Follow:
Lifestyle

Overleven met weinig geld

Of je nou van loonstrook naar loonstrook leeft, steeds 80% van je salaris spaart voor school, net tussen twee banen inzit, of helemaal geen baan hebt, ik heb hier wat manieren om met weinig geld te overleven en er nog blij mee te zijn ook!

Steeds wanneer je geld terugkrijgt van een restaurant, winkel of kraam, stop het in een apart vakje in je tas, jas of portemonnee, zodat je er niet snel bij kan. Zo heb je altijd stiekem nog wat geld voor noodgevallen en kan je wanneer je langs je volgende coffeeshop komt de dubbele espresso halen, die je verdient.

Laat je portemonnee in de auto, als je gaat winkelen. Wanneer je echt heel graag iets wilt kopen en dat het ook waard is, zal je terug moeten lopen om geld te halen. Zoveel dingen zijn namelijk impulsaankopen, die al je geld laten verdwijnen.

Neem eens wat eten of kliekjes mee van thuis, zoals snoepje, kauwgumpjes of misschien wel een lekker broodje of taartje die je niet meer wilt en geef dat aan je vrienden. Dan zullen ze die van hun ook met jou delen en kunnen ze je misschien uit de brand helpen met een lekker hapje wanneer jij even geen geld hebt!

Gebruik zoveel mogelijk gratis vervoer. Het beste is natuurlijk de fiets, maar het student ov kan ook altijd helpen!SCN_0001

Wanneer je wel een keer geld hebt, biedt een keertje aan voor iemand om te betalen. Want het kan je altijd gebeuren dat jij de volgende keer een handje nodig hebt en zij jou zo kunnen helpen. Zie het als een soort investering voor je blutte toekomst, of om gewoon aardig te zijn.

Als je uit wilt gaan om wat te eten of te drinken, neem dan alvast wat voordat je erheen gaat. Zo heb je niet veel meer nodig om vol te zitten en kan jij nog steeds genieten van de funky discomuziek en de klinkende wijnglazen.

Laat je vrienden weten dat je blut bent, zo heb je ook een excuus om je favoriete shirt zo vaak mogelijk achter elkaar te dragen.

Neem net als mama altijd een proteïne of mueslireep mee in je tas. Als je innerlijke 2-jarige naar boven komt en begint te zeuren voor eten, neem je gewoon een tussendoortje om het te sussen.

Plan uitjes die niks kosten, zoals picknicken, spelletjes avonden, strandwandelingen, voetbaltoernooien, filmavonden, fietstochtjes of thuis een spa-dagje.

Maak vrienden met iemand die in een pizzeria werk, of een ander restaurant. Kom bij ze zitten in hun pauze. Zij krijgen gezelschap en jij krijgt gratis eten!

Draag zo weinig mogelijk make-up, zo hoef je niet steeds nieuwe te kopen en zeg nou zelf: wie houdt er nou niet van een natural beauty?SCN_0001 - kopie (2)

Biedt altijd aan om iemand weg te brengen met de auto. Iedereen geeft wat benzine geld, en jij hebt wat achtergrondzangers voor wanneer je favoriete nummertje op komt!

Thriftstores zijn weer helemaal in. “I’m gonna pop some tags, only got twenty dollar in my pocket” – Macklemore

Winkel in de kledingkasten van je vrienden. Biedt aan om wat oude kleding te ruilen. Jij hebt weer even nieuwe kleding en wanneer je ziet dat die vriend van jou je outfit rockt, krijg jij ook weer helemaal zin om het te dragen.

Drawings by ME! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge