Follow:
Lifestyle

Geld verdienen als student?

Geld verdienen student bijbaantje samenvattingen verkopen

Het studentenleven, je kent het wel. Je moet veel naar school, waardoor je weinig tijd heb om te werken. In het weekend pakken we het liefst de meeste feestjes, maar met welk geld? Ik heb mijn financiën als student aardig op orde weten te krijgen en vertel je hier mijn tips en tricks over het geld verdienen!

Geld besparen

Eerder schreef ik al een blog over hoe je geld bespaard in kleine alledaagse taakjes, zoals met de fiets gaan ipv met de auto! Of een espresso bestellen ipv een extra grote latte! Maar er zijn meer manieren om geld te besparen:

  • Je hebt als student een weekabonnement bij het openbaar vervoer, stel het kopen van een auto daarom nog even uit.
  • Blijf bij je ouders wonen, totdat je zeker weet dat je jezelf financieel goed kan onderhouden
  • Probeer zo veel mogelijk je eigen brood mee naar school te nemen, dat scheelt heel wat geld aan belegde broodjes.
  • Drink alleen maar water. Het is goed voor je en kost geen drol!
  • Koop alleen dingen die je echt nodig hebt of dingen in de aanbieding/met studentenkorting!
  • Koop geen dure dingen, kijk eens op sites zoals eBay of kledingsite Romwe wanneer je iets koopt!

Geld verdienen

De makkelijkste manier om geld te verdienen, is natuurlijk via DUO (geld lenen). Maar kijk hiermee uit! De consequenties van dit geld lenen, zijn nog niet helemaal duidelijk. Ook is de kans groter dat je door dit ‘makkelijk verdienen’ slecht leert om te gaan met geld. Gebruik de lening alleen voor het hoognodige: studie en huur! Het geld wat je eerlijk verdient, mag je uitgeven aan jezelf. Op de volgende manieren kan je op een eerlijke manier geld verdienen:

  • Een bijbaantje of twee! Lukt het om naast je studie nog te werken, neem dan een bijbaantje en dan het liefst eentje die bij je studie past. Je doet ervaring op en verdient daar nog geld mee ook! Veel studenten werken in de sales (straatverkoop), in de horeca of bij een winkel. Ik zelf werk in een café, waar ik genoeg verdien als ik 2/3 keer in de week een avondje werk. In de horeca krijg je ook nog fooi, tel uit je winst!
  • Verkoop je samenvattingen op Stuvia. Deze site ken je vast wel, de site waar je samenvattingen kan kopen van andere studenten! Gebruik deze site ook nog eens in je voordeel! Elke keer wanneer ik een samenvatting maak, zet ik deze online voor een schijntje. Zo heb ik al 40 euro verdient met het verkopen van mijn samenvattingen!
  • Festival kaartjes verdienen? Ga promotiewerk doen. Wanneer je vaak geen geld hebt voor festivaltickets, kan je een promotiebaantje gaan zoeken. Het enige wat je hoeft te doen is te delen, liken en reageren op facebook! In ruil voor een plekje op de gastenlijst van een evenement.

Succes met het bijverdienen! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge