Follow:
Lifestyle

Zo word je rijk met het maken van studie samenvattingen!

Studeren rijk worden stuvia geld verdienen Samenvattingen

Het studentenleven is weer begonnen, dat betekent dat we weer volop aan de bak moeten en overal samenvattingen van moeten hebben. Voor sommige neemt de studie zoveel tijd in beslag, dat ze geen baantje erbij kunnen nemen en andere kunnen wel een zakcentje gebruiken. Wat nou als ik je vertel dat je geld kan verdienen tijdens het studeren? Zo blijf jij goed gemotiveerd voor je school en verdien je er ook nog eens wat aan!

Stuvia

Het platform waar het in deze blog allemaal over draait is Stuvia. Voor wie dat nog niet kent: dit is de plek waar studenten hun samenvattingen kopen en verkopen. Al eerder besprak ik deze methode in een blog over ‘geld verdienen als student’, maar vandaag ga ik hier even dieper op in. Voor bijna elke opleiding en boek is wel een samenvatting te vinden op Stuvia. Zo hoeven studenten, wanneer ze een goede samenvatting kopen, geen boek meer aan te schaffen. Ze betalen enkele euro’s voor een samenvatting naar keuze. Die euro’s krijgen de studenten die de samenvattingen geschreven hebben en Stuvia zelf krijgt ook nog een commissie. Als een samenvatting vaak verkocht wordt, zijn er honderden euro’s mee te verdienen!

studiekeuze samenvattingen Stuvia

Wat verdien je?

Hoeveel je verdient, bepaal jij zelf! Je mag namelijk zelf een bedrag uitkiezen waarvoor jij je samenvattingen te koop zet. Onderzoek wel eerst even of er al veel aanbod is naar het vak waarin jij je samenvatting hebt. Als er weinig aanbod is, kan je meer vragen dan als er weinig aanbod is. Als je een bedrag kiest, kan je gelijk zien hoeveel je zelf gaat verdienen en hoeveel Stuvia er aan over houdt. Ik verkocht meeste samenvattingen voor 5 euro en hield daar ongeveer 3,5 euro van over! Zelf heb ik 3 documenten online staan van mijn opleiding en daar 45 euro mee verdient. Maar ik weet dat sommige wel 15 documenten online hebben, en daar gewoon 350 mee verdient hebben! Hoe meer mensen de samenvatting kopen, hoe meer jij verdient. Het leuke is ook dat de samenvattingen altijd online blijven staan, dus zelfs in het volgende schooljaar kunnen nieuwe studenten je samenvatting kopen!

Geld verdienen student bijbaantje samenvattingen verkopen

Hoe maak je winstgevende samenvattingen?

Schrijf een goede digitale samenvatting. Deze moet duidelijk zijn voor iedereen en geen spelfouten bevatten. Dan upload je de samenvatting naar stuvia en geef je aan welke opleiding het is en welk vak/boek. De promotie van de samenvatting moet je zelf doen. Beschrijf in het bijschrift van de samenvatting kort wat het inhoudt en waarom mensen jouw samenvatting zouden moeten nemen (zeg bijvoorbeeld dat je een 10 hebt gehaald met de samenvatting). Deel de link naar de samenvatting in een klassen-chat of Facebook groep. Het beste moment om hem te delen is een week of meer voor een (her)tentamen, want dan zijn de meeste mensen op zoek naar een samenvatting.

Dus: leren en geld verdienen tegelijk! Wat willen we nog meer?

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge