Follow:
Feestjes Lifestyle

Voor en nadelen van het vloggen van elk festival

iris vloggen festival voordelen nadelen

Vloggen (oftewel: een video logboek bijhouden) is een echte trend op het moment. Iedereen doet het, omdat het zo makkelijk is. Je richt een camera op jezelf, plakt de filmpjes die je hebt gemaakt aan elkaar en zet het op YouTube! Ik koos ervoor om mijn festival-leven te vloggen, super leuk, maar er zitten ook nadelen aan.

Voordelen

  • Je onthoud veel meer van je herinneringen. Vaak als je een feestje hebt gehad, zitten de gebeurtenissen na een week nog vers in je hoofd. Hoe meer tijd er is verstreken, hoe vager die herinneringen worden. Dat is erg jammer, aangezien het festival best wat geld heeft gekocht. Als jij na een jaar niet meer weet hoe het was, is dat erg zonde. Met vloggen leg je al je herinneringen vast. Je kan op elk gewenst moment je herinneringen weer ophalen, door het filmpje terug te kijken. En ze zeggen dat mensen met veel herinneringen het gevoel hebben dat hun leven langer heeft geduurd, dan mensen met weinig herinneringen!
  • Je kan even je creatieve ei kwijt. Je kan je eindproduct er zo uit laten zien, zoals jij dat wilt. Gooi er een effectje overheen, laat beelden door elkaar lopen of voeg een leuk muziekje toe. The stage is yours! 
  • Je leert nieuwe skills, die uit kunnen lopen tot een goed betaalde baan. Ik vind het vooral fijn dat ik wat nieuwe kwaliteiten opdoe met het vloggen. Ik leer tegen een camera/publiek te praten en omgaan met de technische kant (camera en editen). Door in het openbaar te vloggen krijg je ook wat meer zelfvertrouwen, omdat je toch nog wel aangekeken wordt door mensen. Als je heel goed wordt in het vloggen, kan je er zelfs geld mee verdienen. De advertenties bij je YouTube-filmpje kunnen heel wat geld opleveren, als je goed bekeken wordt. Je kan ook gesponsorde vlogs maken of zelf bij een bedrijf gaan werken die een vlogger zoekt!
  • Je leert nieuwe mensen kennen. Door te vloggen in het openbaar, zullen mensen je zien. Als ze daardoor een gesprek met je starten, ontmoet je heel wat nieuwe mensen. Zo ontmoet ik bijvoorbeeld vaak andere vloggers en wisselen we wat ideen uit, of ik ontmoet mensen die later trouwe kijkers worden van mijn vlogs! Ik vind het altijd leuk om verhalen uit te wisselen met nieuwe mensen, en daarom is mijn camera een goede gespreksstarter!
  • Er is kans om famous te worden. Deze zet ik er ook maar bij. Ik ben er zelf niet op uit om beroemd te worden, ik vind het vloggen gewoon leuk om te doen. Maar er bestaat een kans dat je zo leuk kan vloggen, dat je beroemd wordt. Voor sommige zal dit een droom zijn, en vloggen zal je er misschien bij kunnen helpen om die droom te behalen.

Nadelen

  • Camera’s en video-montageprogramma’s kosten geld. Als je al een camera hebt (of telefoon) is dat fijn. Maar als je er nog een moet aanschaffen (let op: je mag geen professionele camera’s mee naar festivals) dan kan dat heel wat geld kosten. Je moet ook zorgen voor een SD kaart en een goed programma om mee te editen. Ik gebruik Adobe Premiere Pro, omdat ik die ook voor mijn studie moet gebruiken. Dit programma is helaas ontzettend duur.canon ixus 275 hs vloggen
  • Je moet altijd een camera bij je hebben. Een camera kan ook best zwaar of groot zijn en daarom vervelend om de hele dag mee te zeulen. Je kan ook vloggen op telefoon of een mini camera (zoals mijn canon ixus), maar dit kan de kwaliteit van je filmpjes wel verminderen.
  • Deze camera moet ook altijd opgeladen zijn en genoeg opslagruimte hebben. Je moet niet halverwege je vlog erachter komen dat je geen meer filmpjes kan maken, omdat je geen ruimte meer hebt of omdat je toestel niet meer aan gaat! Daarom zorg je ook altijd voor een extra batterij of externe oplader, wat ook weer extra spullen zijn om mee te nemen naar een feest.
  • Je moet steeds nadenken over je beelden. Op een festival wil je soms graag van het moment genieten. Even helemaal opgaan in de muziek of dansen alsof je leven ervan afhangt. Als je een beginnend vlogger bent moet je jezelf er steeds aan herinneren dat je iets moet filmen. In plaats van naast iemand gaan staan die los gaat, moet jij het gaan filmen. Of wanneer je zelf even met je handen in de lucht wilt staan, moet je het door andere laten filmen.
  • Je kan nooit helemaal naar de klote. Het is natuurlijk leuk om op een festival lekker wat te drinken, maar wanneer je vlogt moet je toch rekening met de kijkers houden. Want wie weet wie jouw vlog allemaal zullen zien? Als ik teveel drink tijdens het vloggen, vergeet ik vaak te filmen, waardoor ik erg weinig en veel slecht beeldmateriaal heb. Dus die afweging moet steeds gemaakt worden.

Benieuwd wat voor vlogs ik maak? Op de onderstaande ben ik het meest trots: 

 

En? Willen jullie al beginnen met vloggen? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge