Follow:
Feestjes Vlog

Defqon.1: technochick goes hardstyle vlog! 2019

Defqon.1 vlog technochick techno het feestje van iris

Afgelopen weekend ging ik voor het eerst in mijn leven naar een hardstyle festival. Normaal luister ik altijd techno-muziek, maar dit weekend werd ik overgehaald om een heer uit m’n comfortzone te gaan. Ik ging met een partybus naar Defqon.1 in Biddinghuizen (bij Walibi) om daar mijn eerste hardstyle festival bij te wonen. Gelukkig kon ik nog een kaartje krijgen voor dit uitverkochte feestje via Ticketswap! Wat ik ervan vond, vertel ik in deze blog & vlog.

Ticketswap

Laten we even een momentje stilstaan, bij het platform: Ticketswap. Ik koop en verkoop namelijk heel vaak mijn kaartjes via deze website/app. Het is veilig, het is eerlijk, maar ik praat er niet vaak over. Ticketswap is een plek waar jij je kaartje kan doorverkopen voor een festival. Je kan slechts 120% van de originele ticketprijs vragen, zodat de kopers nooit teveel betalen. Je upload een ticket naar Ticketswap, deze kijken of het een echt ticket is en zetten hem daarna voor je online. Iedereen kan het ticket dan van je kopen. Super handig dus, als je nog een kaartje zoekt voor een festival dat is uitverkocht, zoals ik had bij Defqon.1! Er zijn nog veel meer websites zoals deze, maar ik heb er nog geen een gevonden die beter is in oplichters eruit halen, als Ticketswap.

Defqon.1 

Dit festival is een van de bekendste hardstyle festivals van de hele wereld. 78.000 bezoekers uit maar liefst 110 verschillende landen kwam hier afgelopen weekend 26-29 juni 2019 om keihard te beuken. Ik ben zelf alleen de zaterdag geweest, maar er bestond ook een mogelijkheid om het hele weekend te gaan en dan op een camping te slapen. Het festival vindt plaats in Biddinghuizen, naast Walibi en de stages zijn benoemd naar verschillende kleuren, met RED als mainstage. Op deze mainstage wordt dan ook een grandioze ‘Endshow’ gegeven aan het eind van elke dag, met vuurwerk gesynchroniseerd op de muziek.

Defqon.1 foto's foto girls 2019 vlog blog review

Techno vs. Hardstyle

Defqon.1 is hardstyle en op dit hoge tempo muziek kan je eigenlijk niet stilstaan. Het publiek danst enorm energiek en dat moet ook wel, want de shows die hier worden gegeven zijn groots. Techno is vergeleken met dit veel rustiger. Ik snap nu waarom mensen altijd zeggen dat je gaat ‘beuken’ op hardstyle feesten, want hier sta je letterlijk de hele dag met je vuisten in de lucht te rammen. Het was enorm vet om een keer mee te maken, maar ik zou m’n lichaam het niet aan willen doen om wekelijks naar zo’n feest te gaan. Ik had zoveel spierpijn na dit festival en ook mijn oren dreunde nog dagen door, terwijl ik gewoon gehoorbescherming in had. De shows waren wel enorm vet, maar toch heb ik liever ook af en toe een beetje rust. Bij techno festivals heb je namelijk veel meer keuze of je hard gaat dansen of juist even zachtjes zwingen.

Beoordeling Defqon.1: 7,6

  Sfeer: 7   Locatie: 8
  Muziek: 8   Aankleding: 8
  Activiteiten: 8   Menu: 7,5
  Drukte/rijen: 9   Duurzaamheid: 6
  Weersverwachting: 8   Prijs: 6

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge