Follow:
Lifestyle

15 manieren om je notitieboekjes te vullen!

notitieboekjes notebooks opvullen

Heb jij net als mij eindeloos veel notitieboekjes thuis liggen en geen idee wat je er mee moet doen? Elke keer als ik een leuk schriftje tegenkom, moet ik hem gewoon kopen, maar waarom? Ik heb al zoveel lege notitieboekjes thuis. Daarom vond ik deze 12345 manieren om ze allemaal op te vullen!

1. Dagboek of Reisdagboek

Een boek waarmee je de dagelijkse gebeurtenissen vast legt. Opschrijven helpt je te onthouden! Dus om zoveel mogelijk herinneringen in je hoofd vast te houden, is het handig een dagboek bij te houden. Geen tijd om dat elke dag te doen: hou dan alleen een reisdagboek bij. Het zou zonde zijn als je de reis van je dromen al snel weer vergeet!

2. Droomdagboek

Ik droom elke nacht hele gekke dingen. Ik wil deze dingen onthouden, om later terug te lezen en te kunnen lachen. Het opschrijven/herhalen van je dromen kan er ook voor zorgen dat je meer gaat dromen. Dus ook al droom je af en toe: schrijf je dromen op!

3. Schetsboek

Een schetsboek is handig voor de creatieven onder ons. Wil je even je idee kwijt, schets het uit. Geen enkele ideeën zijn slecht! Het kan ook een fijne creatieve uitlaatklep zijn!

4. Eten / Fitness / gezondheid dagboek

Ben je erg bezig met je gezondheid. Hou dan het eten wat je eet op een dag bij, of schrijf hele lekkere recepten op! Hou bij hoelang en hoeveel je hebt gesport, of welke oefeningen je fijn vond en met hoeveel gewicht dit was! Ook kan je een ziekte of andere aandoening bijhouden in een dagboek: hoe voel je je per dag?

5. Een boek met herinneringen

Bioscooptickets, buskaartjes of enkelbandjes. Hou een boekje bij met dingetjes die je eigenlijk niet wilt weggooien, schrijf erbij welke herinnering erbij hoort. Polaroids kunnen ook heel goed in dit boekje!

6. Een dankbaarheidsboekje (gratitude)

Als je een beetje down bent, is het fijn om wat dingen op te schrijven waar je blij van wordt. Stond er iemand op voor een oma in de bus, schrijf het op! Kreeg je een koffie van een vriendin, schrijf het op! Als je dit terugleest wordt je alleen nog aan de leuke dingen herinnert! Je zal er een stuk vrolijker van worden. Want de negatieve delen van die dagen zul je dan sneller vergeten, omdat je de positieve dingen beter onthoud!

7. Niet-verstuurde brieven

Moet je nog iets met iemand uitpraten, of mis je iemand heel erg? Schrijf ze een brief. Laat al je gevoelens voor diegene even lopen op papier. Het lucht heel wat op en je kan zelf beslissen of je de brief later nog stuurt of niet (werkt veel beter dan overhaast en whatsappje sturen)

8. Quotes

Als je gek bent op quotes, is dit boekje voor jou! Schrijf alle quotes op die jou inspireren, motiveren of die je gewoon mooi vindt. Je kan ook quotes uit boeken die je hebt gelezen opschrijven of films die je hebt gezien!

9. Spiritueel dagboek

Dit is voor de mensen onder ons die spiritueel zijn aangelegd. Hoe voelde de laatste keer dat je mediteerde. Klopte je horoscoop? Welke edelstenen hebben voor jou de meest helende werking? Schrijf het op zodat je ervan leert!

10. Lijstjes

Lijstjes zijn handig zodat je dingen niet vergeet. Ik heb lijstjes met: skin-care producten die ik nog eens wil kopen, cadeautjes die ik voor mijn vrienden hun verjaardag zou kunnen kopen, plekken die ik wil bezoeken of mijn eigen verlanglijstje. Zelfs een bucketlist kan in dit boekje!

11. Work/blog/social media logboek

Hou je vooruitgang bij in een notitieboekje! Schrijf op wat je per dag hebt gedaan of wil gaan doen. Plan je content van je blog in. Verzin nieuwe ideeën en schrijf deze op. Wees productief!

12. Habit tracker

Wil je graag bijhouden hoeveel van iets je op een dag/week/maand doet? Hou dan een Habit Tracker bij. Hier heb ik uitgelegd hoe dat werkt en wat ik er zelf van vond. Je kan zelfs bijhouden hoeveel water je op een dag hebt gedronken! Of hoeveel keer je naar de sportschool bent geweest.

13. Uitgave en inkomsten boekje / spaarboekje

Hou je graag je financiën op orde? Hou dan een financieel notitieboekje bij. Je kan analyseren waar het meeste geld van jou naar toe gaat (bijv. hoeveel geld naar sigaretten gaat of naar festivaltickets). Of leer hoeveel je per maand verdient hebt. Ook kan je ervoor kiezen een doel te stellen om elke maand geld te sparen, en na een tijdje te kijken of je deze behaald hebt!

14. Korte verhalen

Als je graag creatief schrijft, is dit wat voor jou! Als kind schreef ik al hele notitieboekjes vol met verhalen over elfjes en feetjes. Nu doe ik dat nog steeds af en toe. Ik schrijf soms halve boeken en soms mini verhaaltjes. Verhalen van 6 zinnen kan je bijvoorbeeld schrijven, laat je creatieve gedachten even op de loop. Je kan ook een verhaal schrijven waar je elke dag maar een zin van mag schrijven, zo komen de gekste dingen naar boven, want elke dag ben je in een andere stemming!

15. Bullet Journal

Een bullet journal is alle bovenstaande eigenlijk in 1 gebonden. In een bullet journal hou je ook bij wat je op een dag wilt uitvoeren en vink je dat af als dat gebeurt is! Ik had een jaar lang een bullet journal in gebruik en kon daar perfect mijn creatieve ei in kwijt. Een bullet journal kan ook als een soort agenda/planner dienen.

Waar gebruik jij notitieboekjes voor, behalve voor school? ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Simone

  Zo leeeeuk✨

  22 januari 2018 at 14:53
  • Reply Iris

   Thankyou!

   22 januari 2018 at 15:58

  Leave a Reply

  CommentLuv badge