Follow:
Lifestyle Personal

Spijt van mijn eerste tattoo?

Eerste tattoo Iris Chinese tekens pols tattoo klein spijt regret (1)

Ik begin het me langzaam een beetje te beseffen: ik heb mijn eerste tattoo laten zetten! Het is iets waar ik al een lange tijd mee in m’n hoofd zat, maar eigenlijk nooit de ballen voor had om te laten doen. En nu heb ik hem eindelijk laten zetten! Aan het begin had ik enorme spijt en wou ik het liefst terug in de tijd, maar ondertussen hou ik van mijn tattoo. Ik deel mijn ervaring graag met jullie.

Waarom een tattoo?

Een tattoo zetten is niet niks. Het is iets waar je goed over na moet denken. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer zo dat je nergens kan werken als je een tattoo hebt, sterker nog: mensen die een baan zoeken in de creatieve sector hebben juist meer kans! Ik wist nooit zo goed wat ik zou willen laten tatoeëren en wilde niet iets doen waar ik later spijt van zou krijgen. Dus ik zocht iets wat voor mij betekenis had en niet zomaar iets wat een trend was op dit moment, want het leek me dat zoiets al snel geen trend meer zou kunnen zijn. Een tekst die mij zou motiveren en kracht zou geven leek mij daarom de juiste keuze, al wilde ik niet open en bloot met een quote op mijn lichaam lopen. Ik koos er daarom voor om 3 woorden in het Chinees te laten tatoeëren. Zo weet alleen ik (en iedereen die Chinees kan lezen) wat het betekent. De plaatsing vond ik moeilijk, het liefst wilde ik hem ergens op mijn arm of onder mijn borst laten zetten. Toen ik een foto zag van iemand met een tattoo op haar pols, was ik verkocht!

Het zetten

Voor een paar lijntjes had ik natuurlijk niet de beste en duurste tattoo artist in de wereld nodig. Ik was opzoek naar iemand die goed was in rechte lijnen, dus ik ging rondvragen bij mijn kennissen. Al snel kwam ik erachter dat er bij mij in de buurt een tattoo artist zat, waar ik het zetten van mijn tattoo wel aan toe vertrouwde. Ik vertelde mijn vriendinnen over mijn tattoo en die wilde graag mee. We hadden een nacht lang gefeest, werden in de ochtend wakker en keken elkaar aan: vandaag gaan we hem laten zetten. We zijn toen best wel brak naar de shop gegaan en binnen no time zat er een tekening van mijn toekomstige tattoo op mijn arm. Ik was enorm zenuwachtig, maar ik was er klaar voor.

Het zetten deed geen pijn. Het is eerder een constant vervelend gevoel. De naald gaat namelijk niet diep in je huid, maar prikt voornamelijk in de bovenste laag van je huid. Het zetten van mijn tattoo duurde 5 minuten, maar dat voelde echt aan als 1 minuut. Ik had zoveel adrenaline door mijn lijf stromen, dat de tijd enorm snel ging. Tijdens het zetten heeft mijn vriendin steeds tegen me gepraat om me af te lijden, maar ik kon het gesprek niet heel goed volgen. Ik werd getatoeëerd! Toen ik klaar was werd er folie overheen geplakt en kreeg ik een brief mee met de instructies voor het verzorgen van de tattoo de komende twee weken. Ik ben gelijk naar de drogist gelopen op Bepanthen zalf en Unicura zeep te kopen.

Eerste tattoo Iris Chinese tekens pols tattoo klein spijt regret (1)
Energie, harmonie en geluk

Spijt van mijn eerste tattoo..

Vanaf het moment dat ik thuis kwam, voelde mijn tattoo zo onwerkelijk. Ik haalde de folie eraf en bekeek mijn tattoo in de spiegel. Geschrokken dacht ik: zat hij nou scheef? Ik raakte een beetje in paniek en mijn eetlust nam zelfs voor de rest van de dag af. Omdat de tattoo op mijn pols zit, draait hij heel erg mee met m’n arm. Zo lijkt het soms alsof hij scheef zit. Iets waar ik nooit over na had gedacht van te voren. De eerste dag heb ik er voornamelijk heel hard om gehuild. Maar iedereen die ik erover sprak zei dat hij heel mooi was en dat ze hem niet scheef zagen. Ik ben heel perfectionistisch en daarom maakte ik me er enorm druk over. Ik sliep slecht, omdat ik elke keer wakker werd en boos was op mezelf. Hoe had ik zo’n domme keuze kunnen maken? Ik heb zelfs opgezocht of ik hem zou weg kunnen laten laseren.

Ik heb me ongeveer vier dagen echt enorm rot gevoeld over mijn nieuwe tattoo. De vijfde dag had ik een feestje. Er waren allemaal mensen aan wie ik de tattoo graag aan wilde laten zien. Ik merkte dat ik steeds trots was als ik mijn hand omhoog stak. En vanaf dat moment herinnerde ik dat mijn tattoo me kracht zou moeten geven, dus ik ben hem ook op die manier gaan zien. Geen enkele tattoo is perfect: tattoo artists zijn geen robots en een lichaam is geen vlak canvas. Door mijn ervaring heeft mijn tattoo ook een tweede betekenis gekregen, want ik realiseerde me dat ik geen controle heb over alles in het leven, en mijn tattoo herinnert me eraan dat iets enorm mooi kan zijn zonder ‘perfect’ te zijn: acceptatie & waardering.

Ondertussen hou ik echt van mijn tattoo! Ik vind hem enorm mooi gezet en hij past bij mij. Het is een hele elegante kleine tattoo, bijna zoals een sieraad. Ik vind mijn tattoo niet meer scheef, hij is dynamisch! Wel had ik mijn tattoo liever iets naar beneden gehad, maar daar is nu niks meer aan te veranderen. Als tip wil ik meegegeven: teken je tattoo op je lichaam voordat je hem laat zetten, zo weet je precies waar je hem wilt hebben en wat hij doet als je huid beweegt. Ook raad ik niemand aan om brak een tattoo te laten zetten, want ook dan kan je niet heel helder nadenken over het zetten ervan.

De genezing

De eerste 4 dagen na het zetten was mijn tattoo een soort zwart korstje. Volgens de instructies van mijn tattoo artist zou de tattoo twee weken verzorgt moeten worden, dus dat deed ik braaf. Elke dag maakte ik mijn tattoo schoon met milde zeep, ik smeerde ongeveer 3 keer per dag mijn tattoo dun in met Bepanthen zalf en probeerde vooral niet aan mijn tattoo te zitten. Zwemmen en zonnen met een tattoo wordt ook afgeraden. Op dag 5 begon mijn tattoo te jeuken en dat betekende dat de genezing was begonnen. Het leek wel of mijn huid de tattoo langzaam begon op te eten. Er groeide kleine velletjes en deze begonnen te schilferen. Het duurde twee weken voordat mijn tattoo volledig onder mijn huid zat. Mijn huid was nog steeds wel droog, dus ik zorgde altijd voor een goede body lotion. Na 2,5 week ben ik met mijn tattoo onder de zonnebank geweest, ook al is dit niet heel verstandig. Ik heb hem dik ingesmeerd met een tattoo zon-bescherming stick factor 50+.


Hebben jullie een tattoo? Ik ben benieuwd! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge