Follow:
Beauty

Zo verberg je je wallen (met of zonder make-up)!

Wallen verbergen na een feestje wallen huilbui oogcreme jade roller

Wallen kunnen verschillende oorzaken hebben. Misschien heb je wel een hele nacht doorgehaald op een feestje, heel veel gehuild of zaten ze er gewoon opeens vanzelf. Wallen kunnen aan de rest van de wereld onthullen hoe jij je werkelijk voelt en misschien is dat niet precies wat je wilt. Daarom heb ik hierbij wat tips om van die vervelende zakjes onder je ogen af te komen, met of zonder make-up!

Zonder make-up

Heel belangrijk: oogcrème!

De belangrijkste stap van het verbergen van wallen is een goede oogcrème. Misschien heb je er nog nooit aan gedacht een oogcrème te kopen, maar geloof me: het werkt echt! Ik heb zelf de Pep Start oogcrème van Clinique en die vind ik super fijn. Je brengt de crème aan onder de ogen, waar je wallen zitten, maar ook bovenop (op je oogleden). Heb je ook last van donkere kringen? Dan kan je ervoor kiezen om een getinte oogcrème te gebruiken. Kies er dan het liefst eentje die een tint lichter is dan je eigen huidskleur, dit zorgt voor een extra opgewekte look.

Masseer je huid

Om je huid te helpen met het afvoeren van afvalstoffen, kan je je huid masseren. Je kan hier bijvoorbeeld een jade roller voor gebruiken, deze massage roller is nu ook helemaal in! De bedoeling van deze roller is dat je van je neus richting je haarlijn zachtjes rolt over je wallen. Gebruik hierbij wel een beetje crème/serum. Zo wordt de huid gestimuleerd om zichzelf te herstellen. Het vocht wat zich heeft opgehoopt onder je ogen rol je op deze manier ook weg uit je gezicht. Liever geen roller? Met je handen kan je ook goed je gezicht masseren, als je maar zorgt dat je van de binnenkant van je gezicht naar buiten wrijft. Er zijn naast de jade rollers ook andere soorten gezicht massage tools beschikbaar.

Kou helpt tegen puffiness!

Kou kan je huid enorm goed doen. Het gaat zwelling tegen en dat hebben we nou net nodig als we die wallen weg willen hebben. Je kan daarom je jade roller bewaren in de koelkast. Niet alleen handig, maar het voelt ook nog eens lekker fris op je huid. Als je geen jade roller hebt, kan je ook een lepel in de koelkast leggen en deze voor een minuutje (of zelfs langer) op je oog houden als je wakker bent geworden. Deze tip ken je vast wel: twee koude schijfjes komkommer op je ogen leggen. Maar zeg nou zelf: wie heeft daar tijd voor in de ochtend? Met een koude jade roller masseren hoeft niet langer dan 2 minuten te duren. Zo heb je alle bovengenoemde stappen in een!

Wallen verbergen na een feestje wallen huilbui oogcreme jade roller

Make-up

Simpel: Concealer

Make-up kan alles oplossen. Een simpel likje foundation, concealer of tinted moisturizer doet al wonderen. Zorg wel dat je altijd een kleur gebruikt die een tint lichter is dan je eigen huidskleur. Breng de make-up aan onder je ogen. Zo verberg je die wallen en zie je er gelijk wat opgewekter uit! Tip: breng daarna wel setting powder aan, zo blijft je concealer langer op zijn plek zitten.

Of ga voor High Coverage!

Voor degene die echt heavy duty make-up tips nodig hebben om de wallen volledig te laten verdwijnen, die heb ik ook voor jullie. Ik heb namelijk best wel last van een kuiltje in mijn huid, op de plek waar mijn wallen zitten. Dit kan in een bepaald licht voor een schaduw in mijn gezicht zorgen, maar daar heb gelukkig ik wat op gevonden.

Stap 1: Breng concealer aan onder je ogen. Ik gebruik de Tarte Shape tape concealer (aanrader)! Ik blend de concealer met een beauty spons.

Stap 2: Breng een concealer die nog lichter is aan op de plekken waar er schaduw op je gezicht valt en daardoor jouw wallen onthuld. Dit is voornamelijk het lijntje wat jij ziet als je wal en daar net buiten. Dit blend ik deppend uit met mijn vingers of met een beauty spons

Stap 3. Als je concealer aanbrengt moet je hem altijd even afpoederen met setting powder, anders kan de concealer over de dag gaan verschuiven door de warmte van je huid. Ik gebruik een stippling brush en banana powder om mijn setting powder aan te brengen.

Stap 1 – Stap 2 – Stap 3

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge