Follow:
Beauty Nagels

Ik probeerde 6 weken acryl nagels uit!

Acryl nagels Freesia Nails Art Kudelstaart

Toen Van, de eigenaresse van Freesia Nails Art uit Kudelstaart, naar me toe kwam en vroeg of ik eens acryl nagels wilde proberen, zei ik gelijk ja! Normaal droeg ik altijd gel nagellak, maar dat viel er tijdens het afwassen in de horeca altijd van af. Daarom wilde ik graag eens wat anders proberen! Ik kon voor een actieprijs mijn nagels twee keer laten doen!Vooroordelen

Voordat ik mijn nagels heb laten doen, wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik wist dat acrylnagels er soms vreselijk nep uit konden zien en dat wilde ik niet. Ook was ik bang dat mijn eigen nagel beschadigd zou raken. Maar het ligt er maar net aan bij wie je het laat doen. Sommige styliste maken je nagel extra stevig, maar als je dat niet mooi vind, moet je dat gewoon zeggen. Bij Freesia Nails art wilde ze de acrylnagel er zo natuurlijk mogelijk uit laten zien! Mijn nagels waren niet heel lang van zichzelf en braken snel af, omdat ik vroeger altijd op mijn nagels beet en ze daarna nooit meer helemaal goed groeide.

Het aanbrengen, bijwerken en verwijderen

Ik kwam voor het eerst aan bij de salon met niets op mijn nagels. Ze heeft toen mijn nagelriemen een Russian Manicure gegeven (waarbij ze de nagelriemen wegvijlen en niet knippen). Daarna mijn eigen nagel wat ruwer gemaakt met een buffer, zodat de acryl beter zou blijven zitten. Ze maakte gebruik van nagel tips, een soort kunstnagel die ze op je nagel plakken om hem te verlengen. Deze wordt met nagellijm op je nagel geplakt. Daarna heeft ze mijn nagels geprept, en kon ze met de acryl beginnen. acryl heeft een naar geurtje, maar daar kom je wel doorheen. De acryl droogt in een paar minuten op aan de lucht. Daarna vijlt ze de nagel nog plat en recht. Na de acryl doet ze er gel nagellak (een kleurtje) overheen! Deze droogt in een lamp. Als laatst komt er een nagelriemolie om je huid rondom de nagel te verzorgen. Dit hele proces kostte zo’n 2 uur!

acryl nagels 1 Freesia Nails Art Kudelstaart

Als je ze laat bijwerken wordt eerst de oude gellak kleur eraf gevijld. Dan wordt gekeken of de acryl nagels hebben losgelaten. Als dat het geval is, vijlen ze de stukjes die los zitten eraf. De nagel wordt weer iets korter gemaakt en de nagelriemen worden weer verwijdert. Dan vullen ze nieuwe acryl aan. Het verlengstuk van de nagel zit er nog aan, dus het is vooral het begin (bij je nagelriem) wat bij wordt gewerkt. Als de acryl weer droog is wordt het weer gevijld en kan er weer een gel kleurtje op. Als laatst weer een nagelriemolie. Het bijwerken kostte 2,5 uur!

acryl nagels 2 Freesia Nails Art Kudelstaart

Na 6 weken besloot ik het te verwijderen. Ik had 1 x een volle set en 1 x bij laten werken. Je kan ook langer doorgaan, maar nadat de actieprijs weg was, vond ik het toch iets te duur voor mijn studenteninkomen. De gel kleur werd eraf gevijld en de acryl ook. Ze vijlt zoveel mogelijk weg en doet er daarna folie op met acrylverwijderaar. Deze laat ze ongeveer 20 minuten zitten. Daarna kan je de acryl er gemakkelijk afhalen. De nagel wordt nog gevijld en gepolijst, en de nagelriemen worden weer verwijdert. De nagelriemolie werd aangebracht en ik had mijn eigen nagels weer terug. Dit proces duurde maar 1,5 uur!

Wat vond ik ervan?

De eerste keer dat ik het liet doen, kon ik niet stoppen met kijken! Het was zo interessant om te zien. Mijn acryl nagels waren super mooi natuurlijk geworden en ik was er heel blij mee. Tot mijn verbazing bleven de nagels super goed zitten tijdens het afwassen op mijn werk! Ik was er heel blij mee. Na 3 weken viel het nageltje van mijn wijsvinger er plotseling af. Dat is slecht voor je nagel! Maar ik doe ook veel met deze vinger (typen, werken etc), dus ik snapte wel dat hij eraf viel. Dezelfde avond heb ik ze laten bijwerken.

De tweede keer ging ik voor een donkerrode acryl nagels, daar moest ik echt aan wennen! Ze zeggen er wel super mooi uit. Ik probeerde er heel voorzichtig mee te doen, maar mijn nagels groeide zo snel, dat ik ze na 3 weken echt niet meer kon houden. Na een volle 6 weken 2 soorten acryl nagels te hebben gehad, twijfelde ik heel erg of ik er mee door zou gaan, of dat ik het eraf wilde laten halen. Ik vond het zo fijn om rond te lopen met altijd mooie nagels, maar kon het me nu echt even niet veroorloven (Ik loop stage op het moment en verdien dus erg weinig). Toen ik zei dat ik ze eraf wilde hebben, had ik gelijk spijt.

Na acryl nagels

Nu, na 6 weken acryl, zijn mijn nagels weer als voorheen. Ze zijn langer geworden en die lengte heb ik nu gehouden. Wel zijn ze iets beschadigd, maar dat heeft Van van Freesia Nails Art mooi weg weten te werken! Ze zijn niet slapper geworden dan voorheen, daar ben ik blij om. Toen ik thuis kwam heb ik gelijk een builder gel/fiber gel gekocht. Dat is een gel nagellak die een beetje op acryl lijkt. Ik vond het namelijk heel fijn dat mijn nagels mooi bleven, ondanks mijn werk, dat ik opzoek ging naar een alternatief. Ik laat jullie zo snel mogelijk weten hoe dat me af ging!

Welke kleur acryl nagels vind jij het mooist? ♥

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Jade

  De rode kleur staat je erg mooi!

  18 augustus 2018 at 12:10
  • Reply Iris

   Dankjewel Jade! Ik hou super erg van rode nagels!

   18 augustus 2018 at 13:31

  Leave a Reply

  CommentLuv badge