worden in de ochtend. Tegen je 21ste weet je wat liefde is, al is het slechts voor je lieve kat of oma!

8. Stiekem een keer het huis zijn uitgeslopen

Na middernacht nog een spontane afspraak? Of moet je de dag er na werken en is het eigenlijk niet verstandig om nog weg te gaan. Boeien! Zo lang je nog niet volwassen bent, kan je hier nog makkelijk mee weg komen. Hoe ouder je wordt, hoe verstandiger en hoe sneller jij ‘nee’ zal zeggen. Maar onthou: spontane avondjes zijn de leukste!

9. Een spaarrekening hebben geopend.

De eerste stap naar verstandigheid: sparen. Je hoeft niet eens een doel te hebben, als je maar een vast percentage spaart elke maand. Dat gaat handig van pas komen later, wanneer jij op vakantie wilt gaan of plots een nieuwe telefoon moet kopen. Je ouders zullen er op een gegeven moment niet meer zijn om jou te financieren.

10. Geprobeerd te roken

Iedereen moet wel eens gek hebben gedaan en nieuwsgierig zijn geweest naar een sigaret. Ik rook zelf niet, maar heb zeker wel eens geprobeerd te roken. Moraal van het verhaal: proberen mag, maar weet wanneer je niet meer aan het ‘proberen’ bent en dus verslaafd bent geraakt. Voorkom dit! Want na je 21ste zijn opeens de mensen die niet roken ‘cool’ geworden.

11. Hebben gelogen over je leeftijd

Voor je 21ste zal je juist zeggen dat je ouder bent, en daarna zal je alleen nog maar jonger willen lijken. Je hebt vast wel eens voor een 21+club gestaan en gezegd dat je wel gewoon naar binnen kon, terwijl je dat eigenlijk nog niet mocht. Rebel, proberen kan altijd!

12. Je hebben verdiept in anticonceptie (jongens & meisjes)

Wanneer je van plan bent seks te hebben, of al seks hebt gehad, is het heel verstandig je te verdiepen in anticonceptie. Anticonceptie voorkomt ongeplande zwangerschappen en is niet alleen beschikbaar voor meisjes, ook voor jongens. Verdiep je goed in deze voorzorgsmaatregelen. Kies de optie die het best bij jou past! Niet iedereen gaat lekker op de pil.

13. Tenminste 1 mislukte Tinder-date hebben gehad.

Tinder is helemaal van onze tijd en moet je ook wel eens uitgeprobeerd hebben (tenzij je een relatie hebt)! Ik heb 1 keer een Tinder-date gehad. Deze jongen wilde graag een dubbeldate met zijn beste vriend erbij. Ik vond dat prima en nam mijn bestie ook mee. We keken een film en aan het eind zaten de twee jongens meer met elkaar te knuffelen dan ik ooit met mijn beste vriendin had gedaan. Weird.

14. Gestemd hebben

Vanaf je 18e mag je officieel meestemmen met de politiek. Verdiep je dus een beetje –of heel veel– in de partijen en maak een juiste keuze! Jij bepaalt in wat voor soort land je leeft. Veel jongeren gebruiken hun stem niet en laten de ouderen een keuze voor hun maken. Maar als alle jongeren hun stem zouden laten horen, zou Nederland een heel ander land zijn (misschien wel een beter land).

15. Brainstormen over je toekomst

Wanneer je volwassen wordt, moet je wel een beetje gevonden hebben waar je interesses liggen. Wat wil jij voor baan hebben de rest van je leven? Of, wil je je nog niet vastzetten en lekker eerst gaan reizen? Wat is jouw plan? Ik ben van plan mijn opleiding af te ronden en daarna een klein bedrijfje op te zetten, maar dat kan natuurlijk voor iedereen anders zijn.

16. Een dag school hebben overgeslagen

Voordat je van school af gaat, moet je echt wel eens een dagje geskipt hebben. Ik ben echt een leerling die altijd aanwezig is, maar soms sla ik een dagje over. Even lekker in bed blijven liggen, want school kan je nog overslaan (niet te vaak natuurlijk) en je baan later niet meer.

17. Je hebben verdiept in verzekeringen en pensioenen

Dit vond ik persoonlijk echt geen leuk werkje. Voor het afsluiten van de juiste verzekering, moet je wel weten hoe dit proces werkt. Vraag je ouders om dit uit te leggen, of zoek het op op het internet. Pensioenen zijn ook iets nieuws, want dit ga je opbouwen vanaf je 21ste. Zorg dat je naast je pensioen potje ook altijd een spaarpotje hebt, voor later.

18. Tenminste 1 keer hebben geprobeerd te vloggen.

‘Waarom verdienen die YouTubers altijd toch bakken met geld? Vloggen is toch helemaal niet zo moeilijk?’ Ik vind dat je minimaal 1 keer heb moeten geprobeerd te vloggen in je leven! Ik heb dit al in veelvoud gedaan op festivals, en leer nog steeds elke dag meer. Vloggen is echt niet zo makkelijk, al doe je het alleen voor je vrienden op Snapchat. Je moet uit je comfort zone! Ook leg je veel meer herinneren vast voor later, leuk om terug te kijken!

19. Overgeven van de drank.   

Mensen die nog nooit hebben overgeven van de drank, weten niet wat hun eigen grenzen zijn. Ook al is het echt vreselijk om te kotsen, iedereen doet het wel eens een keer. Als je jong bent, maakt het allemaal nog niet zoveel uit. Hoe ouder je wordt, hoe beschamender het is om te kotsen, omdat je je niet weet tot hoever je kan gaan.

20. Met je ouders/vrienden praten over seks

Die poep en pies humor is op deze leeftijd wel een beetje achterwege, toch? Een normaal gesprek hebben over seks is dus helemaal niet gek voor je 21ste. Je kan er beter open over zijn, met zowel je ouders als je vrienden. Misschien leer je nog wel wat nieuwe trucjes voor onder de lakens, you never know!

21. Jezelf zijn en je zorgen hebben gemaakt om rimpels.

Nu je eindelijk volwassen bent geworden, heb je je vast wel eens afgevraagd wanneer de eerste rimpeltjes zullen komen. sommige zullen ze misschien al zien, andere hebben geluk. Maar volgens mij is 1 ding zeker: bereid je maar vast voor op wat komen gaat! (Je kan nooit te vroeg beginnen met anti-aging producten)

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge