Follow:
Feestjes Lifestyle

Extra energie op festivals? Ik probeerde First Energy Kauwgom!

First energy gum Energy kauwgom cafeïne kauwgom energie festival sporten (5)

Misschien heb je het ook wel eens meegemaakt: je staat al uren te dansen tijdens een festival en opeens slaat de vermoeidheid toe, terwijl je echt nog eventjes moet tot het einde. Ik kwam First Energy Kauwgom tegen, de eerste kauwgom in Nederland met cafeïne. Deze kauwgom wordt veelal gebruikt door sporters, als een soort pre-workout, maar kan ook goed gebruikt worden voor wat extra energie op festivals. Ben jij ook geïnteresseerd om op een legale manier wat extra energie binnen te krijgen, lees dan mijn ervaring met deze kauwgom.

About: First Energy Gum

De cafeïne kauwgom is van het merk: First Energy Gum. Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze kauwgom door een winactie op I’M IN. De kauwgom is als energieboost te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een festival of voor het sporten. Het leek me dus super tof om deze legale oppepper eens uit te testen! Eén kauwgompje bevat 80 mg cafeïne. Dat is ongeveer net zoveel als er in 2 koppen koffie of een blikje energiedrank zit. Als je een kauwgompje eet, kan je al na 10 minuten de effecten voelen, en dit vermindert pas na enkele uren. De cafeïne blijft maximaal 5 uur in je bloed. De energy kauwgom is ook nog eens vegan!

Let op: eet nooit meer dan 5 stuks energy kauwgom op een dag!

First energy gum Energy kauwgom cafeïne kauwgom energie festival sporten (5)

De smaak

In een pakje, zitten 5 kauwgompjes. De kauwgompjes zijn best wel groot, dat komt omdat First Energy Gum een vloeibaar centrum heeft. In de vloeistof zit de cafeïne. Deze komt direct vrij als je het kauwgompje begint te kauwen. De slijmvliezen in je mond nemen de cafeïne gelijk op, daarom werkt een energy kauwgom zo snel (binnen 10 minuten). De cafeïne heeft een hele heftige smaak, niet perse een hele lekkere. Gelukkig is die smaak binnen enkele minuten weg. Om de vloeibare kern zit gewone spearmint kauwgom, die de vieze smaak van de cafeïne al snel overneemt. Het kauwgompje wordt in je mond een stuk kleiner, omdat je de kern doorslikt en alleen de lekkere kauwgom overhoud.

First energy gum Energy kauwgom cafeïne kauwgom energie festival sporten (5)

De werking: op een festival!

Omdat ik vaak drink op festivals, vond ik de energy kauwgom gelijk interessant. Cafeïne is namelijk goed te combineren met alcohol. Het wordt wel aangeraden om de gum mee te nemen in de originele verpakking en dus geen losse gums. Want mochten ze je eruit pikken bij de security, dan staan de ingrediënten op de verpakking vermeld. Voor mij was 1 kauwgom genoeg, maar eventueel kan je er eentje bijnemen als je de effecten na een half uur nog niet genoeg vind. Ik nam mijn kauwgompje om 13.00 in de middag, voordat ik bij Defqon.1 naar binnen liep. Ik kreeg een erg energiek gevoel van de kauwgom. Ik stond te springen bij elke stage! Ik was erg enthousiast en gefocust. Wel kon deze focus soms een beetje stressvol zijn. Ik had niet de behoefte om continu te dansen, want soms even zitten en mensen kijken was ook erg fijn. Toch danste ik veel, omdat ik er de energie voor had. Ik voelde wel dat ik spierpijn kreeg van het dansen. Aan het einde van de dag (22.00 uur) had ik nog veel energie om te praten, maar wat minder in dansen.

First energy gum Energy kauwgom cafeïne kauwgom energie festival sporten (5)

De werking: in de sportschool

Ik sport drie keer in de week bij de fitness. Bij voorkeur ga ik in de ochtend, zodat ik daarna lekker kan douchen en aan mijn dag kan gaan beginnen. In de ochtend is mijn energie en motivatie alleen nooit zo hoog, dit komt pas later op de dag. Daarom wilde ik graag deze energy kauwgom uitproberen. Ik zou alleen niet aanraden om de kauwgom na het avondeten nog te gebruiken, aangezien er een grote kans bestaat dat je er niet van kan slapen. Cafeïne wordt niet gezien als doping en daarom kan de gum veilig worden gebruikt door professionele sporters. Ik nam de gum als ik me thuis ging omkleden en fietste daarna 15 minuten naar de sportschool. Tijdens mijn ritje merkte ik al, dat ik wat sneller ging fietsen. Ik had er zin in. Ook in de sportschool, had ik zin om te trainen, mezelf uit te sloven en zelfs om met andere sporters te praten (dit doe ik normaal nooit). De gum deed zijn werk. Ook toen ik naar huis ging had ik nog energie, normaal ben ik helemaal kapot. Ik ging thuiswerken en merkte dat ik nog wel veel focus had. Wel had ik het gevoel dat ik snel gestrest zou kunnen raken door de cafeïne, daarom zou ik de kauwgom nooit alleen nemen tijdens het thuiswerken of leren voor school.

First energy gum Energy kauwgom cafeïne kauwgom energie festival sporten (5)

Conclusie

Ik drink eigenlijk nooit koffie of energiedrankjes, omdat ik zelf al vol energie zit en altijd veel merk van een beetje cafeïne. De kauwgom was erg handig om in je tas mee te hebben, maar zou ik niet verkiezen boven een gewone kop koffie. De werking is een beetje hetzelfde, dus het is maar net wat je fijner vind. Een kauwgompje is wel gezonder dan de suikers van een energiedrankje. Van cafeïne kan je een gefocust gevoel hebben, maar teveel kan leiden tot een gestrest en prikkelbaar gevoel. Tijdens werk/school zou ik gewoon koffie drinken, en de kauwgom bewaren voor de sportschool of een festival.

Ik ben niet van plan de kauwgom op korte termijn veel vaker te nemen, omdat ik ook gewoon een kopje koffie kan drinken, maar hij zit wel in mijn festival-tas voor het geval ik wat extra energie nodig heb!

Een combi-pack met 5 pakjes kauwgom (in totaal 25 kauwgompjes) kost 14,99 euro per stuk op de website van First Energy Gum en je betaalt dan ook nog 3,40 verzendkosten. Je kan ook een maandelijks abonnement nemen, waarbij je 12,99 betaalt om elke maand een pakje op je deurmat te ontvangen.

Related:

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Jelly

  Jaaa ben ook al lang fan! Neem het voor het sporten maar ook tijdens werk en op feestjes. Ontdekking van het jaar voor mij 🙂

  19 juli 2019 at 09:34
  • Reply Iris

   Ah wat leuk, Jelly! Wat extra energie kan iedereen soms wel gebruiken 😀

   19 juli 2019 at 09:35
 • Reply Esmee

  Leuke blog! Ga het zeker een keertje proberen! 🙃

  19 juli 2019 at 10:30
  • Reply Iris

   Thanks, Esmee! Moet je doen ♥

   19 juli 2019 at 10:31
 • Reply Babette van der Velde

  Leuk blog Iris! Ik gebruik First Energy Gum ook, maar dan juist voor het sporten! Ik vind het niet lekker om koffie te drinken vlak voor het sporten.
  Goed om te weten dat het ook goed werkt voor een festival! Ga het morgen proberen met WTTF 🙂

  19 juli 2019 at 16:05
  • Reply Iris

   Ahh snap ik Babette! Ik ben morgen ook bij WTTF, veel plezier 😀

   19 juli 2019 at 21:28
 • Reply Robert

  Leuk ik ga het bestellen, ben benieuwd

  23 juli 2019 at 08:23
 • Reply Herbert

  Hoi iris.,

  Ik heb een vraag.: Hoelang moet je op de kauwgom kauwen? Tien minuten en dan daarna doorslikken?.Ben reuze benieuwd.

  Alvast bedankt en een prachtig 2020.
  Gr
  Herbert.

  30 december 2019 at 15:01
  • Reply Iris

   Nee, de vulling zit vloeibaar middenin de kauwgom, die komt gelijk vrij als je erop bijt. Je hoeft dus maar heel even te kauwen en de vulling door te slikken. De vulling zelf smaakt niet lekker, dus daarna op de kauwgom blijven kauwen helpt wel om die de smaak te maskeren!

   30 december 2019 at 15:24
 • Reply Herbert

  Iris. Ik neem ze op mijn werk heb fysiek zwaar werk en het helpt zeer goed. Ik neem in de ochtend een halve en in de middag de andere helft. Leek mij handig. Hahaha. Trouwens nu ook te koop bij vrij veel benzinestations van de BP.superhandig.

  30 januari 2020 at 16:57
  • Reply Iris

   Oh goeie, lukt dat wel met de zacht kern? Wat het lijkt mij dat dat eruit loop als je hem breekt? Let me know!

   31 januari 2020 at 07:21

  Leave a Reply

  CommentLuv badge