Follow:
Fashion

Leuke en goedkope festival- zonnebrillen van eBay?

Zonnebrillen eBay brillen

eBay is een website waar voornamelijk Chinese verkopers, voor een klein prijsje allemaal hebbedingetjes aanbieden. Zo heb ik al een aantal keren zonnebrillen gekocht op deze website. Gekleurde brillen voor festivals, fancy zonnebrillen of snelle planga’s, noem het maar op of je kan het op eBay kopen.

Hoe eBay werkt

Het afgelopen jaar heb ik heel wat spullen besteld bij eBay. Niet alleen omdat het zo goedkoop is, maar ook omdat ze er dingen verkopen die in Nederland moeilijk te vinden zijn. eBay is een website waar kleine bedrijfjes (met name uit China) producten verkopen voor een lage prijs. Sommige producten kosten er misschien een euro en je betaald bijna nooit verzendkosten! In ruil daarvoor moet je wel meestal 2 tot 4 weken op je product wachten. Dus als je haast hebt, is eBay niet de plek voor jou. Het enige wat je nodig hebt is een PayPal account! Het kan gebeuren dat een verkoper niet te vertrouwen is, dat zie je meestal terug in zijn recensies. Als je toch een product niet hebt gekregen kan je dat altijd bij eBay aangeven, dan maken zij er echt werk van! Op eBay worden wel veel nep spullen (merken en namaak) verkocht, let daar dus mee op, want dit mag eigenlijk niet.

De prijs van de spullen wordt op de Amerikaanse eBay (waar de meeste spullen op staan) in dollars verkocht. De dollar is nog net iets minder dan de euro. Dus dat betekent als je 10 euro op je PayPal account zet, en je voor 10 dollar dingen koopt op eBay, je altijd een klein beetje over zal houden (niet heel veel). Let daar dus op wanneer je iets koopt. Ook moet je goed opletten naar de maten. De maten verschillen heel erg. Kijk dus altijd in een maattabel en meet jezelf op!

De kwaliteit van de producten op eBay is redelijk laag, maar daar betaal je dan ook wel voor. Het wordt echter wel heel goed verpakt (soms), zodat er tijdens het verschepen niets kapot zou moeten gaan. Een telefoonhoesje kost bijvoorbeeld 2 euro, en je doet er niet langer dan 3 maanden mee. Dus wil je echt iets kopen wat lang mee gaat, waar garantie op zit of iets wat je gemakkelijk kan ruilen? Koop dan niet op deze Marktplaats-achtige site! Ook kleding kan gekocht worden op eBay, maar als deze te klein is, heb je een beetje pech. In contact komen met de verkoper kan altijd nog, voor een teruggave van het halve aankoopbedrag. Maar beter wordt het ook niet. Je hebt bij eBay gewoon enorme miskopen, maar ook heel veel goede koopjes! Hieronder deel ik mijn ervaring van de spullen die ik kocht:

Fancy zonnebrillen

Van boven naar beneden:

 

Festival brilletjes

Van boven naar beneden:

 

Snelle Planga’s

Van boven naar beneden:

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge