Follow:
Lifestyle

Ik kocht dingen op eBay, en DIT vond ik ervan!

Ebay finds vindingen

eBay, Aliexpress, Wish, wie kent ze niet? Via deze websites kan je super goedkoop producten kopen. Je kan het zo gek nog niet verzinnen, en eBay heeft het! Vaak zijn de producten super goedkoop, maar is de kwaliteit ook goed? Ik testte het uit!

Hoe eBay werkt

Het afgelopen jaar heb ik heel wat spullen besteld bij eBay. Niet alleen omdat het zo goedkoop is, maar ook omdat ze er dingen verkopen die in Nederland moeilijk te vinden zijn. eBay is een website waar kleine bedrijfjes (met name uit China) producten verkopen voor een lage prijs. Sommige producten kosten er misschien een euro en je betaald bijna nooit verzendkosten! In ruil daarvoor moet je wel meestal 2 tot 4 weken op je product wachten. Dus als je haast hebt, is eBay niet de plek voor jou. Het enige wat je nodig hebt is een PayPal account! Het kan gebeuren dat een verkoper niet te vertrouwen is, dat zie je meestal terug in zijn recensies. Als je toch een product niet hebt gekregen kan je dat altijd bij eBay aangeven, dan maken zij er echt werk van! Op eBay worden wel veel nep spullen (merken en namaak) verkocht, let daar dus mee op, want dit mag eigenlijk niet.

De prijs van de spullen wordt op de Amerikaanse eBay (waar de meeste spullen op staan) in dollars verkocht. De dollar is nog net iets minder dan de euro. Dus dat betekent als je 10 euro op je PayPal account zet, en je voor 10 euro dingen koopt op eBay, je altijd een klein beetje over zal houden (niet heel veel). Let daar dus op wanneer je iets koopt. Ook moet je goed opletten naar de maten. De maten verschillen heel erg. Kijk dus altijd in een maattabel en meet jezelf op!

Ebay pakettje

De kwaliteit van de producten op eBay is redelijk laag, maar daar betaal je dan ook wel voor. Het wordt echter wel heel goed verpakt (soms), zodat er tijdens het verschepen niets kapot zou moeten gaan. Een telefoonhoesje kost bijvoorbeeld 2 euro, en je doet er niet langer dan 3 maanden mee. Dus wil je echt iets kopen wat lang mee gaat, waar garantie op zit of iets wat je gemakkelijk kan ruilen? Koop dan niet op deze Marktplaats-achtige site! Ook kleding kan gekocht worden op eBay, maar als deze te klein is, heb je een beetje pech. In contact komen met de verkoper kan altijd nog, voor een teruggave van het halve aankoopbedrag. Maar beter wordt het ook niet. Je hebt bij eBay gewoon enorme miskopen, maar ook heel veel goede koopjes! Hieronder deel ik mijn ervaring van de spullen die ik kocht:

Mijn aankopen

Ebay aankopen finds

Bril – (Unisex Big Round Gold Metal Frame Clear lens Vintage Retro Geek Fashion Glasses) Kocht ik voor $1,09. Toen hij aankwam was hij mij iets te groot. De glazen lijken plastic en het frame is erg breekbaar. Ik heb hem nooit gedragen, omdat ik hem te heftig vond!

Ring/fake piercing – (Celeb 2pcs Fake Nose Lips Ring Spring Clip Hoop Earring Unisex Piercing Septum) Ik kocht er twee van deze ringetjes voor $0,78. Het zijn nep-piercings. Ze kunnen niet tegen water en sommige zijn al stuk voor ze aankomen. Maar voor die prijs bestelde ik gewoon meerdere ringetjes!

Dikke Choker – (New Black Velvet Charm Pendant Choker Necklace Gothic Handmade Retro Jewelry) Deze choker is leuk om af en toe te dragen, maar de kwaliteit is niet goed genoeg om hem elke dag om te doen. Hij kostte me $0,99!

Lange choker – (5mm silver gold Black Suede Cord String Wrap Bolo Tie Lariat Choker Necklace) Deze choker kostte me $0,78. Het materiaal is zo hard, dat hij niet mooi om je net valt. Ik heb hem een enkele keer gedragen.

ebay finds vindingen aankopen

Thrasher trui – (2017 Men’s hoodie sweater Hip-hop skateboard Thrasher Women Sweatshirts Shirts) Ik kocht deze hoodie in maat S, dit leek echter wel gemaakt voor kinderen. De kwaliteit is heel wat slechter dan die van het echte merk. Deze miskoop kostte me $11,88 en ik kreeg na klagen bij de koper mijn halve aankoopbedrag terug op mijn PayPal account!

Boobie shirt – (niet gevonden, soortgelijke: Titties Ladies T Shirt Cartoon Drawn Boobs Boobies Hand Drawn Men Women Tumblr) Ik kocht dit shirt voor $4,04. Het duurde zo lang dat ik alweer was vergeten dat ik het shirt had gekocht. Het shirt lijkt niet op de foto en heeft een vies synthetisch stofje, waar je snel ik gaat zweten. Ik droeg hem een enkele keer.

Visnetpanty’s – (Fashion Women’s Net Fishnet Bodystockings Pattern Pantyhose Tights Stockings) Dez panty’s kosten maar $1,25 i.p.v. de €10 in een normale winkel. De kwaliteit is hetzelfde, of moet ik zeggen, de kwaliteit van die in de winkel is even slecht als die van eBay. De panty’s gaan nou eenmaal snel stuk, en daarom koop ik ze liever voor een prikkie!

Ebay finds vindingen

Paarse ronde bril – (New Retro Women Men Colorful Lens Sunglasses Eyewear Plastic Frame Round Glasses) Deze bril heb ik in meerdere kleuren gekocht! Ze zijn super leuk voor festival. Een leuk bril is het, maar zon houdt hij niet tegen. Ook het dunne frame is niet erg stabiel. Voor $1,98 kocht ik deze super bril!

Roze vintage cateye bril – (Cat Eye Oversized Fashion Style Women Sunglasses Gradient Lens Oval Frame New) Ik kocht er hier zelfs 3 van zo leuk vond ik ze! Deze bril heeft een vintage look. Het dunne frame is niet super stabiel. Deze leuke bril kostte slechts $2,95!

Spiegel ‘Dior’ inspired bril – (Women’s Glasses Metal Flat Lens Vintage Fashion Mirrored Oversized Sunglasses) Deze bril was leuk op de foto, maar in het echt is hij minder. De bril is slecht gemaakt en ook nog eens veel te groot! Hij was $2,35 en ik heb hem nooit gedragen.

Spiegel 8-hoek bril – (New Fashion Hippie Retro HD Sunglasses Round Vintage Mirror Glasses UV400) Deze bril kwam helaas stuk aan. Het pootje buigt te ver door, dus hij valt snel van je hoofd. De bril is ook redelijk groot en beschadigd snel. Hij kostte $2,99

Kaarthouder telefoonhoesje – (For Apple iPhone 7 6S Plus 5s Wallet Leather Credit Card Holder Case Back Cover) Ik heb inmiddels een andere telefoon, maar dit hoesje kocht ik opnieuw! Het is super handig om je buskaartjes en identiteitsbewijs bij je te hebben in je hoesje. Dit hoesje kostte maar $3,98

Vintage petje – (New Women’s Solid Cotton Corduroy Newsboy Hat Gatsby Cap Autumn Winter Beret Cap) Dit hoedje werd opeens helemaal een trend, dus ik kocht hem op eBay! Hij is leuk voor een foto of dagje weg, maar niet om dagelijks te dragen. Het hoedje is toch een gek stofje en niet mega comfortabel. Hij wad $5,95!

Portemonnee – (Men Women Leather Zip Credit Card Holder Money Clip Coin Purse Wallet Billfold) Ik wilde graag een portemonnee waar pasjes in konden en enkel contant geld. Dat kan met deze portemonnee! Mooi is hij alleen niet echt, praktisch wel! Hij was $3,11

Vlammen sokken – (Fashion Mens Unisex Casual Mens Cotton Flame Hip Hop Socks Skateboard socks New) Deze sokken kocht ik voor mij en mijn vriend. Ze zijn ongeveer maat 40, maar passen ook andere maten! Ik vind ze geweldig! Ze staan ook heel leuk mij mijn Thrasher vlammen shirt! Deze sokken waren maar $3,70!

Zijn jullie benieuwd naar meer van mijn Ebay aankopen? Laat het weten in de reacties! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge