Follow:
Feestjes Review

Gehoorbescherming van RAVE SAFE: Review!

gehoorbescherming van RAVE SAFE gehoorscherming oordoppen festival geluid review (1)

Als die-hard feestbeest, moet ik natuurlijk ook een beetje uitkijken dat ik mijn oren niet overbelast met alle harde muziek. Het aantal decibel op festivals kan oplopen tot 100 en is daarom bij langdurig gebruik, schadelijk voor het gehoor. Om deze reden draag ik graag gehoorbescherming. Maar niet elke gehoorbescherming werkt even fijn en goed, daarom testte ik voor jullie de betaalbare dopjes van RAVE SAFE uit!

Check de kortingscode onderaan de pagina!

Wat gebeurt er met je gehoor als je geen bescherming draagt?

Je hebt het misschien wel eens gehad: je komt thuis van een festival en hoort een enorme piep in je oren, gelukkig is deze de dag erna weer verdwenen. Maar stel je eens voor dat deze piep opeens niet meer vanzelf weg gaat. Wanneer je voor een lange tijd blootgesteld bent aan harde geluiden, is de kans groot dat je Tinnitus krijgt (oftewel, een permanente piep in je oren). Je vindt gehoorbescherming misschien stom of vervelend en dat is begrijpelijk. Maar ik kan je verzekeren, tinnitus is veel vervelender dan af en toe gehoorbescherming dragen op festivals.

gehoorbescherming van RAFE SAFE gehoorscherming oordoppen festival geluid review (1)

Over de oordopjes van RAVE SAFE

Wieger, de eigenaar van RAVE SAFE, nam contact met mij op. Hij vroeg mij niet alleen samen met hem te werken, maar vertelde ook zijn verhaal. Wieger heeft namelijk zelf een permanente gehoorbeschadiging opgelopen en gunt het niemand anders om dit mee te maken. Daarom ontwikkelde hij zelf een aantal oordopjes, zodat iedereen fijn kan blijven genieten van zijn/haar oren! Op de website van RAVE SAFE kan je verschillende oordoppen vinden. Zo heb je de BASIC oordoppen, die vooral zijn voor mensen die eenmalig naar een feestje gaan. Er is ook een PRO-set, voor mensen die meerdere keren per jaar naar een feestje gaan – like me! En zelfs een ULTIMATE-set, voor iedereen die dagelijks bloot wordt gesteld aan harde geluiden, zoals mijn favoriete dj’s. Bij elke set kan je ook nog kiezen uit verschillende sterktes in muziek filters.

gehoorbescherming van RAFE SAFE gehoorscherming oordoppen festival geluid review (1)

Mijn review van de gehoorbescherming van RAVE SAFE

Ik droeg mijn gehoorbescherming van RAVE SAFE voor het eerst bij A State Of Trance, een indoor trance feest waar de muziek zeker niet zacht staat. Ik draag zelf de PRO oordoppen met het grijze filter (de hoogste bescherming van deze lijn). Ik koos de medium maat, omdat ik vond dat de small nog niet helemaal goed vast bleef zitten. Je krijgt de oordoppen in een handig kokertje, dus ze zijn makkelijk mee te nemen aan je sleutel. Ik deed de oordopjes in voordat (!) ik naar binnen ging bij het feest. Dit helpt alvast met wennen aan de gehoorbescherming van RAVE SAFE en je bent al gelijk beschermd vanaf het begin van het feest.

gehoorbescherming van RAFE SAFE gehoorscherming oordoppen festival geluid review (1)

De muziek die binnenkomt via de gehoorbescherming van RAVE SAFE klinkt enorm zuiver. Ik merkte geen verschil met de manier waarop ik normaal (zonder oordoppen) naar muziek zou luisteren. Een enkele keer deed ik de gehoorbescherming van RAVE SAFE uit om het verschil te horen, maar dan deed ik ze snel weer in. De muziek klonk zelfs fijner met de oordoppen in, als minder gedreun door je oren. Waar ik wel aan moest wennen is dat je jezelf wat beter hoort praten als normaal, daardoor praatte ik soms heel zacht en konden mijn vrienden mij niet verstaan. Maar gelukkig raakte ik daar snel aan gewend. Je moet natuurlijk niet vergeten dat je op een muziekfestival staat, waar je gewoon boven de muziek uit moet schreeuwen om met iemand te praten. Toen ik de gehoorbescherming van RAVE SAFE na een avondje feesten weer uitdeed, merkte ik dat de piep die ik normaal zou horen echt minimaal was! I’m a happy kid!

Als jullie zelf ook van deze oordoppen willen genieten, dan kan dat! Wieger heeft mij namelijk een kortingscode gegeven voor mijn lezers, omdat hij wilt dat iedereen veilig kan feesten. De kortingscode is IRIS10 en is te gebruiken op de website van RAVE SAFE! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge