Follow:
Lifestyle Personal

Ik gebruikte een maand lang een HABIT TRACKER

Habit tracker en bijnodigheden bullet journal

Een habit tracker. Een lijstje waar je bijhoud of je iets gedaan hebt op een dag, zoals je bed opmaken of je huiswerk maken. Het zou je productiever moeten maken. Ik gebruikte er eentje een maand lang en dit vond ik ervan:

Wat is een Habit Tracker?

Een habit tracker is een lijstje / grafiek waar je aan de ene kant alle dagen van de maand hebt staan en aan de andere kant de activiteiten die je wilt bijhouden. Zo kun je zien hoe productief je bent geweest in de maand! Je kan van alles bijhouden zoals: genoeg slaap, genoeg gedronken, bed opgemaakt, gewerkt, email gecheckt, niet ongezond gegeten etc. Als je de activiteit hebt uitgevoerd, kleur je een vakje in. Ik koos ervoor om met grijs (Stabilo pen 68 viltstift 68/94 lichtgrijs) en pastel roze (Stabilo Boss original 70/129 roze pastel marker) mijn dagen in mijn bullet journal te vullen.

Mijn ervaringen

Het maken van het lijstje was snel gedaan. Ik had het alleen beter op volgorde kunnen doen, zoals huiswerk en bloggen bij elkaar zetten. Mijn tanden poetsen, slapen en bed op maken hoorde ook bij elkaar en stonden nu apart. Dat zorgde voor wat onduidelijkheid. Het invullen ging goed. Ik probeerde het na elke ochtend en in de avond in te vullen. In de weekenden vergat ik dat nog wel eens, en moest ik dagen terugdenken en dat was niet altijd even makkelijk. Ik kleurde ook wel eens een verkeerd vakje in, oepsie!

Zoals je kan zien zijn er een paar dingen die ik super veel gedaan heb deze maand, zoals aan mijn blog werken, mijn bed opmaken en tandenpoetsen. Ik ging die dingen ook meer doen, omdat ik ze dan kon inkleuren op de tracker en dat gaf dan toch een soort trots gevoel. Er zijn een paar dingen die ik redelijk veel heb gedaan, zoals huiswerk maken, geen geld uitgeven en 2 stukken fruit eten. Ik ben er trots op, maar er hadden wat meer vakjes ingekleurd mogen zijn. Er zijn ook punten waarvan ik echt had gewild dat ik die meer had gedaan, zoals aan het eind van de maand meer slapen, mijn kamer opgeruimd houden, niet snacken, in journal schrijven en vooral veganistische dagen. Na zo’n maand kom je erachter waar je je dus echt meer op moet focussen.Habit tracker bullet journal

Ben ik productiever geworden?

Ja, in de dingen die ik vaak deed, die ben ik nog vaker gaan doen. Maar de dingen die ik niet vaak deed, ging ik niet meer doen om het lijstje. Ik ben wel blij dat ik nu elke dag mijn bed opmaak. Het zien dat je niet veel hebt gesport in de maand maakt dan weer een beetje minder trots.

Heb jij al een Bullet Journal of Habit Tracker? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge