Follow:
Lifestyle Recepten

3 makkelijke ontbijt recepten!

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het helpt je lichaam met het opstarten, zodat je er weer de hele dag tegen aankunt. Wanneer ik niet ontbijt voel ik me altijd erg energieloos, daarom ontbijt ik altijd lekker uitgebreid! Lees meer om uit te vinden wat nou de twee lekkerste ontbijtjes zijn.boterham-met-avocado-en-gepocheerd-ei-1024x683
Avocado/ei (15 minuten)

Als ik nog meer dan een half uur heb voordat ik weg ga, neem ik meestal dit ontbijtje. Ik warm allereerst de oven voor. Dan pak ik een paar afbakbroodjes (meestal de goedkoopste witte pistoletjes van de AH), deze snijd ik alvast open en doe er een klein beetje roomboter op. Ik schenk wat detox water voor mezelf in en zet dat alvast op tafel. Wanneer ik de broodjes (2a3) in de oven doe, zet ik alvast een pannetje op het vuur. In dat pannetje bak ik dan 2 eitjes. Terwijl die eitjes in de pan zitten snijd ik 1 kleine avocado open, die in een netje zitten van de AH. De avocado schraap ik eruit met een lepel en druk ik fijn in een bakje, zodat het een prakje wordt. Meestal begint de oven dan met piepen, en kan ik ook mijn ei al van het vuur afhalen. Ik verdeel alles over de broodjes en doe er nog wat zout en peper overheen. Klaar is kees!

kaastosti10

Tosti brie/pesto (8minuten)

Als ik minder tijd heb maak ik altijd snel een tosti. Ik warm eerst het tostiapparaat op en pak wat brood. Op het brood smeer ik groene pesto als boter, en beleg de rest met brie (goedkope). Op de buitenkant van het brood doe ik meestal nog wat roomboter. Als het tostiapparaat opgewarmd is, laat ik mijn tosti daarin zitten tot hij klaar is. Dan nog even doormidden snijden en klaar is kees!
Nootgeval-300x300

Yoghurt (3 minuten) 

Als ik echt haast heb neem ik snel een bakje met yoghurt. Ik doe er wat stroop bij, stukjes banaan, walnoten en kaneel. Dit kan ook meegenomen worden voor onderweg.

 

Welke was jouw favoriet?♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge