Follow:
Fashion

Is de goedkope Chinese site: ROMWE betrouwbaar?

Romwe Ervaring Goedkope kleding china

Misschien heb je wel eens van Romwe gehoord, deze goedkope kledingsite uit China komt namelijk (bij mij) wel eens langs in advertenties op social media. De kledingsite is voor vrouwen en de prijzen zijn er lager dan in de Primark. De site heeft best wel leuke kleding en daarom ging ik er een keer wat van bestellen! Was dit het waard?

Over Romwe

Romwe is een site zoals Sheinside. Kleding wordt goedkoop gemaakt, waarschijnlijk niet op de meest acceptabele manier, in China. Ik heb er kleding gezien dat maar 4 euro kostte. Het ziet er allemaal heel leuk uit en daarom wilde ik het eens uittesten. De maten van de kleding staan allemaal vermeld op de site. De maten zijn wel anders dan in Nederland, dus zorg dat je jezelf opmeet om de juiste maat te bestellen. Ik bestelde 14 items voor €74 euro, wat nog geen €5,30 is per item! Vaak geeft Romwe je ook nog eens een kortingscode of een gratis verzending. Ik bestelde kleding, sieraden en schoenen.

pakket romwe verzending ervaring review

Verzending

De kleding komt uit China en wordt op dezelfde wijze verscheept als producten van eBay. Dat betekent dat er totaal niet voorzichtig wordt gedaan met de pakketjes en het zo’n twee weken kan duren voordat je je bestelling in huis hebt! Mijn bestelling kwam gelukkig al na 8 dagen. De kleding was nog intact, maar mijn schoenendoos was gekreukeld. Niks wat ik bestelde was stuk! Ik heb wel eens gelezen dat mensen grote bestellingen in meerdere pakketjes kregen en dat daardoor sommige pakketjes ook later binnenkwamen, dat was bij mij niet het geval.

Romwe fake dupe shadow hill

Kwaliteit

De kwaliteit van de producten valt reuze mee! Ik dacht dat je voor zo’n laag prijsje echt waardeloze producten kreeg, maar dat valt mee. De stofjes zijn echter niet heel dik, maar dat maakt mij niet zoveel uit. Ik zou deze kleding echter niet dagelijks dragen. Voordat je iets koopt moet je even goed kijken van welke stof het gemaakt is, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Lees ook de reviews van de klanten goed door! Sommige dingen vielen bij mij wat groot of klein, maar dat komt deels ook door mezelf, doordat ik een verkeerde maat bestelde. Ik ben positief over de kleding. De schoenen die ik bestelde paste ik helaas niet. Sieraden waren van nep-zilver en verkleurde snel, dat verhielp ik met wat blanco nagellak!

Romwe kleding hipster cheap

Conclusie

Het is leuk om eens te proberen! Je scoort er goedkoop kleding. De kleding is goed genoeg voor evenementen, maar niet echt voor dagelijks gebruik. Je kan er ook bikini’s scoren die misschien precies 1 zomer meegaan. Ik koop bij Romwe wat festival outfits, maar lekkere dikke vesten voor naar school koop ik liever bij een winkel als de H&M. Ik zou zeker opnieuw hier bestellen, alleen niet te vaak. De kleding wordt waarschijnlijk niet op een acceptabele manier gemaakt, dus als je daaroptegen bent, is deze site niks voor jou.

Hebben jullie wel eens kleding uit China besteld? ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply jennifer

  heey hey! ik heb een vraag. (ookal is het 2 jaar later) moest je invoerrechten betalen? zo ja was het veel? ik hoop dat je nog reageert♡♡

  4 april 2020 at 16:49
  • Reply Iris

   Hi Jennifer! Nee, moest ik toen niet betalen. Maar ik zou niet weten hoe dat nu is..

   4 april 2020 at 16:51
   • Reply Nienke

    Ik wilde ook wat bestellen op romwe alleen kon ik het alleen laten bezorgen in Amerika weet jij hoe ik dit kan aanpassen ?

    18 juni 2020 at 17:04
    • Reply Iris

     Geen idee, misschien zit je op de Amerikaanse site? Ik heb er geen probleem mee gehad. Misschien kan je Shein of Zaful proberen? Dat zijn een beetje zelfde soort websites 🙂

     18 juni 2020 at 17:11

  Leave a Reply

  CommentLuv badge